Eltávolító eszközt adott ki az Apple a kéretlenül érkezett U2 albumhoz

Címkék

Az Apple és a U2 közt köttetett együttműködés gyümölcseként Apple felhasználók millióihoz jutott el az ír együttes új, Songs of Innocence című albuma. Az együttes vezetője, Bono és az Apple vezérigazgatója, Tim Cook az Apple múltheti rendezvényének vége felé jelentette be, hogy az iTunes felhasználók ingyen megkapják az albumot. Noha ez nem hangzik rosszul, nem mindenki örült az ajándéknak.

A Songs of Innocence (SOI) album ugyanis felbukkant az iTunes music library-ban mint megvásárolt tartalom függetlenül attól, hogy megvásárolták-e vagy sem. Az albumtól szinte lehetetlen volt megszabadulni. Azok a felhasználok, akik bekapcsolták az újonnan megvásárolt tartalmak letöltését az iPhone-jukra, azok kedd óta megtalálták a telefonjukon a U2 albumát. Voltak akik ezen feldühödtek.

Az Apple most egy eltávolító eszközt adott ki, amellyel a felhasználók eltávolíthatják a kéretlenül érkezett U2 albumot az iTunes music library-jukból és a megvásárolt tartalmak (iTunes purchases) közül.

Bono a U2.com-on csak ennyit üzent azoknak, akik nem kértek a nótáikból:

And for the people out there who have no interest in checking us out, look at it this way… the blood, sweat and tears of some Irish guys are in your junk mail.

Hozzászólások

Egy fokkal jobb, mint amikor a megvásárolt könyveket az amazon visszavonta, majd távolról törölte az eszközökről.
Most hozzáadta az eszközökhöz az apple, és az sem tetszik :)

Oruljenek, hogy ingyen megkaptak. Miert kell ezen felhaborodni? A U2 az zenet csinal. (Nem akarok itt belemenni, hogy manapsag mit nevezunk zenenek, mert akkor kapnam az oltasokat.)

Akit meg az zavar, hogy magatol letolti az iTunes, az egyszeruen kapcsolja ki ezt a funkciot. (Vagy nem tudom van-e esetleg valami kivetel szabalyozas benne.)

"Oruljenek, hogy ingyen megkaptak. Miert kell ezen felhaborodni? A U2 az zenet csinal."

Tehát ha az ízlésednek megfelelő zenéről van szó, akkor ez tökrendben van (és legyen másnak is rendben).

Majd feltöltenek 6 Justin Bieber albumot a te accountodba, akkor már genyóság lesz, mert azt nem szereted, és hogy gondolják.

Akkor most en is legyek felhaborodva mert a Steam fiokomban keretlenul ott maradt a Dota 2 (meg a Dota 2 Test) meg meg nem tudom hany ingyenes jatek, mert kiprobalas vegett ranyomtam, de nem tetszett? (A Steam meg a gamer kozosseg "legnivosabb" fizetos store-ja, ha mar ilyennel jossz.) Vagy az Origin fiokom amiben azota is ott van a Battlefield 4 Exclusive Beta annak ellenere, hogy nincs meg a Battlefield 4? Vagy ide vehetnem a Play Store-t is mely eltarol minden szutyok programot amit csak teszteltem, vagy csaladtag az en fiokommal probalt ki es esetleges rendszer valtasnal (x86) automatikusan szinkronizalja azokat? De maga a Windows 8.X is ezt csinalja ha ujra kell raknom a sajat rendszeremet. Feltenne minden programot amit "hasznaltam".

Most en legyek felhaborodva ezek miatt? Kosz, de nem!
Elfogadom, hogy ez van es tudom, hogy jot akarnak, de egyszeruen csak nem elek a lehetoseggel. Nem hinnem, hogy ez olyan nehez lenne az Apple felhasznaloknak.

Aki rányomott arra, hogy a megvásárolt, a levegőt 20Hz-20kHz közötti frekvenciatartományú rezgésre kényszerítő adathalmazokat szeretné letölteni a hájpfónjára, annak a U2 új albuma is letöltésre került, mert a motyó azt látta, hogy a delikvens ezt megvette. Azon, hogy a letöltés funkció alapból mindent letölt (nem tudom, egyáltalán lehet-e válogatni, hogy mit töltsön le a megvásárolt lemezek közül és mit nem), azon lehet vitázni, hogy jól van-e vagy sem...
Ez az egész számomra olyan, mint amikor egy CD-s boltban veszel pár darab lemezt, és a pénztárnál a szatyorba belehajítanak egy U2 CD-t is.

En a lemezboltban is szepen kivennem, es leraknam a penztaros ele az asztalra, hogy bocsi, de en ezt nem kertem.

Egyebkent meg miert ne toltetnem le azokat a cuccokat, amiket _megvasaroltam_? Azer' vettem meg!

Az Apple ott kovette el a hibat, hogy megvasaroltnak jelolte ezeket az albumokat, es nem egy 100%-os discountot rakott rajuk, amivel nem vette volna el a dontesi szabadsagot a letoltesre. Az, hogy ez a iTunes boltban nem kiviheto, az hadd ne mar az userek hibaja legyen pls.
--
Ki oda vágyik, hol száll a galamb, elszalasztja a kincset itt alant:


()=() 
('Y') Blog | @hron84
C . C Üzemeltető macik
()_()

Az, hogy ez a iTunes boltban nem kiviheto, az hadd ne mar az userek hibaja legyen pls.

de kivitelezheto, mivel Karacsonyonkent, mindennap valami mas zene/app/film/konyv valik ingyenesse ajandek gyanant, amit csak akkor kapsz meg ha appstore-bol letoltod.

Amugy, nem kell az osszes dalt letolteni, lehet opt-outolni.

Pár évvel ezelőtt a használható mobilkamera lett egyik napról a másikra fontos az apple usereknek, mig korábban teljesen feleslegesnek tűnt nekik, amikor még katasztrófa volt az iphone kamerája, pedig mások már rég 8 megás, sötétben is minimális zajjal fényképező telefonnal rohangáltak.

Szerdára virradóra nemcsak az okosórának lett hirtelen értelme, hanem a nagyobb képernyőméretnek is, amit az emberek szintén évek óta használnak más platformon, pedig pár éve még reklámot is kihegyeztek apple-ék, hogy a 4"-nál nem tud az ember nagyobb képernyőt kezelni. Most mégis tud. Az ember evolúciója felgyorsult, de szerencsére az apple leköveti.

Szerintem 1-2 év múlva a vizállóság nyer majd az apple usereknek értelmet, ami pár éve már elérhető a konkurenciánál.

Igy megy ez...

iphone felhasználóként nem értek veled egyet... Szerintem (hangsúlyozva szerintem) manapság van az iphone, meg a többi használhatatlan vacak. Ellenben az Apple keynoteot megnézve nem éreztem úgy, hogy az okosóra az egy olyan dolog amire szükség van. Szerintem értelmetlen és önszopatás, ha az ember kezében úgyis ott a telefon (márpedig ott van, mert ekkora méretben már zsebre sem lehet tenni...). A másik pedig, hogy bár szerintem az ios jelenleg az egyetlen használható mobilplatform, nem érzem szükségességét, hogy ezeket a péklapát méretű telefonokat megvegyem. Ez egyszerűen marhaság... Miért érzik úgy az emberek, hogy tablet méretű telefonnal kell mászkálniuk? Ha ekkora méretben akarnak tartalmat nézni, használjanak tabletet... Úgy érzem, hogy az Apple átcseszte azokat a vásárlókat, akiknek az ég világon semmi szükségük nem volt ezekre a phabletekre. Már most azon gondolkodom, hogy mihez fogok kezdeni, ha már használhatatlanul öreg lesz a 4S-em, milyen alternatíva lesz számomra mondjuk 1 év múlva? Vehetem meg az addigra 2 éves 5S-t?

Nem vagy te egy picit elfogult...? Azért ha megnézek egy random, 200E Ft körüli nemalmás telefont, az funkcionalitásban, használhatóságban igencsak más kategória,mint egy hájpfón. Ne a 20-30-50E Ft-os telefonokkal hasonlítsd össze, mert az "almát a rajzolt körtével" lenne.

Elfogult vagyok? Döntsd el Te. Szeretem használni a telefonomat, mert smooth, mert működik. A funkcionalitásával meg vagyok elégedve, nincs igényem pl arra, hogy figyelje a szemmozgásomat és ha 2 mp-re elnézek a kijelzőről, akkor elküldje aludni. Nem akarom pendriveként használni a telefonomat, arra van pendriveom.
Plusz tetszik, hogy az iphone 5(s)-ben, meg az iphone 4s-ben ugyanott találom ugyanazokat a funkciókat.
Az viszont nem tetszik, hogy x kollégának a Galaxy S4-én máshogy kell beállítani az activesync-es exchange levelezést mint y kollégának az LG akármijén, pedig ugyanaz az Android verzió van rajtuk. Nem tetszik, hogy a cert-et mindegyik Androidos kütyüre (150k+ árú dolgokról beszélünk, nem a lowend kategóriáról) végül ugyanúgy mailben kell elküldenem, mint iphone-ra, mert USB-n rádugva a telefont, ha az SD kártyára, ha a belső kártyára akarom a certet másolni, not responding-á válik az ablak már egy plusz mappa létrehozásakor. Lehet, hogy igazad van és elfogult vagyok valamennyire.

" Nem akarom pendriveként használni a telefonomat"

En sem akarom pendrivekent hasznalni a telefonomat, de igenis elvarom, hogy ne kelljen egy alaphangon fel giga memoriat megevo, es ezt csak novelo alkalmazas ahhoz, hogy ket kepet leszedjek a telefonomrol. Ha az olcso szar androidos fosrol le tudom ket egervonszolassal szedni, akkor a rohadtdraga ifonrol miert nem? Nekem nem kell az, hogy az iTunes feljavitsa a kepeim minoseget, meg be tudjam allitgatni rajta a szineket, csak le akarom szedni.

Ugyanez a sztori a zenekkel is (ha mondjuk tortenetesen olyan zenet akarok ramasolni, amit nem itunesben vettem meg).

--
Ki oda vágyik, hol száll a galamb, elszalasztja a kincset itt alant:


()=() 
('Y') Blog | @hron84
C . C Üzemeltető macik
()_()

Apró probléma, hogy internet-kapcsolat kell hozzá, és lehet, hogy az ezzel járó plusz adatforgalom plusz költséget jelent. Arról nem is beszélve, hogy mobilneten vagy megvan a kellő sávszélesség, vagy nincs egy nagyobb bitrátával készült fájl hallgatásához. Netes rádiókat is próbáltam, és bizony a 128kbit/s itt-ott erősen döccenősen működött csak.

Nem, nem kell. Van off-line hallgatási lehetőség. Hogy ez miért jobb, mint a közvetlen feltöltés? Ha minden zene felfér a telefonra és nem zavar, hogy foglalja a helyet, akkor nem jobb. Viszont ha csak a kedvenceid szeretnéd feltenni, de menet közben mégis kedved támad egy olyan albumra, amely nincs letöltve, a mobilneted használva mégis van lehetőséged azt is meghallgatni, vagy tetszőleges WiFi hozzáférésnél off-line hallgatásra letölteni. Ha meg olyat hallgatnál, ami nincs meg, akkor a streamer teljes kínálata a rendelkezésedre áll.

Ave, Saabi.

Kikapcsolva? Több olyan androidos telefont láttam, amiben csak az aksi kicserélése után lehet SD kártyát cserélni. Praktikus. Az egyetlen normális androidos telefoncsaládba pedig (a Nexusokról beszélek) tudtommal szintén nem lehet külső SD-t tenni. Szóval hurrá. Mondjuk nekem nem tűnik túl életszerűnek, hogy az ember nyolc-tíz microSD kártyával mászkáljon, mert azon van a zenei gyűjteménye, de te tudod. Én inkább maradok a streamingnél.

Ave, Saabi.

Látszik, hogy kevés Androidos készüléket láttál - nekem volt samsung alsó kategória, abban oldalt egy gagyi fedél alatt van az SD-slot (umount, majd csere), most LG G2 Mini-m van, ennél s hátlapot kell csak levenni, és kiszedhető az SD-kártya. Nem a Nexus-ok jelentik az egyetlen normális telefoncsaládot, például pont a nem bővíthető memória miatt. Nekem jelenleg elég a 16G plusz SD, ha kell, veszek egy 32GB-osat. Ahogy írtam is, valóban nem fér rá a teljes gyűjteményem, de az, amit szeretek hallgatni, az igen. És azért, hogy meghallgassam a saját Cd-imet (illetve az azokon találhat számokat), azért nem akarok, és nem is fogok plusz pénzt fizetni egyik telco cégnek sem, amíg csak tehetem. Pláne úgy, hogy a sávszélesség nem mindenütt elég egy jó minőségben (magas bitrátával) megcsinált mp3 problémamentes hallgatásához.

Small addition: Sony (majdnem SonyEricssont irtam) Xperia csaladnal is a hatlap mogott az akksi bantasa nelkul erheto el nem csak az SD, de a SIM kartya foglalata is.
--
Ki oda vágyik, hol száll a galamb, elszalasztja a kincset itt alant:


()=() 
('Y') Blog | @hron84
C . C Üzemeltető macik
()_()

Ha olvasok egy hosszabb szöveget a telefonon (elég sok kifér manapság a kijelzőre), akkor ne kelljen már folyton tapizni a készüléket, avagy kikapcsolni az automatikus elsötétítést, hogy végig tudjam olvasni. Ugyanez videókra is külön bekapcsolható. Én használom, és nekem tetszik ez a funkció. Ja, és nem 2s, hanem a beállított tétlenségi idő után (nálam 15s) éled az előlapi kamera, amit egy, az értesítési területen megjelenő ikon mutat. (Ha 2s-re lenne beállítva, akkor gyakorlatilag folyamatos tapizás mellett lehetne csak használni a készüléket...)

