Nextcloud 13.0.2

 ( trey | 2018. április 26., csütörtök - 14:00 )

Megjelent a Nextcloud 13.0.2-es verziója. Részletek a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Szeretem. Próbáld ki ha kicsit is motivál az, hogy saját kézben tartsd az adait, kommunikációd. Egyszerű telepítés és frissítés, pezsgő ökoszisztéma, remek Android appokkal. SZVSZ.

Korábban a hírek arról szóltak, hogy a calendar app ebben a verzióban már képes lesz email emlékeztetőt is küldeni. Ezt sikerült abszolválni? Sajnos a changelogban nem találtam nyomát. De az sem kizárt, hogy figyelmetlen voltam.

Nem tudom, mert Androidba integráltam az NC naptárat (caldav), annak az értesítője bőven jó nekem.

nem ismertem ... ez egy owncloud fork? ránézésre olyasmi, igazából alapból olyat keresnék, de jóval erősebb (főleg security terén) feature settel
függetlenül a választól van valakinek tapasztalata production környezetbe relatív kevés felhasználóval de annál intenzívebb használattal?
thx
j

owncloud 5.x-et hasznalunk 4 eve egy helyen, kb 400 user (AD kerberos auth) de abbol jo ha a tizede aktiv. a gepeken webdavon mappelve van drive-kent, de hasznalnak sokan sync klienst is, es webes feluletet is, intenziven osztogatnak meg egymassal es kulsosokkel (url) konyvtarakat.
epp most upgradelem fel lepcsozetesen nextcloudra, 12 vagy 13 lesz a vegen.

azt nem mondom hogy nincsenek vele problemak, de kezelheto. pl. a sync kliens rosszul viseli ha hirtelen atnevezel egy konyvtarat amiben van par 100 ezer file. a 2016-os office nem baratkozik a webdav-al, minden miveletnel jelszot ker (korabbi verziok es mas appok jok, ez valami uj office bug/feature lesz).

Évek óta használjuk ketten vegyesen személyes és munka jellegű adatok szinkronjára és backupjára (2x2 laptop, egy telefon + a szerver). Dinamikus dns, lets encrypt. A ficsőrök közül szinte semmit nem használunk ki, van egy adag fájl amit a hivatalos desktop klienssel használunk és kalapkabát.
Most hogy áttértünk nextcloudra, felraktam a telefonomra is a klienst, és bejelöltem szinkronra a fotós foldert. Az is megy. Tervezem még a contact list bevonását. Működik.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead