Kijött Linuxra Steam-en a The Witcher 2: AKEE - most akcióban kevesebb mint 4 euró

 ( trey | 2014. május 24., szombat - 8:50 )

 AKEE Linuxra

Megjelent Linuxra is a Steam-en a The Witcher 2: Assassins of Kings Enhanced Edition. A kiadással egy időben egy promó is indult, amelynek keretében most - még 10 órán keresztül - 80% engedménnyel, 3,99 euróért megvásárolható. Rossz hír a !NVIDIA kártya/chip tulajoknak, hogy jelenleg sem a Radeon, sem az integrált Intel chipek nem támogatottak.

Linuxos rendszerkövetelmények:

Minimum:

  • OS: Ubuntu 12.04 LTS, Steam OS
  • Processor: Intel Core 2 Duo
  • Memory: 4 GB RAM
  • Graphics: GeForce 9800 GT 512MB (1280x720, low), Radeon graphics cards are not supported, Intel integrated graphics chipsets are not supported
  • Hard Drive: 25 GB HD space

Recommended:

  • OS: Ubuntu 12.04 LTS, Steam OS
  • Processor: Quad Core Intel
  • Memory: 4 GB RAM
  • Graphics: GeForce GT 640 1GB (1440x900, medium)
  • Hard Drive: 25 GB HD space

További részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Bocs hogy félig offolok de hát a kérdésem egy szintén steam-es játékról szól. Szóval archlinux alatt a Metro: last light egy olyan hibát produkál hogy alapvetően joypad-val akar mindent irányítani persze a menükön kisebb kínlódással át tudom verekedni magam egérrel meg billentyűzettel de a játékban folyamat balra megy ...amit eddig neten találtam megoldásként nem segített joypad alapból nincs rádugva a gépre, ha mégis rádugom nem változik semmi. Konfiguráltam jobbra-balra az X-et (50-joystick.conf) nem sokat értem vele. Valaki járt hasonló cipőben és sikerült megoldania ?

Nekem ilyen balra és lefelé mozgást a PlaySation kontrollerrel csinál. Van amelyik játék (natív vagy Wine) alatt abbahagyja egy 10 másodperces mindengombotösszevisszanyomogatok akció után, de a legtöbb játéknál nem. :c

huzd ki az egeret, billentyuzettel inditsd el a jatekot, es ha betolti a fomenut, dugd vissza az egeret.
Ez a hiba amugy mashol is elofordul, hogy nev szerint is emlitsek egy parat: Shank 2, Bastion.
Nem tudom hogy pontosan mi okozza a problemat, de maga a problema valoban az hogy a jatek a(z akar nem is letezo) joypad-ot erzekeli elsodleges bemeneti eszkoznek.

hm húzzam ki az egeret és billentyűzetet és utána indítsam a játékot ?
érdekes próbálkozás lesz, de azért köszi :)

egyertelmu elony, ha valaki tud olvasni

köszi a tippet ! kiderült hogy az egeret nem szereti, ha kihúzom akkor minden ok, ha visszadugom egyből dobja a hibát.... legalább ennyivel közelebb kerültem a probléma megoldásához :)

Nehogy beruhazz egy masik egerre emiatt. Elobb kerj kolcson egyet, es azzal nezd meg. A wrapper amit hasznalnak valoszinuleg a hibas. Disztro hiba sem lehet, mert ez a hiba nallam jelentkezett Arch/Manjaro/Ubuntu/Linux Mint-en is.

Az egér a4tech x7, van pár speckó funkciója és ez zavar be, utánanéztem sok embernek van problémája linux alatt vele, eddig fel se tűnt. Felraktam pár másik játékot (minecraft, portal 1, hon) egyiknél se dobta a hibát. Ha lesz időm rá keresek rá valami megoldást (úgy tűnik patchelni kell a xf86-input-evdev-et).

Kb 2 hónapja bukkant föl először, le is szedtem, de akkor nem volt még indítható állomány.