"Az viszont nem tetszik, hogy x kollégának a Galaxy S4-én máshogy kell beállítani az activesync-es exchange levelezést mint y kollégának az LG akármijén, pedig ugyanaz az Android verzió van rajtuk. Nem tetszik, hogy a cert-et mindegyik Androidos kütyüre (150k+ árú dolgokról beszélünk, nem a lowend kategóriáról) végül ugyanúgy mailben kell elküldenem, mint iphone-ra, mert USB-n rádugva a telefont, ha az SD kártyára, ha a belső kártyára akarom a certet másolni, not responding-á válik az ablak már egy plusz mappa létrehozásakor. "

Milyen certet kellett elküldeni és mihez?

--
trey @ gépház

Ja, hogy az auth. megy certificate alapon. Csak azért kérdeztem, mert millió-egy androidos eszközt és iPhone-t használok Exchange-dzsel, de nem kellett hozzá másolni semmit. Nem kényelmetlen ez egy kicsit? Minden egyes factory reset-nél viszok hozzád beállítani? Vagy hogy?

--
trey @ gépház

~50 fős cég, némelyik usernek igénye sincs rá, hogy lássa a mailjeit (nekem sem hiányzik, hogy kiscsilliárd riasztás /backup complete levél miatt állandóan csipogjon/rezegjen/villogjon). Általában azért kibírnak 1-2 évet, hogy telefont váltsanak, így igazából csak akkor kell cserélni, ha a, lejár az 1 évre kiosztott cert; b, telefont cserélnek (1-2 évet azért kibírnak 1-1 készülékkel). Factory reset nem igazán jellemző. Így azért lehet kezelni a mennyiséget.

Hát ez a funkcionalitásban, használhatóságban ez papíron jól néz ki, de elmondom, hogyan vettem én iPadet meg iPhone-t végül. Két éve kitaláltuk, hogy vegyünk egy tabletet, akkor alaposan körülnéztem, és arra jutottam, hogy az akkor Asus transformer valami elég jókat tud (mondjuk árban hasonlított az iPadre), végül bementem egy áruházba nyomkodni egy kicsit, és amikor a videózni akartam vele, konkrétan kiírta, hogy ne mozgassam ilyen gyorsan! Ez volt a fordulópont, amikor az iPad mellett döntöttem. Az iPhone-t tavaly ugyanígy a Samsung Galaxy S4-gyel hasonlítgattam össze, ott is az történt, hogy a négy- vagy nyolcmagos processzoros csoda az alkalmazáslista görgetésekor akadt. (Azóta mondjuk láttam közelről Nexus 7 tabletet, az jónak tűnt, de a 7 hüvelykes tabletek meg nem az én világom.)

És a legtöbb prüntyögés tárgyát képező funkciók nagy részében sem hiszek annyira. Nincs BT-fájlküldés? Kösz, próbáltam Androidon, gyökér módon működött és lassú volt. Nem lehet pendrive-ként használni? Én évek óta nem használok szinte. Nem 40 megapixeles a kamera? Az is mire jó rendes objektív nélkül? Nagyobb fájlokat csinál csak. Itt megint csak arról van szó, hogy a legtöbben úgy vagytok vele, hogy egy pár hülye alapján ítélitek meg. Ugyanúgy, mint egy BMW vagy egy Mercedes esetén is, attól még, hogy egy fasz ül benne, azok jól összerakott, jól működő autók.

--
"Trollhammaren sveper igen..."

"végül bementem egy áruházba nyomkodni egy kicsit, és amikor a videózni akartam vele, konkrétan kiírta, hogy ne mozgassam ilyen gyorsan"

Ilyet meg nem lattam. Viszont a kamera appnak (ami tobbek kozt fotozasra es videokeszitesre is jo) van egy panoramafelvevo es egy 360 fokos panoramas funkcioja is, ami valoban kiirja, ha tul gyorsan mozgatod. Szerintem szimplan rossz ikont valasztottal a boltban.

Igy nez ki a screenshot:
http://bayimg.com/AAagpaaGH
balrol jobbra: 360, panorama, video, foto

--
Why did the chicken cross the road?
It was trying to get a signal on its iPhone 4.

Nekem csak olyan butaságokra lett volna szükségem, hogy FM-rádió, mindenféle egyéb alkalmazás nélkül fájlok másolása a készülékre/készülékről, százas nagyságrendben berippelt (saját CD-ről) anyag kezelése mindenféle plusz szoftver telepítése nélkül, olyan UI, ahol nem csak ikon és teljes képernyős app létezik - hogy a cserélhető akkuról meg háttértárról (SD-kártya), avagy a használható NFC-ről ne is beszéljek. Az LG-nél elérhető "vendég" üzemmód az tényleg extra (csak az előre egy képernyőre kirakott alkalmazások/widgetek érhetőek el), de nagyon jó ötlet - nyugodtan odaadhatom a gyereknek játszani a készüléket. Én bementem a T-pontba nyomkodni hájpfónt, és nem tudtam, hogy sírjak, vagy röhögjek az UI gyépés szintjén...

