LineageOS - nagyobb változások július 3 óta

 ( trey | 2017. augusztus 10., csütörtök - 15:32 )

A LineageOS projekt kiadta legfrissebb helyzetjelentését. Benne: nagyobb újdonságok, infrastruktúra változások, támogatáshoz hozzáadott, abból elvett, illetve támogatásban felfüggesztett eszközök listája. A jelentés megtalálható: changelog-13

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Szuper!

Hivatalosan támogatott lett a Xiaomi Redmi Note 4 [mido] készülék is!

up: feltettem, egy ideig használom őkelmét...

Amatőr kérdés: mi előnye van ennek pl. az alap MIUI-hoz képest?
Feature-ök, stabilitás, akkuidő, stb.?

--
robyboy

ha van valakinek egy androidos telefonja aminek a HW-ével nincs sok gond, de a gyártó nem ad rá frissítéseket és alternatív ROM után néz, akkor "amatőrként" esélyesen elsőnek a cyanogenmod/lineageos-be futsz bele. ha csak szeretnél security update-eket de amúgy nem célod állandóan a telefont bütykölni akkor valszeg más ROM-ot meg se fogsz nézni. én arra tippelek, hogy a legtöbb user így esik be. (én meg a MIUI-t nem ismerem :) )

Köszi! A MIUI 8-at még szépen frissítik pl. a Redmi 3S/Prime-nál, persze ki tudja, hogy meddig? Amennyiben megszűnik majd a hivatalos támogatása, úgy jöhet a lineageos. Nem bütykölgetéshez kell, az biztos.

--
robyboy

A LineageOS-t egy minimalisan tovabbfejlesztett AOSPnak kepzeld el.
Az az elonye hogy sok eszkozt nagyon hosszu tavon tamogat, es az egesz projekt egeszeb profi infraval es folyamatokkal rendelkezik, ellentetben random XDApistuka hazi buildjeivel.
A celjuk sok eszkoz hosszu tavu tamogatasa, felesleges bloatwarek nelkul (gapps sincs benne gyarilag).
Ja es van benne mukodo OTA frissites, plusz a nightly buildek 1-2 napon belul hozzak a hivatalos security updateket (nalam a nightly daily driver, es tok stabil).
Szerintem messze a legjobb ROM, igaz nincs telibeverve csilli(nek tuno) ficsorok tomkelegevel.

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

Ide is egy köszi.

--
robyboy

Én pont az MIUI elől menekültem a CM/LineageOS-re. Az MIUI egy csodálatos dolog volt valaha, mert egyrészt az AOSP 4.x ritka kényelmetlen volt (próbált volna csak az ember telepített appok közt keresgélni) és ikonokat sem lehetett csoportosítani. A Samsung TouchWiz ez utóbbit kényelmetlenre implementálta, az MIUI viszont szép meg jó volt.

Csakhogy az évek repültek és az AOSP 6 kiválóan megoldotta az előbbi problémákat. Az MIUI meg elkezdett rendszeresen csesztetni, hogy szinkronizáljam az üzeneteimet a kínai felhőjükbe meg ilyenek. Így váltottam és vissza sem mennék. Hiába jobb az MIUI, mint a Huawei EMUI-ja (a 30millió kikapcsolhatatlan notificationjével), az AOSP-t sokkal jobban szeretem.

MIUI 8-al semmi gondom, nem kell regisztrálni, illetve a MIUI forum az elsö, amit uninstallálok. Enélkül is szépen lehet mindent használni.

--
robyboy

Én két hónap után sírva adtam el a Hua P9 Lite-ot, pont az EMUI miatt. Az én ízlésemnek hihetetlenül sok ficsőr és tweak volt összezsúfolva. Csípte a szememet a végtelen sok beállítási lehetőség.
(szerk.: nincs a telefonra (hivatalos) lineage os support)

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

A P9 Lite-ra pár hete jött ki az Android 7 alapú ROM. Visszavettek egy kicsit a saját ötletekből, már nem annyira idegesítő.

Az volt rajta. :)

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows