24 éves a Debian!

Címkék

Huszonnégy éve annak, hogy 1993. augusztus 16-án 13:05:37-kor (GMT) Ian Murdock bejelentette a "Debian Linux Release"-t a comp.os.linux.development hírcsoportban:

Fellow Linuxers,

This is just to announce the imminent completion of a brand-new Linux release, which I'm calling the Debian Linux Release. This is a release that I have put together basically from scratch; in other words, I didn't simply make some changes to SLS and call it a new release. I was inspired to put together this release after running SLS and generally being dissatisfied with much of it, and after much altering of SLS I decided that it would be easier to start from scratch. The base system is now virtually complete (though I'm still looking around to make sure that I grabbed the most recent sources for everything), and I'd like to get some feedback before I add the "fancy" stuff.

A teljes eredeti bejelentés itt olvasható. Boldog 24. születésnapot, Debian!

Hozzászólások

Szegény Ian, bárcsak megérhette volna.

--
robyboy

Hurrá! Igaz mostanában inkább ubit használok.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Egy hiánypótló disztró. Amíg a linux tényező lesz az OS piacon addig életben _kell_ tartani. Live long and prosper DebIan.

Linux "karrierem" a 2.2-es Potato kiadással indult. Köszönet érte! :-)

Nálam a 2.1 Slink volt az első Debian asztali gépen. Még valamelyik Chip magazin cd mellékleteként kaptam, és telepítettem fel. Talán még most is megvan valahol backupban az a lemezkép, ami annak a telepítésnek az évekkel későbbi, sok-sok dist-upgrade-en átesett változata. :) Woody után volt egy kitérő Gentoo-ra (picit hosszú volt a 3 éves Woody ciklus, és a frissebb csomagok miatt megnéztem a Gentoot), aztán végül visszatérni Ubira tértem vissza.

A nagymamának csak óvatosan a debianozással, mert jön a csúnya, gonosz, gentoo-s farkas, aki megeszi, aztán szegény mintes Piroska csak sírhat.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988@Proharder Fórum

En forditva, anno Mandrake-kel kezdtem (redhat-fork volt), de amikor az uj kiadashoz uj rpm kellett volna (marmint rpm binaris) es az csak az uj csomagban volt....akkor egy ido utan feladtam. Amugyis mindenhol .deb csomagok voltak, nem rpm, szoval debian.

Jo ot eve viszont a cegnel valtottuk le az addigi Debianokat CentOS-ekre, szoval most mindketton jol elvagyok. Az uj stabil Debian meg teljesen jo, nekem megfelel. Ahogy a ceges szerevreken is a CentOS (5,6,7)

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

boldog szülinapot debi !!!

caldera volt az első linux a gépemen aztán slackware, red hat, //a még ingyenes, nemtomhányas bocs ... 1996-97 volt// 6.3-as suse sokáig
woodit valahova telepítettem, aztán +tetszett ... rákrült valamelyik gépemre ...
most 1 debian squeeze-ről irogatok, ez már így marad ezen az ionos intel atomon ...
a skylake, kabylake vasakon forkok mennek, ubi, menta legújabb ...
//kellett az erőforrás, 1re f0$abbak a weblapok, így viszont nem férek hozzá a géphez, most is 0ad + wesnoth + lóetetés m1 mindkét erőművön//
:):):)
_____________________
www.pingvinpasztor.hu