Mi a bajod a BT-s fájlcserével? Tény, hogy nem arra lett kitalálva, hogy nagy adatmennyiséget tologasson rajta az ember két eszköz között, de arra is jó. Az meg, hogy jóváhagyást kér, az természetes - bekapcsolt (és látható) BT esetén nem tolhatnak a hozzájárulásod nélkül szemetet a kütyüdre.

Volt régebben FM-rádiós telefonom, de nagyon nem hallgatok rádiót. Az iTunes mondjuk nekem sem a szívem csücske, de éppen meg lehet szokni (mondjuk Macen meg például a Nexus 7-hez kell valamiért az Android Transfer). Volt androidos telefonom, és a widgetekkel meg a kivehető akkumulátorral és SD-kártyával együtt is jobban érzem magam az iPhone-nal: nem lassult le idővel, egy év alatt talán egyszer fagyott le igazán. Androidon azért volt jó a kivehető akkumulátor, mert amikor teljesen szétfagyott, legalább újra tudtam indítani. Szóval nekem meg ilyen tapasztalataim vannak.

BT-fájlcsere: ha 50 fájlt szeretnék küldeni egyszerre, akkor 50-szer jóváhagyást kér? De nem úgy, hogy legalább az elején végignyomkodhatnám mindet, hanem meg kellett várni, amíg dög lassan áttöltődött, jóváhagyni a következőt, megint várni... A harmadiknál inkább előszedtem a kábelt.

Én persze nem sértődöm meg, ha neked más kell, csak érdemes úgy véleményt mondani, hogy mindkettőt használtad már napi szinten jelentősebb ideig, és egyikhez sem úgy álltál hozzá, hogy ez majd milyen szar lesz.

--
"Trollhammaren sveper igen..."

Ha az UI-tól sikítva menekülök, mert a sokévvel korábbi Symbian-os telefonom jobban kézre áll, ráadásul olyan funkciók/lehetőségek hiányoznak, amikre szükség van, nos, az a kütyü valóban nem való nekem. Akinek elég, amit a hájpfón _tud_, az használja. Nekem kevés és bugyuta.

A Mac OS X 10.2 óta nem kell plusz motyó az Android-os készülékekkel történő fájlcseréhez, mert a "Windows file sharing" azaz a samba adott, azt meg Androidról is el lehet érni. (Oké, a droidon kell valamelyik erre alkalmas tool, de abból van sok, és ha az ember nem akar kábellel sz@rakodni, akkor egy ilyet mindenképp felrak az Androidos készülékre).

Nem tudom, milyen Androidos telefon, milyen SD-kártyával fagyogatott neked szét - olcsó hús és híg lé esete is előjöhet könnyen - elég valami gagyibb SD-kártyát berakni a telefonba, és máris megvan a baj.

Ahogy írtam, a BT nem csillió fájl átvitelére lett tervezve, ezért (is) kell a fogadó oldalon minden beérkező fájlt "elfogadni". Sok fájl esetén valóban kényelmetlen, mint ahogy a sajtreszelő sem egyszemélyes szexuális tevékenységhez készített segédeszköz :-)

Nem az SD-kártyától fagyott (gondolom). Egy Samsung 8 GB-os class10 kártya volt egy akkoriban kb. felső-középkategóriás androidos telefonban, amihez amúgy 1,5 év alatt egyetlen alalverziónyi frissítés jött. Én úgy vagyok vele, hogy ha valamit beleraknak valami, akkor azt lehessen normálisan használni, különben minek van benne. A BT-fájlátvitel is csak idegesítő volt ebben a formában. Ez lehet, hogy az NFC-vel most már jobb, nem néztem mostanában.

Hát ezt a nem kell plusz programot majd mondjad a Google-nak is.

Újból megpróbálom amúgy elmagyarázni neked (és a többi hozzád hasonlónak is): nem az a bajom, hogy mást gondolsz egy dologról, vagy hogy mások az igényeid, hanem az, hogy számom úgy tűnik, nem teljesen megalapozottan fikázol valamit elsősorban az elvakult rajongói miatt, úgy, hogy közben te is ezt a rajongást adod elő a másik dologgal kapcsolatban.

--
"Trollhammaren sveper igen..."

