X, Wayland, Mir

NVIDIA Linux, Solaris, and FreeBSD driver 455.28 [short-lived branch release]

Címkék

Új eszközmeghajtó-programot adott ki az NVIDIA Linux és UNIX és UNIX-szerű rendszerekhez.

Újdonságok a 455.23.04-es verzió óta:

Új alapértelmezett ablakkezelőre váltott a NetBSD projekt a -CURRENT-ben

Címkék

A NetBSD projekt bejelentette, hogy a fejlesztői forráskód-fájában, a -CURRENT-ben alapértelmezett ablakkezelőt váltott. 20 év után lecserélték a "klasszikus" TWM-et CTWM-re. A CTWM a TWM egy forkja, ami néhány extra funkciót, feature-t biztosít.

A CTWM sem nevezhető semmiképen újoncnak az ablakkezelők közt, Claude Lecommandeur 1992-ben forkolta a TWM-ből. Részletek itt.

Tesztelhető az Xfce 4.16pre1

Címkék

Ugyan egy kissé késve jelentette be a projekt, de egy ideje tesztelhető az Xfce 4.16 első előzetese, a pre1. Az újdonságokról részletesen itt lehet olvasni. Teszteléshez útmutató itt.

NVIDIA Linux, Solaris és FreeBSD driver 440.100 [long-lived branch release]

Címkék

Az NVIDIA Linux Graphics csapat részéről Aaron Plattner bejelentette zárt forrású NVIDIA eszközmeghajtó-programjuk 440.100-as verzióját Linux, Solaris és FreeBSD rendszerekhez.

Főbb változások:

NVIDIA: "Support timeframes for Unix legacy GPU releases"

Címkék

Az NVIDIA bejelentette, hogy hogyan és meddig fogja támogatni a "legacy", vagyis régebbi GPU-it UNIX(-szerű) rendszerek alatt. Régebbi NVIDIA kártyákkal, alaplapi chipekkel rendelkezőknek mindenképpen érdemes elolvasni a bejelentést:

NVIDIA Linux, Solaris és FreeBSD driver 340.108 (legacy for GeForce 8 and 9 series)

Címkék

Az NVIDIA Linux Graphics csapat részéről Aaron Plattner bejelentette zárt forrású NVIDIA eszközmeghajtó-programjuk 340.108-as verzióját Linux, Solaris és FreeBSD rendszerekhez. A legacy driver a régebbi, GeForce 8 és GeForce 9 sorozatú grafikus chipekhez készült.