OpenShot 2.2

 ( trey | 2016. december 27., kedd - 14:11 )

Megjelent a nyílt forrású, szabad (GPLv3) nem-lineáris videoszerkesztő szoftver, az OpenShot 2.2-es kiadása. Benne számos más újdonság mellett 4K videoszerkesztési lehetőséggel. Részletek a bejelenésben. Letölthető Linuxra, Windowsra és macOS-re.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ez a zene borzasztó idegesítő alatta.
Ennél csak ez borzasztóbb: https://www.youtube.com/watch?v=mEH6tDLKcVU
--
"Sose a gép a hülye."

Én speciel az ilyen jellegű videóknál sosem figyelem a zenét. Számomra az a lényeg, amit bemutat, részemről teljesen néma is lehetne.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

hát ez tényleg idegesítő :D Az OpenShot-os viszont még belefér, bár kissé hatásvadász. A program maga viszont tetszetős, ki lesz próbálva soon.

Remélem ez már nem fagy meg percenként.

☆☼♫♪♫♪☼☆
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Nyomkodtam egy kicsit, 10 perc után sikerült befagyasztani a francba. Viszont pozitívum, hogy onnét folytatta újraindítás után ahol megdöglött.

--
A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!

Akkor semmi sem változott.

☆☼♫♪♫♪☼☆
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Pár hónapja végigpróbálgattam az összes open source videóvágó programot, de gyakorlatilag teljesen alap dolgoknál összehalták magukat és/vagy pilótavizsgásak
voltak, úgyhogy nekifutásból vettem egy fizetőset (nem is volt drága, Wondershare Filmora), azóta öröm és boldogság.

A Lightworks-ot is próbáltad?

Igen, ha jól emlékszem túlzottan bonyolult volt, illetve nem tudott sima mp4-et létrehozni, csak a teljes verzió (akkor meg megint fizetősnél tartunk).

És a blendert is próbáltad?

Blenderben szoktam rajzolgatni, de nekem a videószerkesztése pilótavizsgás volt. Annyit akartam, hogy videó behúz, megvág ott, ahol én akarom, zenét alárak,
átmentekkel összeköt, szöveget ráír, save to mp4, ennyi.

Akkor az Avidemuxot hogyhogy nem találtad meg?

☆☼♫♪♫♪☼☆
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Az avidemux-ot is próbáltam, de úgy emlékszem, az sem tudott mindent olyan egyszerűen, ahogy én szerettem volna, és/vagy crash-elt.

A Filmora-t néztem én is, $70 már elég húzós és nem ismerem. Megvettem inkább a Pinnacle 20 Ultimat-et, igaz kicsit drágább, de azt már legalább ismerem.

+1

Inkább ezen kellene ügyködni, nem a plusz funkciók berakásán.

Az előbb letöltöttem a 64bites verziót. El se indult, Python hibával elszállt.

Nem akarom a fejlesztők kedvét elvenni, de ez borzasztó. Abszolút nem a használható kategória.
Kerestem valamit, amivel a szilveszteri videókból tudok egy valamit csinálni; levágni elejét-végét, egymás után rakni, pár apró effekt, semmi extra.
Be-befagy, rövid időre vagy teljesen, akadozik a lejátszás, darabos a kép, pattogó vontatott a hang, 4 magos proci 400%-on pörög lejátszás közben is. Beállítottam 1 percre az autosave-t és kb minden művelet után mentettem kézzel, mert volt hogy segmentatation fault-tal meghalt. Baromi idiótán kezeli a cachet, nem tölt előre, csak akkor, amikor már közvetlen a végét olvassa. Hiába adtam neki 2Gb, majd 4GB cachet, az se segített, semmi nem változott. Lehet emiatt is akadozik. Kb. 3 óra alatt sikerült egy 10 perces videót összeraknom, most exportálja (majd felszáll a gép... így még nem hallottam a cpu ventit), meglátom mi lett belőle.
[szerk] Ami előáll is borzasztó. Ugyanolyan darálós, recsegős mint lejátszás közben. Egy fél óra volt ez a 10 perces videót előállítani. Valószínűleg sem a kódoláshoz, sem a dekódoláshoz semmi hardveres támogatást nem használ.
--
"Sose a gép a hülye."

Sajna még mindig lehagyják a verzió elejéről a "0." stringet...
A jelenlegi 2.4.1 es kb. pont ugyanilyen, ugyanezekkel a hibákkal. Ilyenkor azért okvetlenül felvetődik bennem az a kérdés, hogy ki is próbálják néha, amit csinálnak, vagy csak így kódolgatnak hobbiból?
Egy videószerkesztőnél pl. szerintem a hardveres kódolás támogatása az annyira nulladik lépés, mint mondjuk egy játéknál az, hogy ismered és tudod használni az opengl-t... Lehet egy nagyszerű ötlet, meg egyedi játék, de ha valami bitmapcanvas-ra fogsz drawline megy circle függvényekkel rajzolgatni, abból sose lesz semmi. Ezt még nem sikerült megugrani nekik.
--
"Sose a gép a hülye."