Attól, hogy mi van ráírva, még lehet beteg az a kártya. A BT elsődlegesen nem fájlátvitelre, pláne nem sok fájl átvitelére lett kitalálva. Arra _is_ használható, de nem az volt az elsődleges a tervezése során. Az NFC meg pláne másra szolgál, úgyhogy tényleg érdemes lenne a dolgoknak utána nézned, ha már ekézel egy-egy technológiát.

Van androidos készülékem nem is egy, és tetszőleges Widnows-os/szambás megosztásra fel tudok cuppanni velük, és oda/vissza megy a másolás. Az, hogy a Google nem ezt, hanem a kábeles összedugdosós módszert javasolja, az nem azt jelenti, hogy csak az létezik.

Nem rajongok olyan mértékben az Androidért, mint az átlag hájpfónos az almás kütyüjéért, mert tudom, hogy vannak nyűgjei (pl. az alkalmazásokat egyesével kell kitessékelni az SD-kártyára, ha a belső memóriára szükség van pl.frissítésekhez, hogy eszközgyártó és telco szolgáltató függő a frissítés), de az egyértelmű nekem, hogy nagyon sok funkcióban, lehetőségben, meg az UI-ban is jelentős különbség van az iPhone és a hasonló (ár)kategóriába pozicionált, egyidőben piacon lévő Androidos készülékek között. És nem az iPhone javára.

Nem kell annyira az SD-kártyán lovagolni, anélkül sem volt jó. Nem kérdőjeleztem meg, hogy a Bluetooth-t másra találták ki 20 éve. A BT-fájlátvitel ez egyik dolog, amin a prüntyögés megy sokszor. Tapasztalataim szerint ez nem egy jól használható funkció, ezért nekem nem hiányzik – ennyit írtam.

NFC és fájlátvitel témájában:Sharing Files with NFC. A fejlesztői dokumentáció szerint nagy fájlok átvitelére is használható a 16-os API leveltől, szóval köszönöm a kioktatást.

Nekem az is nagyjából irreleváns, hogy te mivel mire tudsz felcuppanni. Ha adnak egy Nexus 7 tabletet, hogy rakjak rá fájlokat egy Macről, akkor egyikre vagy másikra telepíteni kell még egy alkalmazást. Nem megoldhatatlan feladat, csak ugyanott vagyok, mint az iTunes-szal (ami szintén megkerülhető számtalan telefonos alkalmazással). Ebből a szempontból ugyanolyan bénaságok vannak mindkettőnél.

És szerinted amikor vesz valaki egy iPhone-t akkor megszállja a démon és elkezdi imádni? Vagy elképzelhető az is, hogy az emberek egy része egy jól működő eszköznek tartja, és azért szereti?

Még majd a felhasználói felület tekintetében kifejtheted, hogy mitől sokkal jobb az Android számodra, mert kíváncsi vagyok rá.

--
"Trollhammaren sveper igen..."

Abban mindenképp igaza van Zellernek, hogy 2007-2008 óta ugyanazt a felületet piszkáljuk. Annyi, hogy az ios 7-ben giccsesre színezték az ikonjainkat. Megjegyzem az Androidnál ez úgyanúgy nem változik évek óta. Pörgeted az asztalokat(?) ide-oda, azok tele vannak ikonokkal, meg jópofa, vagy épp haszontalan widgetekkel, alul meg van egy gyorsindító 4-5 ikonnal.

Ezt nem igazán értem. Egy launcher arra való, hogy arról alkalmazásokat elindítsunk. Ezt az iOS kezelőfelülete megfelelően tálalja. Mi kell még ezen kívül? Amíg használtam Androidot, arról is leszedtem minden widgetet meg bizbaszt és kiraktam a gyakrabban használt alkalmazások ikonjait, feleslegesen ne merítsék a készüléket és ne kelljen percekig keresnem az elindítandó alkalmazást.

Ave, Saabi.

Az U kettőnek ez is reklám. Ami nevetséges az az, hogy most kiváncsi lettem, meg akartam hallgatni, de nincsen fenn Utyúbon. Komolyan gondolják 2014-ben, hogy valaki pénzt fog fizetni zenéért amit még nem is hallott? Vagy csak vegyek egy Mac-et, és megkapom ingyen?

srácok, ez az album még nem jelent meg. Október 14-n fog megjelenni.
"But giving away the album for free means that Songs of Innocence won’t be eligible for listing on the Billboard Charts until its physical release Oct. 14."
https://www.yahoo.com/tech/people-are-freaking-out-over-apples-forced-i… legeslegvége.
ez a lényeg: applebuzinak lenni ANNYIRA jó, hogy még a U2 is szivárogtat nektek :-D

Hat azert ertheto ha nem akarjak, hogy YouTube-on elerheto legyen. Nem keves ismerosom onnan szerzi a zeneit. Amugy nem tudom mit kerestel, mert en YouTube-on talaltam "review" feltolteseket, melyek ugye vegigmennek az album szamain, de atlagban csak a "legjobb" reszt jatszak le. (iTunes-on meg van ha jol emlekszem 10-15 masodperc amit meghallgathatsz, hogy eldontsd meg akarod-e venni.)

