Bartendro - Raspberry Pi-s koktélkészítő robot

 ( trey | 2013. április 13., szombat - 14:09 )

Érdekes dolgokat hozhatnak ki a Raspberry Pi számítógépekből azok, akik túllátnak a médialejátszó elképzelésen. Az egyik ilyen érdekes dolog a Bartendro, ami nem más, mint egy ötletes, modulársi koktélkészítő automata. A segítségével rendkívül gyorsan, tisztán és ami fontosabb, geek módon (a forráskódok GPLv2 alatt) lehet koktélitalokat előállítani.

A projekt mögött álló Party Robotics 135 ezer dollárt kért a Kickstarter-en a projekt beindításához. Naná, hogy összejött nekik! A részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hát, az ötlet aranyos, csak ez nem koktélt készít, hanem italkeveréket. Bár tény, hogy lehet hozzá jégadagolót, jégdarálót, pohár- és szívószálválasztót, gyümölcsszeletelőt, fűszerszórót gyártani, változtatni az kitöltés magasságát és tempóját meg még pár dolgot kalapálni (pl. gyújtóláng se ártana) és akkor már majdnem tudja azt, amit egy élő mixer :D

kickstarteres híreknek már külön rovat kellene.

+1000

Nekem a vízből bort készítő gépe tetszik nagyon. Viccet félre téve.
Én csak a műhely hátteret irigylem tőle. A nyugati világban nem kell hozzá egy ember élet hogy összeszedje bárki is. Nálunk bakker. Embertelenül sokba kerül hogy értékes terméket teremts. De csak kesergek.

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

Kesergésedet átérzem, sajnos mióta asszonnyal összeköltöztem, a műhelyem is felszámolásra került:\

Csak félig van igazad.
Műhely háttér itt is van, sok mindent meg tudok csinálni én is (CNC gépen), a probléma ott van, hogy amikor egy skiccből és pár szóbeli elképzelésből kell kiindulni, az horror idő és munka mire egy prototípus meglesz belőle, a kedves ügyfél elájul, pedig fele-harmada áron van megszámolva mint ha "nyugaton" készülne.
Sőt, ott kezdődik, hogy egyáltalán el is készül, mert sehol nem szeretik az egy darabos cuccokat.

Ha azt mondom egy prototípusra, hogy ez 90.000 forintba került mert szívtam rajta 2 napot (és még így is a saját áraim alatt vagyok úgy 50%-kal), akkor sokan sírva fakadnak, míg ugyanez végül is csak 300 EUR, ami egy német mérnök/informatikus kb. 1 napi fizetése.

Vodka-martinit! Rázva, nem keverve!

már nincs messze a szabad hardver éve!

Nagy kaland. Valamikor az volt a hír, hogy egy bártulaj a csókákat linuxos adagolóra cserélte, mert egyrészt gyorsabban adagolt, nem tévesztett, de ami a legfontosabb, nem lopott a rendszer.
Ez itt nem más, mint annak az újragondolása, egy kis pöcs embedded lappal és saját szivattyúkkal.
Mellesleg 30 misiből ezt összerakni... A srácok nem rendszerintegrátorok, hanem életművészek.
És nem mellesleg itthon az ÁNTSZ és a NAV már a próbaüzem alatt felkoncolná a fejlesztőt.