Ubuntu-s, játékra ajánlott hardverkonfigurációkkal állt elő a Dell/Alienware

 ( trey | 2013. április 6., szombat - 11:27 )

Ubuntu-s játékkonfig a Dell/Alienware-től

A Dell Alienware divíziója kifejezetten játékosok számára pozicionált termékvonallal állt elő. A cég az X51 sorozatot Ubuntu-val kínálja. A termékvonal weboldalán az Alienware a "Miért Ubuntu" kérdésre az alábbi válaszokat adja: egyszerű és stílusos, gyors és biztonságos, ingyenes alkalmazások és ingyen tárterület tartozik hozzá. A játékkal kapcsolatban természetesen a Steam és a vele kapcsolatos fejlemények kerülnek említésre.

Az X51 vonal 599 dollártól 1000+ dollárig kínál előre összerakott minta alapkonfigurációkat (amelyek természetesen tovább finomíthatók):

Ubuntu-s játékkonfigok a Dell/Alienware-től

A termékvonal weboldala itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Azért a HDD meg CPU választás nem nagy kunszt.:)
i3 i5 i7
gtx645 gtx660
1TB 2TB diszk.:)
Valahogy ha már kész pc akar vásárolni és ubuntu fan akkor egy ssd legalább beleférhetett volna.
Árak szerintem korrektek.

Én valahogy jobban örülnék, ha a meglevő gépparkhoz lennének normális driverek. Az MX17R3-hoz például nem lehet 5.1-es hangot csiszolni Ubuntu (és úgy általában linux) alatt.

*** Snowman ***

Nem voltam soha nagy Alienware rajongó,amit láttam laptopjaik jórészt megfizethetetlen kategória (mire kis hazánkba ér),és a zaj/teljesítménytől se volt épp az ideális(gamign laptop jaj!:).
Linux support lehetséges hogy javulásnak indul, de ahogy kivettem csak ezen készülékeket érinti eddigi windows-os gépeket nem.Gondolom Ubuntu supported vasat raknak alá.

Én nem értem ezt az Ubuntus Dell termékvonalat. Michael Dell nem olvassa a hup hozzászólásokat??
Ezerszer, több különböző nicken is megszakértették már, hogy a hibahatáron belüli részesedésű szinte nem is létező Ubuntunak semmi helye a játék vagy desktop piacon. :)


Normális HUP-ot használok!

leirnad ertelmesebben a mondandodat?

--
Vége a dalnak, háború lesz...

imho irónia. elég egyértelmű.

tole szerettem volna hallani, mivel altala emlegetett tobb nickre illetve szazalekokra reagalva boven lehetne ironizalni :) vegul is nem szamit, tenyleg kar volt szoba hozni.

maskulonben ha MD legnagyobb problemaja jelenleg a Linux ?jatekplatform? akkor inkabb hulljon el / szurkuljon el a brand (lasd aktualis Dell hirek). foleg, minek utan egy cirka 250-ert vett konfigrol a masodik, nativ linuxos binarissal nem rendelkezo AAA jatek utan jelenleg meg mindig repul az Ubuntu (szoval kb 5 perc mulva), ahol rosszabb esetben meg az OEM particio sem marad eletben. lattunk mar ilyet boven: valamivel jobb a helyzet azota, de csodat meg nehogy varjon barki.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Vagy látnak fantáziát a !AAA játékpiacban. És mivel (kevés kivétellel) lesújtó a véleményem a jelenlegi felső kategóriás játékokról, ezért ezt nem is tartom lehetetlennek.

ilyet imho azok vesznek maguknak akik valamiért Ubuntuval akarják használni. van win7es Alienware, akinek arra van szüksége azt veszi.

inkább azt furcsállom, hogy ennyi típus van. van jelenleg olyan linuxos játék aminek kevés az alaptípus konfigurációja, vagy legalább ki tudja használni a csúcsmodell képességeit?
ha ilyen erővel nyomja a linuxos játékokat a Valve biztosan lesznek a jövőben játékok amik kihasználják a csúcshardvert is, de a jelenben nem tudok ilyenről.

Nekem nincs gondom egy M14x R2-vel, amin Fedora 18 fut. Megy minden tökéletesen.

--
r@g3
jáTék0s l1NuX [http://www.youtube.com/user/gerig0d]>

Ennyi pénzért egész tűrhető

Ez már tetszik, de a steambox-ot még megvárom, mielőtt játékhoz gépet veszek.
Ha jól látom kb 240ezer az i7, talán darabokból olcsóbban kijönne.

nem nyernél sokat. elég jó részegységekből áll. így ránézésre csak a processzor és grafikus kártya 150ezer. ha hosszú keresgélés után ki tudnád hozni kevesebből akkor sem lenne nagy a különbség.

vajon linuxxal, vagy freedossal szállított számítógépből adnak el többet?

Nálunk biztosan freedos-t írnak legtöbbször a nem-windowsos gépekre, de nagy részükön freedos sincs, üres a vinyó.

vajon külövi atomrakétáit észak korea vagy nem? és ha kilövi, akkor mi lesz a célpont?

kilövi. lakatlan északkoreai kisérletirobbantásos terület.


Puppy linux felhasználó

amennyire pontosak azok a rakéták az már régen rossz ha kilövik, még akkor is ha szándék szerint valóban csak lakatlan kísérleti terület lenne a célpont.
volt régen egy dune2 és dune2000 nevű játék. az észak koreai rakéták pontossága dune játékok harkonnen death hand rakétáival vetekszik:)

es akkor azt akarod mondani, hogy majd atugrik yurij a red alertbol, es meg-mindcontrolozza oket?

azt a yurijt itt lehet, hogy putinnak hívják.

nem lovi ki, mert kim azota evett egy snickers-t