Tegnap le is téptem egyből, amint megláttam. :3
Csak kevés hozzá a videokártyám, mint tyúkszarban a vitamin. Úgy megy, mint a diavetítés... Ennek ellenére a menet közbeni Compiz kocka pörgetése meg folyékony.

Nem biztos, hogy a videókártyád a kevés, ez nem a legjobban sikerült port. A VP nevű cég készítette az eON technológiájukkal, félig portolták, félig egy wrapper. Steam fórumon sokan azt mondják, hogy Wine alatt jobban fut a windowsos verzió, mint ez.

Ultra grafikai beállítások mellett simán fut egy GTX760-on.

--
trey @ gépház

Ez jó hír, mert ilyet tervezek beszerezni. :3

Amúgy egy GTS450-eset kínzok. Meglehetősen furcsa egy jószág...

Mikor olvasom hogy kevesebb mint 4 euró akkor nem 3.99eurós árra számítok. XD

"Rossz hír a !NVIDIA kártya/
chip tulajoknak, hogy jelenleg sem a Radeon,
sem az integrált Intel chipek nem támogatottak." - az a rossz hir hogy az oveket tamogatja egyedul de a masik kettot nem?!
--
zsebHUP-ot használok!

facepalm
_____________________________
Powered by 1,3,7-trimetilxantin

+1 :)

ezt most hogy kell érteni?

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

!Nvidia==¬Nvidia==nem Nvidia (ami elbaszott világunkban) == intel és radeon
_____________________________
Powered by 1,3,7-trimetilxantin

nah, és akkor ezt most hogy kell érteni???

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ott van égy főkiátójel :)


Ne kattints ide!

igen. és?

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Fentebb már megválaszolták. Bizonyos programnyelvekben a ! tagadást(negálást) jelent. Azaz nem (NOT) Nvidia tulajdonosokról van szó.
(Más kérdés, hogy oké, hogy szakmai oldal, de én személy szerint nem tartom szerencsésnek az ilyen jellegű "szakmaiaskodást", mert lehet, hogy nem mindenkinek esik le. Pld a "$subject-ben említett" még úgy ahogy feltűnik, de egy felkiáltójelet már könnyebb elnézni, főleg ha az ember nincs otthon programozásban, vagy nem találkozott még vele)


Ne kattints ide!

Azért egy negálás elég alap dolog, nem kapott akkora trollkodást miatta. Éppen csak annyit amennyit megérdemelt, kicsit szomorúan hozzáteszem hogy ha manapság egy ilyen alapvető dolgot nem ismer fel egy unixos portálra járó nagy valószínűséggel linux alapú os-t használó ember az ciki.....úgy tűnik eljött a linuxdesktopéva ;)

ps.: most nézem hogy hét éve regisztrálta magát, szóval csak trollkodik a kis csibész :)

nem, csak ezek szerint tájékozatlan. bármennyire furcsállod van ilyen, viszont én nem azt tartom problémának hogy valaki tájékozatlan, hanem hogy valaki az viszont emellett rosszindulatú...

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ezt így szerintem nem lehet egyértelműen kijelenteni. Én pld. több mint 6 éve regisztráltam, akkoriban telepítettem az első linuxomat (Debian), azóta is megmaradtam hobbi szinten és általában gőzöm sincs pld. a vi/vim "nyelven kódolt" postokról főleg mert sikítófrászt kaptam a fél perc alatt a vi-től :). (És ott volt az mcedit, ami a mai napig maximálisan kielégíti igényeimet.)


Ne kattints ide!

> mcedit
+1

> vi/vim
https://twitter.com/iamdevloper/status/435555976687923200

Mondjuk végső esetben ott van az AltGr + SysRq (avagy a PrintScreen) + k
Grafikus felületen is működik. ( kilövi az egészet :) )

köszönöm, végre egy értelmes magyarázat! megértettem.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ez egyébként azt jelenti, hogy megy de nem támogatott, vagy azt, hogy kiírja, hogy radeonon nem fut? (Érdekelne a játék és radeonom van)