Az album nekem tetszett mar ez alapjan is, igy szerintem ha lehetosegem lesz ra megveszem.

centiPad + Bono = 80 couric lenyelnivaló

Akinek ilyen ötletei vannak az applenel annak nincsenek kollégai vagy orvosa? Nem szól rá az anyukája?

Képzelem mi lett volna ha Justin Bieber-rel egyeznek meg... :D

A zenekarról és a vállalatról is az érzékeny kifejezés ugrik be. :D...

:)

Sic transit gloria mundi

Actors are funny creatures, aren't they? They claim to want to protect their privacy, go to all the trouble of having a secret wedding - then sell their wedding pictures to the celebrity weeklies.

Azert ha mondjuk tiz eve valaki azt mondja nekem, hogy "kulon uninstall update fog jonni a telefonodra telepult zenehez" minimum korberohogom.
Es most tessek...

--
http://www.micros~1

Csak nekem tunik ez #firstworldproblems nek?

Nem kedvelem az applet, itunes-t, de spec ebben nem latok semmi kivetnivalot. Kaptak egy ingyen albumot, kotelezoen. Ez egy ilyen rendszer :) Nem kotelezo meghalgatni. Vagy konkretan mi a gond?

Az, hogy ha en nem szeretem kifejezetten azt a stilust, amit az U2 kepvisel (lehet ilyen), akkor a gepemen feleslegesen foglalja a helyet az album osszes szama. Es leteznek nalad meg nalam rendszeretobb userek, akik kidobaljak azokat a zeneket/kepeket/filmeket, amiket nem neznek mar/nem erdekli oket. Es ez nem hely fuggvenye, egyszeruen nem vesz az ember Lenin-szobrot, ha tortenetesen anti-szocialista. Meg ha volna is hely neki a lakasban.
--
Ki oda vágyik, hol száll a galamb, elszalasztja a kincset itt alant:


()=() 
('Y') Blog | @hron84
C . C Üzemeltető macik
()_()

Bár magam ellene vagyok, meg a U2 kábé húsz éve volt utoljára hallgatható (szerintem), de annyit javítok, hogy a lokális gépeden helyet nem foglal, hanem a iCloud helyeden van fent és neked kell kezdeményezni, hogy letöltse a gépedre. Persze mondhatjuk, hogy feleslegesen és általad nem kérten rátesz a saját iCloud helyedre anyagot. Amit tegyünk hozzá, ők adnak neked ingyen...

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

És? Kijelöl, delete, aztán jónapot. Vagy az apple már iZlést is diktál, és nem lehet egy suhintással törölni a telefonról...? Ha tényleg külön "eltávolító eszköz" kell egy ilyen "bonyolult" tevékenységhez (elképzelem az alkalmazást: Egy felirat: "Töröljem a U2 albumot a készülékről és a iTunes fiókodból?" alatta meg két, összesen a képernyő 2/3-át kitevő gomb, Igen, illetve Nem felirattal... :-P

Minden ellenállás hasztalan, Bono így is marad az iPhone-okon (nyilvánvaló, hogy nem az Apple felhasználóknak szívesség ez, hanem az Apple és a U2 közt köttetett reklám és szponzori szerződés részeként van az Apple userek torkán lenyomva a U2 lemez):

U2 album removal tool introduced by Apple (but you can't escape: Bono is always on your iPhone)

--
trey @ gépház

Nyilván, de a droidhuszárok kurvára értenek az iPhone-hoz is. Aki meg nem is fogott ilyet a kezébe, pláne. Én a U2 albumot letöltöttem, meghallgattam, majd letöröltem. A meghallgatáson kívül rövidebb idő alatt, mint amennyibe a fenti hülyeségek végigolvasása került.

Ave, Saabi.

Akkor mi a péknek kell külön alkalmazást kiadni, ami levakarja a kitolt U" lemezt? Ja, a gyagyákoknak, akik cakakkor tudnak megcsinálni valamit, ha egy darab buttonra kell rátenyerelni...

Fogtam a kezembe hájpfón 5-öt idén nyáron, nem is egyszer - és a felületet, meg az elérhető funkciókat látva jó néhány évvel fiatalabbnak éreztem magam...

Az iPhone huszarok meg baromira tudnak olvasni. A "Gondolom" az itt azt jelenti, hogy "nincs konkret infom rola, csak a nyurrogesek alapjan tippelem". De persze az erto olvasast tanulni kellene.

