Debian Ouya-ra

 ( trey | 2013. szeptember 5., csütörtök - 12:54 )

Tuomas Kulve azon dolgozik, hogy rávarázsolja a Debian-t a 99 dolláros, Tegra 3-as Ouya játékkonzolra. Az apró gépet robotikával kapcsolatos projektjeihez használná fel, de első körben azt szeretné megoldani, hogy a Debian hardveresen gyorsított X.Org-gal, OpenGL ES-sel és videoval fusson. A Debian már fut, de jócskán vannak még leküzdendő akadályok. A részletek itt olvashatók.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Megnéztem, hogy mivel küzd, hát, undorító, a 90-es évek szívásait idézi. Az lenne jó az open source-ban, hogy az ember saját maga reprodukálni tudja a dolgokat, de úgy látom, Ouyáék belehekkeltek 1-2 helyen a cuccba, nehogy egyszerű legyen az élet.

--

Konkrétan mit hackeltek a Tegra 3 lapba? ClockworkMot-ot lehet rakni OUYA-ra így nem valószínű, hogy nagyon le lenne lockolva.

Valamit beledrótoztak a kernel driverbe, kernel bugok jönnek elő, szar a hang, etc. Azt saccolom, hogy az Ouya fejlesztői ezeket kijavították saját maguknak, és nem küldték vissza a patch-eiket, vagy csak simán béna a hardver.

--

Létezik olyan gép ami Tegra3-ra épül és problémamentesen megy rajta valamelyik Desktop Linux? Hang, hardver 3D, minden.

A legtobb ilyen kis kutyuvel ez a baj. Osszepakolnak valamit a tavolkeleten, addig csavargatjak, amig valamitol mukodni nem kezd, es piacra dobjak. Reprodukalni nem nagyon tudjak, mert verziokovetes, dokumentacio es ugy altalaban a devel kornyezet max a kis piros fuzet.