NVIDIA 346.59 Linux, FreeBSD, Solaris display driver

Címkék

Az NVIDIA kiadta "UNIX-os" proprietary eszközmeghajtó-programja legújabb verzióját a "Long Lived Branch"-ben (az NVIDIA több ágat - név szerint Long Lived, Short Lived, Legacy - tart fenn). Benne hibajavítások mellett új GPU-k - Quadro K1200, Quadro M6000, GeForce 920M, GeForce 930A, GeForce 930M, GeForce 940M, GeForce GTX 950M, GeForce GTX 960M, GeForce GTX TITAN X- támogatása érkezett.

[ README | Linux x86 | Linux x86_64 | Linux ARM | Solaris | FreeBSD x86 | FreeBSD x86_64 ]

Hozzászólások

Sirankozas on: AMD haza tajan meg termeszetesen nem tortenik semmi honapok ota.:( sirankozas off

Tény, hogy nem jelenik meg ilyen sűrűn friss anyag. Új amd-video tulajdonosként ez kicsit aggaszt is, eddig nvidiám volt sok-sok éven át. Eddig ugyan sok gond nem volt, hozzátenném, hogy nem a catalyst-ot, hanem az open source radeon drivert hajtom (amit kb. ugyanilyen ritkán frissítgetnek).

"eddig nvidiám volt sok-sok éven át." Gondolom sejted, hogy ez nem volt véletlen. :) De most hozzájutottam egy elitebook 8460p-hez nagyon jó áron, és abban radeon van. Szerencsére eddig nincs vele gondom, igaz, én nem játszom gyakorlatilag, HD video lejátszás hw gyorsítással megy, kompozitor nem szenved, suspend/resume megy, egyelőre egyéb igényem nincs :)

Az van ráírva hogy intel. :) Windows -on működik rendesen, máshol nemigen. Ha jól emlékszem annak idején x86-os atomos tabletekbe, telefonokba és egyebekbe szállították, talán meegoo -val megy, meg van valami 2012-es bináris driver ami 1 fajta ubuntun működik, és ennyi.

--
arch,debian,openelec,android

Nekem az se oldotta meg, próbáltam.
Egyébként nem csak a feketedés jelentkezik, hanem karakterek tűnnek el, képek mosódnak el, vagy mintha a kép elé húztak volna egy vászont egy elnyúltott, eltranszformált képpel. És van hogy ez mindhárom egyszerre. A fejszét belevágnám...
--
The Community ENTerprise Operating System

Én nem is tudom. Korábban én is így gondoltam, ezért bevásároltam nemrég egy GTX 750-et.
Ubuntu alatt még mindig nem supportált, ezért lehet felrakni forrásból a drivert amit szépen kiüt néha egy-egy apt-get upgrade és előáll az alábbi hiba:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/compiz/+bug/1342339

Persze kellett egy "kis" idő mire rájöttem.