Az Apple elveszítheti az "iPhone" név használati jogát Brazíliában

Címkék

A brazil védjegyhivatal megfoszthatja az Apple-t az iPhone név Brazíliában való használatától. A Reuters értesülései szerint a hivatal már meghozta a döntést, amelyet február 13-án jelent be. Az Apple a bejelentés után a bírósághoz fordulhat fellebbezéssel. Egy helyi cég, a fogyasztói elektronikai eszközöket gyártó Gradiente Eletronica SA még 2000-ben jegyeztette be az "iphone" nevet a dél-amerikai országban. A brazil cégnek is van iphone készüléke. De az Android-ot futtat...

A részletek itt olvashatók.

Hozzászólások

Aha! :)
Mondjuk ha minden kötél szakad, akkor futná a 137 milliárdos készpénzállományból, meg 440 milliárd értékű részvényből megfinanszírozni. :)

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

"De az Android-ot futtat..."
Ez mekkora szívás! És nem kicsit ironikus a szitu!

Azert ez a tortenet se teljesen kerek igy:

"The Instituto Nacional de Propriedade Industrial was said to be ready to publish a rejection of Apple's request for the name because a local company called Gradiente had obtained exclusive rights to the name in 2008. Gradiente applied for it in 2000--even before the iPod hit the scenes, though after the iMac--but was rewarded it after Apple's iPhone was released in 2007."

Tehat oks, hogy 2000ben bejegyeztette, de csak 2008ban kapta meg a jogot a hasznalatara, akkor meg az iPhone mar a piacon volt.
Reszemrol felmerul a kerdes, hogy ilyenkor nem e tamadhato jogilag, hogy az engedely kiosztasa az Apple "vilagmarkajanak" megszuletese utan szuletett. Bar lehet, hogy olcsobb lenne az Apple-nek tenyleg siman megvenni a ceget mint perre menni :)
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Az en olvasatomban az 'applied for' itt "Folyamodott erte", ami nalam azt jelenti, hogy 2000ben kervenyezte, de akkor meg nem volt joga hasznalni mert a kerest csak 2008ban hagytak jova.
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Ezt is a Google pénzeli a háttérből.

Valószínű van az a szép summa, amiért lemondanak majd róla.