A Microsoft az Edge böngésző energiatakarékosságát hirdető kampányt indított

 ( trey | 2016. június 20., hétfő - 15:56 )

Idézet:
What happens when three identical devices run on different browsers? The Microsoft Edge team wanted to find out. This experiment showed that battery life on a PC running Microsoft Edge lasts 70% longer than Chrome, 43% longer than Firefox Firefox, and 17% longer than Opera (with Battery Saver enabled).

A részletek itt és itt olvashatók.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Comments are disabled for this video.

:)

IE suxx... less...

Le merném fogadni, hogy a függőségek 80%-a akkor is a memóriában van amikor az Edge nem fut. :)

jó poén, linux-ra, mekre, egyéb bsd-re van-e?

ááh, ne áltassuk magunkat, ha lenne linuxra akkor se használnám hehe...

--
GPLv3-as hozzászólás.

Hát a microsoft új felhasználói élménye az neked SMAFU?!

szerintem meg közel van az az idő, amikor az ablakok nem lesz más mint egy újabb linux kiadás a picipuha műhelyéből ...

lol

A device fut a browseren? Nem fordítva?
"What happens when three identical devices run on different browsers?"

ha gonosz akarnek lenni, akkor azt irnam, hogy kerestek valamit, amiben jobak, ha mar HTMLt renderelni nem tudnak rendesen.

-
Big Data trendek 2016

*mármit ha FUD-olni akarnál, mert az Edge-nek az ikonok hasonlóságát leszámítva nulla köze van az explorerhez. ;)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods
Get dropbox account now!

Idézet:
EdgeHTML is a proprietary layout engine developed by Microsoft for the Microsoft Edge web browser. It is a fork of Trident that has removed all legacy code of older versions of Internet Explorer and rewritten the majority of its source code with web standards and interoperability with other modern browsers in mind.

https://en.wikipedia.org/wiki/EdgeHTML

Nem beszeltem explorerrol. Az Edge renderelesi kepessegeivel nem vagyok elegedett. A Gaming PCn inkabb visszavaltottam IE11-re (annyit nem bongeszek rajta, hogy megerje feltenni valami 3rd partyt) ;)

A UIt meg megint hagyjuk, toltes kozbe ne akarjak akarmit is beiirni a savba, mert ugyis betolti, amit akar, es irhatom be megint...csak egy pelda.

-
Big Data trendek 2016

Soronként újraírták.

denagy :)

Párhuzamosan használok IE-t, Edge-et, illetve Chrome-ot (ez utóbbit a +1 session miatt, hogy ne kelljen ki-be lépkedni)

Fogalmam sincs, melyik húzza tovább akksiról. Azt persze el tudom képzelni, hogy az elmúlt években bloatware-ré váló Firefoxot vagy Chrome-ot lenyomja a kifejezetten fapados (ennek minden előnyével és hátrányával együtt) Edge.

ha ez igaz, akkor sokat kellett fejlődnie az utóbbi hónapokban. Nemrég még lényegesen magasabb prociterhelést okozott egy fhd youtube video, mint a konkurencián. Úgy tűnik már egálban vannak nálam is. A netflix is jobban eszi, igaz ott figyelni kell arra is, hogy van amit magasabb minőségben játszik edge/ie alól a drm különbség miatt.

Netflixhez van app, miért böngészőből használod?

Azt is lehet, annyi plusz, hogy appból jobb minőségű hangformátumot is lehet választani.
De valószínűleg az is IE motort használ. Hopp látom is, hogy "Media Foundation Protected Pipeline EXE" az ami lejátszás közben pörgeti procit az MS féle megoldásoknál.

Es hany db oldal lett kirenderelve? Mert ha mondjuk negyed annyi ugy nem nagy kunszt a tovabb biras.

Most komolyan. Bele van írva a cikkbe. Ennyire ne legyünk már életképtelenek.

We then automated each browser to perform the same series of activities: opening websites, scrolling through articles, and watching videos, opening new tabs for each task. We used the same websites you spend your time on – Facebook, Google, YouTube, Amazon, Wikipedia and more.

Az az érdekes, hogy a videón meg csak videónézés van órákon át... :)

Két lehetőséget is látok: az egyik, hogy az oldalak a háttérbe rakott füleken töltődnek be, és épp arra büszkék, hogy amit nem nézel, az nem is eszik (annyi) CPU-t - azaz delejt. A másik, hogy azért van így, hogy ne lásd a sebességbeli különbségeket a böngészők között.
Persze lehet hogy egészen ártatlan oka van, hehe.

Szerintem a kolléga arra gondolt, hogy attól még, hogy be van scriptelve, hogy az msdn.com -> microsoft.com -> google.com -ot kell egymás után újra és újra betöltenie a böngészőnek, ha valamelyik böngésző gyorsabban renderel (mondjuk nagyobb cpu terhelés mellett) akkor elképzelhető, hogy 1 órával hamarabb lemerül a gép, de mégis 400x renderelte le ezeket az oldalakat, mig a "takarékosabb" böngésző csak 200x, hiába működött a gép tovább.

(ami persze kicsit értelmetlen, mert amikor ember böngészik, akkor nyilván nincs folyamatos render, mert valamikor olvasni is kell, tehát nem biztos, hogy a render cpu használata eszi le főként az akkut)

Ezekkel a tesztekkel az a baj, hogy nehéz szabványosítani őket és mindenki azt hoz ki belőle amit szeretne. Másrészt értelmetlen is. Ha merül a laptop felrakom töltőre :) Ha nincs töltő, akkor óvatosan használom :)

Te most azt szeretnéd mondani hogy nincs értelme az optimalizálásnak? :) Mert akkor használj olyan rendszert amivel tized annyi ideig bírja az akksid, úgyis felrakod töltőre :)

Szerintem nagyon fontos irányvonal lenne amit itt elkezdtek.

Sok apró kis trükk lehet egy ilyen teszt mögött... akár csak annyi, hogy az Edge akkuról csak egy magot használ és azt is limitálva, a Chrome pedig sebességre optimalizál és több mag is bekapcsol... a szintetikus teszteken meg mindegy, hogy 1 vagy 3 másodperc a weboldal betöltése, csak a felhasználók kapnak agyfaszt... :)

... ha lesz időm nézek egy tesztet, hogy egy HTML5 full screen Youtube válogatás böngészőnként mennyi ideig bírja és milyen a felhasználói élmény.

Attól még fontos lenne optimalizálni a webet, független attól hogy ki hogy oldja meg.

Ahja... az autógyártók is optimalizálták a károsanyag-kibocsátást, hogy a szintetikus teszteken jó értékek legyenek, aztán ugyanaz az autó normál üzemben vagy a többszörösét eregette a megengedett értékeknek vagy jelentősen degradált teljesítményt tudott leadni...

Nyilván akkor ér valamit, ha jól van megoldva. Ez szerintem nem kérdés.

A hódok biztos örülnek :D

Nem az akkuoptimalizálással kellene foglalkozni Edge-n, hanem a lapbetöltődés gyorsításán.
--
https://www.digitalocean.com/?refcode=7504fb2af065