Egyebkent igazabol mindegy is, mert ahogy fentebb irtak tobben, alapvetoen opt-out van, vagyis ha kizartal egy csomo szart, es a tobbit letoltod, az U2 album akkor is lejott volna, hiszen korabban nem lehetett tudni, hogy melyik album lesz, igy kizarni se lehetett.

De meg ha lehet is opt-in modon szinkronizalni, akkor is rossz dontes volt az Apple reszerol igy publikalni cuccot
--
Ki oda vágyik, hol száll a galamb, elszalasztja a kincset itt alant:


()=() 
('Y') Blog | @hron84
C . C Üzemeltető macik
()_()

Valószínűleg a probléma abban áll,

a) informatikai analfabéta - nem tudja kizárni, hogy az album ne szinkronizálódjon vissza állandóan a telefonjára
b) tudatos vásárló - ha már fizetett egy rakás pénzt az Apple-nek, az Apple ne nyomja le a torkán, ne az szabályozza be, hogy mi kell neki (spam)
c) troll - jót röhög rajta

Még valami: a problémát nem a HUP-on kreálták, itt csak megvitatjuk azt, amin a Twitter egyik fele dühöng, az internet másik fele meg röhög (mint mémen)

BTW: ha a probléma megoldása minden iPhone felhasználónak triviális lenne, nem kellett volna az Apple-nek kiadnia egy remover toolt és külön oldalt szentelnie support weboldalán annak használatához. Vagy ha erre semmi szükség, akkor full bolondnak nézi a felhasználóit.

--
trey @ gépház

volt tobb htc-m (desire, desire HD, one x) es tobb iPhone-om (4, 4s, 5) is. Volt nexus 7esem es iPadem.

Android, par honap utan belassult nekem, amugy is csomo app fagyott rajta, laggolt, custom romok utan kellet nezni. HW bena volt, wifije gyenge. A hires neves nexus 7 fel ev utan besargulta kepe (csaladban tobb is) es az aksijat is cserelni kellet. A supportja valami botranyos, nem is ertem, mit kepzelnek (ha erdekel kifejtem). Alig vartam, hogy megszabaduljak toluk. Mivel az arat se tartja nagyon, szamszerusitve (veteli, majd eladasi ar), kb havi 8-10 ezerbe kerult nekem a telefon.

Ehez kepest, az iPhone-al soha semmi bajom nem volt. Illetve egyszer a bekapcsolo gombja elromlott a 5-ben es nem szaroztak a javitassal: bevittem a boltba (magyarorszagon) es kaptam egy vadiuj!!! folias keszuleket helyette. A supportja outstanding (egyszer ingyen!!! csereltek a macbookom osszetort kepernyojet, ami kulonben 200e lett volt). Meg csak a i4 kerult eladasra, a tobbi keszulok 3-4 eve szolgal a csaladban hiba nelkul, de ha szamszerusitenem kene, havi 3-5 ezerbe kerul a keszulek nekem (ha most adnam el, ahoz kepest amennyiert vettem. Tartja az arat, nem veletlenul.

Na most akkor ki a hulye? (egyebkent az elozo, az "androidos" a hulye valaszom, nyilvan trollkodas volt, mert a hulyeseg biztos attol fugg, hogy ki milyen oprendszert hasznal)

Nekem eddig minden Android telefonom hardveresen kifogastalan volt, legfeljebb az akksi puposodott meg benne, de az az iPhone-ba is meg tud puposodni (egy 3GS teljesen paratlan modon nezett ki a vege fele). Ami brickesedett, az a sajat hulyesegem/kiserletezeseim miatt volt, es valaki, aki ert a JTAG-eleshez meg effelekhez meg boldogan hasznalhatna oket. Mivel en azert kezdtem el veluk jatszani, mert szamomra keves volt a hardver (ertsd: a frissitesek soran egyre lassabb lett az eszkoz), es megvolt az uj, igy nem volt nagy tragedia a kiesesuk. A frissitesekkel torteno lassulas egyebkent szinten nem Android sajatossag, tobb iPhone 4 ismerosom is beszamolt rola, hogy regen gyorsabb volt. Nyilvan ez a szelid pusholas az uj eszkoz fele, de attol meg letezo dolog.
--
Ki oda vágyik, hol száll a galamb, elszalasztja a kincset itt alant:


()=() 
('Y') Blog | @hron84
C . C Üzemeltető macik
()_()

Neked triviális volt - a többi csillió hájpfón felhasználónak meg nem az. És ez a gond, hülyének, pontosabban mindent benyelő birkának nézik, és így is kezelik a felhasználóikat, olyanoknak, akiknek meg lehet mondani, hogy mire van, és mire nincs szükségük, milyen legyen az iZlésük, stb. :)