A Debian 8.0 "Jessie" érkező változásairól

 ( trey | 2013. május 19., vasárnap - 10:08 )

Most, hogy a Debian 7.0 (kódnevén "Wheezy") megjelent, a Debian projekt elkezdte letenni a soron következő disztribúció, a "Jessie" kódnévre hallgató Debian 8.0 alapjait. Matthias Klose debian-devel-announce listára küldött levelében a Jessie fejlesztéséhez használt szerszámkészlet elemeit sorolja fel: (e)glibc 2.17, 3.8.11-es kernel headers csomag, GCC 4.7.4 és GCC 4.8.0 (a terv az, hogy a 4.8 lesz az alapértelmezett az x86 architektúrán a 4.8.1 megjelenése után, valamint, hogy a Jessie-ben a 4.8-as és 4.9-es GCC szerepel majd, a 4.4, 4.6 és 4.7 verziók pedig eltávolításra kerülnek).

Részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A 4.4-es gcc dobásával kicsit csúnyább lesz a világ a csomagolóknak. Sok olyan "hanyag" kód van, ami gcc-4.4-gyel fordul, a relatíve szigorúbb újabb verziókkal nem (-fpermissive).

Helyes. Pusztuljanak.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Meglepő fordulat, egyezik a véleményünk.


"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

Amúgy egyetértek, a fenti az ténymegállapítás volt.

sub.

--
Debian Sid

Én most a Wheezy-t követem, szerintetek mikor érdemes frissíteni Jessie-re?

Nehany hete van csak wheezy es 1,5-2 even belul nem is varhato szerintem, hogy kijon az uj stable. Masreszt ha vannak felhasznaloid nem biztos, hogy egy allandoan valtozo kornyezetnek orulnenek, plane olyannak ami fejlesztes alatti. Ha cutting edge-et akarsz akkor nezd meg a Debian oldalan, hogy a sid, testing stb kozul melyikkel akarsz kuzdeni.

Csak saját használatra van, és korábban (évekkel ezelőtt) használtam már testinget. Csak nem tudom már, hogy a release körüli időszak milyen fluktuációkat okoz a testingben.

Mivel a freeze már közel egy éve volt (2012-06-30 - wheezy freeze) semmiféle "fluktuáció" nincs a testingben.

Akkor upgrade-elj amikor időd megengedi hogy az esetleges szívást bevállald.

De annak már vége, ilyenkor release után nem árasztják el hirtelen csomagok a testinget az unstable-ből? Vagy hogy megy ez?