Itt a Krita 3.0 első alphája

 ( trey | 2016. április 10., vasárnap - 11:34 )

Krita 3.0 alpha1

A nyílt forrású, szabad (GPLv2) digitális festő és illusztráló szoftver, a Krita fejlesztői eljutottak a 3.0 felé vezető úton ahhoz a mérföldkőhöz, amely az első alpha kiadást jelöli. Az alpha állapotú Krita 3.0 már minden olyan funkciót, szolgáltatást tartalmaz, amely a végleges kiadásban benne lesz, illetve a lokalizációit/fordításokat is tartalmazza, de még instabil. A fejlesztők úgy gondolják, hogy a legbosszantóbb problémákat már kigyomlálták, ezért szeretnék, ha a közösség is próbára tenné munkájuk eredményét. A végleges 3.0-s kiadást május 1-re tervezik.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Kíváncsian várom.
Ha valaki lusta kikeresni a bejelentést a krita oldalán , röviden az újdonságok:
- Animáció szerkesztéshez eszközök
- Gyors előnézet nagy méretű ecsetekhez és vásznakhoz
- Vonalzók, vezetők, rácsok és igazítás
- Átdolgozott rétegek panel
- És még sok más, lásd a fenti linken :)
Elég jó lesz :)

Szuper. Használsz hozzá digitalizáló táblát? Ha igen, milyet? Csak mert most a wacom tábláit nézegettem, és elég meggyőzőnek tűnnek :)

Nem vagyok profi, csak egy wacom intuos pen & touch-om, meg egy régirégi motion computing gépem van beépített táblával, de remekül megy velük. A régi gép értelemszerűen nem olyan finom. És persze a jelenlegi kritá-val, az alpha-t nem tesztelem még.

Óóó, tök jó, pont egy ilyet néztem. Akkor itt az ideje, hogy level up-oljam a rajz skilljeim (0-ról nem annyira nehéz :D :D :DÖ

Köszi, tegnap megvettem (a touch-osat), ki is próbáltam az alpha-t, teljesen jó, bár néha fagyott.

Lányom folyton a Kritával rajzol, mi Wacom Bamboo táblát használunk.