Bemutatkozik a SteamOS "brewmaster"

Címkék

A Valve bejelentette, hogy elérhető a Debian 8.1 alapokra helyezett, soron következő, "brewmaster" kódnevű SteamOS frissítése. A vállalat felhívja a figyelmet arra, hogy a preview kiadás erősen fejlesztés alatt álló, jelenleg korlátozott hardvertámogatást tartalmazó, ismert hibái vannak, így éles felhasználásra nem alkalmas.

[ bejelentés | ISO (hagyományos rendszerekhez) | ZIP (UEFI rendszerekhez) ]

Hozzászólások

Mindenféle nagy bejelentgetések nélkül most ingyenes, időkorlátos hétvégi akció mellett az Empire: Total War Linux alá is felrakható (még hét óra van hátra).

Fura, hogy már nem 'SteamOS+Linux' címkével fut a Store-ban, hanem Steamplay néven. A Library-ban viszont még maradt a felirat. Ugyanez vonatkozik az összes többi Linuxos darabra. Eddig nem látom értelmét.

Amúgy a fenti Total War rész is jól fut, szép, az irányítás lehetne logikusabb, viszont nem volt kedvem inkákat gyilkolni...
☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Ez a SteamOS kizárólag játékra való vagy egy általánosabb asztali Linux terjesztés ami tartalmazza a Steam klienst is?
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

De mivel a SteamBox nem egy titokzatos fekete doboz, hanem egy átlagos PC NVIDIA kártyával, gyakorlatilag egy otthoni PC-n is elfut, ha az megfelel az egyébként nem túl szigorú SteamBox "specifikációnak":

"GPU: Some units with NVidia Titan, some GTX780, some GTX760, and some GTX660
CPU: Some boxes with Intel i7-4770, some i5-4570, and some i3
RAM: 16GB DDR3-1600 (CPU), 3GB GDDR5 (GPU)
Storage: 1TB/8GB Hybrid SSHD
Power supply: Internal 450w 80Plus Gold
Dimensions: approx. 12 x 12.4 x 2.9 inches high"

--
trey @ gépház

Persze hogy elfut. Egy busyboxos 100Mb-s kis cucc is elfut egy atlagos PC-n, sot. De nem neveznem altalanos desktop distronak. Ahogy a SteamOS-t sem, mert ahhoz picit tobbet kene nyujtania annal, hogy elfut. (Pl. valami DE, Office alkalmazas, stb, stb, stb)

Hozzateszem, ezek elerhetoek a SteamOS apt repobol, de:

Our work builds on top of the solid Debian core and optimizes it for a living room experience. Most of all, it is an open Linux platform that leaves you in full control. You can take charge of your system and install new software or content as you want.

(forras)

Tehat ez egy nappalira optimalizalt terjesztes, amit lehet patkolgatni, hogy esetleg masra is jo legyen. De akkor mar erdemesebb Debian propert vagy Ubuntut vagy barmelyik masik, desktopra szant leszarmazottat hasznalni.

--
|8]