Az Android atyja elhagyja a Google-t

 ( trey | 2014. november 1., szombat - 12:37 )

Andy Rubin, a Danger Inc. és az Android Inc. társalapítója és korábbi vezérigazgatója, a Google Android/mobil/digitális tartalmak üzletágának korábbi rangidős alelnöke távozik a Google-től. Larry Page tavaly márciusban jelentette be, hogy Andy Rubin távozik az Android fejlesztésének éléről és helyét Sundar Pichai veszi át. Akkor úgy volt, hogy Andy Rubin más, robotikával kapcsolatos projektekbe fog a Google-ön belül.

A Google szóvivője szerint Rubin távozásával a Google nem adja fel robotikával kapcsolatos terveit. Helyét James Kuffner veszi át. Rubin inkubátorprojektet indít hardverekre fókuszáló startup-ok számára. Az elemzők szerint Rubin távozása váratlan esemény.

A részletek itt olvashatók.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Talán üzentek neki a Hold túloldaláról, hogy az emberiség nem fejlődhet ilyen viharos sebességgel, hanem játsszanak inkább cukorspárgával masnizott szamár állkapoccsal.

Még az is lehet. De az is, hogy nem a Hold túlfeléről üzentek neki, hanem Washingtonból, hogy az USA-nak gyorsabban kell fejlődnie, és egy ilyen tudású ember jobban segíthet ebben, ha nem a Google-nél eldugva kísérletezget robotikával, hanem más tehetséges, HW-es érdeklődésű embereknek segít beindítani a vállalkozást. Meg talán az is lehet, hogy nem üzent neki senki, hanem magától jutott erre a következtetésre.

Arra gondolsz - és most nem akarom a szavakat a szádba rakni, csak ez így jött le - hogy vajon a google-nél hány olyan ötlet landolt a süllyesztőben, amiket startupként beindítva azóta már az egész világon ismert és elismert újítások lehetnének?

"eldugva kísérletezget robotikával"

másként látom: http://www.theguardian.com/technology/2013/dec/17/google-boston-dynamics-robots-atlas-bigdog-cheetah
Google's Robotics Head Andy Rubin Departs; Boston Dynamics among His Divisions http://bostinno.streetwise.co/2014/10/31/googles-robotics-head-andy-rubin-departs-boston-dynamics-among-his-divisions/

Üdv,
Marci