Humble eBook Bundle II

 ( trey | 2013. július 4., csütörtök - 12:06 )

Aki szeret(ne) angolul olvasni, annak érdekes lehet a Humble Indie Bundle (HIB) mintájára elindított Humble eBook Bundle (HEB) második felvonása. A feltételek hasonlóak HIB-éhez: fizess amennyit akarsz, DRM-mentes cuccok, akár jótékonykodhatsz is. Az anyagok PDF, Mobi, EPUB formátumban. A címek: Little Brother, Boneshaker, Spin és Shades of Honor. Aki az átlagnál (jelenleg 9,38 dollár) többet kínál, az megkapja a The Last Unicorn: Deluxe Edition és a Just a Geek műveket is.

A HEB oldala itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

olvas még valaki könyvet 2013-ban a max 5 perces figyelem összpontosítások korszakában? :D (na jó lehet túlságosan nagyvonalú vagyok, egy ötperces videó vagy egy ötperces cikk manapság már túl hosszú :)

Igen.

Ilyen nickkel nem csoda :)

Amúgy +1

Én a cikkekkel vagyok úgy, hogy sokszor elkezdem olvasni őket és tíz sor után otthagyom a picsába, mert azt érzem, hogy nekem erre nincs időm. Ráadásul a 10 sor semmiről sem szól. Terjedelmes körmondatok a semmiről, mintha csak szótagszám után kapnák az íróik a fizetésüket. Egy A4 oldalas cikk után azt érzem, hogy az egész mondanivalót le lehetett volna írni 2 sorban.

Nekem ezekre a terjedelmes szófosásokra egyre inkább nincs se energiám, se időm, se kedvem. Magam is igyekszem csak a lényeget kiemelni és ha az csak egy sor, akkor csak annyit kiírni. Szóval az az 5 perc az inkább csak 1. Nálam legalábbis.

Rendes könyvre már évek óta nincs időm.

--
trey @ gépház

Mondjuk szerintem ebben van valami illúzió is azért. Mert öt perc az annyira kevés idő, ha racionálisan nézzük, hogy azzal elmegy, hogy ülök és bambulok :D. Szerintem valami olyasmi lehet, hogy tényleg a net valahogy átalakította ezt az időérzéket, meg koncentrációt, azt az érzéket, hogy mi a lassú, mi a gyors. Mint a filmeknél is, aki csak akciót néz annak egy normál film már nézhetetlenül lassú lesz.

Amúgy kicsi provokatív volt a kérdés mert egyelőre én még tartom magam az olvasással, viszont érzem, hogy mennyire más dolog ez, mint ahogy ma élünk. mennyire más amikor valamihez kell 10 óra figyelem(vagy 30), mint ahogy zajlanak a mindennapok. Mintha egy másik korból itt ragadt valami lenne ez a könyv :D

szerinted miert ozonlenek megallas nelkul az e-book olvasok? :)
en pl. kimondottan szeretek olvasni, marmint rendes konyveket. a hosszu cikkekkel pont ugy vagyok mint trey, a HUPos tomor hirek pont jok :D

ja, ezt az ebook bundle-t mar tegnap este megvettem :)

Múlt héten vettem PAPÍR alapú könyvet. Már majdnem be is fejeztem.

----------------------------------------------------------
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."
www.xonotic.org

Igen.

Nekem van, hogy egy 5 perces video túl hosszú, mert éppen akkor és ott nincs rá időm, de metrón/villamoson szoktam olvasgatni, ahogy időm engedi.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods
Get dropbox account now!

Érdekes, hogy míg a játék bundle-ok ha jól emlékszem 7 dollár körüli átlagot termelnek, itt most 9 felett van...

Igen, én is olvasok, de mondjuk mindíg is "olvasós" fajta voltam.

Izgalmas könyvek! Ha valaki nem tudná, Cory Doctorow a honlapján ingyenesen elérhetővé teszi a könyveit, többek között a Little brother-t is. Nagyon szimpatikus az érvelése:

"you've got to figure that most of the people who "like science fiction" (and related geeky stuff like comics, games, Linux, and so on) just don't really buy books. I'm more interested in getting more of that wider audience into the tent than making sure that everyone who's in the tent bought a ticket to be there.
Ebooks are verbs, not nouns. You copy them, it's in their nature..."

Ja, és ráadásul még jól is ír. (Pl az Eastern Standard Tribe, Down and Out in the Magic Kingdom könyveit olvastam eddig.)

Csaba

Nem jó ez a fizetésnap, megint megnéztem a listát, és láttam, hogy Wil Wheaton könyve az egyik, úgyhogy meg is vettem a csomagot. Lassan érik egy e-book olvasó vásárlása is.