Megérkezett a HP Chromebookja

 ( trey | 2013. február 4., hétfő - 14:50 )

Ahogy az várható volt, a HP is Chromebook géppel állt elő. Nagy titokról nem lebbent le fátyol, mert már korábban kiszivárgott egy PDF, amelyből a konfiguráció megismerhető volt. A HP gépe, a HP Pavilion 14-c010us Chromebook 329,99 amerikai dollárért kapható. Nagyobb kijelzőt - 14,1 hüvelykest - kínál mint a konkurencia gépei (Samsung Chromebook - 11,6 hüvelyk, Acer C7 Chromebook - 11,6 hüvelyk, Samsung Chromebook 550 - 12,1 hüvelyk), viszont cserébe az akkuideje - 4,25 óra - nem tartozik a legizmosabbak közé (Samsung Chromebook - több mint 6,5 óra, Acer C7 Chromebook - 4 óra, Samsung Chromebook 550 - több mint 6 óra).

A részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem az a baj, hogy 14"-os, hanem, hogy ezt 1.8Kg-bol sikerult megoldani. Szerintem ez nem 2013-as szinvonal. Ezt aligha fogja valaki asztali PC-nek hasznalni, szoval a suly nagyon fontos. A Samsung Chromebookja (XE303C12) 1.1kg! Igaz csak 12"-os, de a felbontasa ugyanaz (1366x768).

A felbontás és a súly között van összefüggés?
Szerintem nincs. A képernyőméret és a súly között inkább...
De _szerintem_ ekkora gépnél ekkora súly egyáltalán nem gáz.

Nem erdekel, hogy mi kozott van osszefugges. En (mint potencialis vasarlo) azt latom, hogy a ket gep kozul az egyik szuk ketszer olyan nehez, mikozben kb ugyanazt nyujtja (legalabbis az eddig lathato adatok szerint). A felbontast azert irtam, mert szmomra (de gyanitom sokan vannak meg igy) ket azonos felbontasu kijelzo kozul a 2"-lal nagyobb nem lesz sokkal jobban hasznalhato, ezert mondom: kb ugyanazt tudjak.

Akkor Te (mint potenciális vásárló) valószínűleg a kisebbet fogod választani. Én valószínűleg a nagyobbat venném. Nem vagyunk egyformák.

Ez okes, csak nekem van egy olyan erzesem, hogy sok vasarlonak lesz meg az a baja ami nekem. Erre mondtam, hogy ez igy nem 2013-as szinvonal. De ezt egy erzesnel jobban alatamasztani nemigen tudom, ugyhogy: majd meglatjuk.

Azért röhejes az, hogy ebben 2x2-es N-es Wifi van, míg a kétéves Probook 6450b prémium változatában csak egy nyüves 1x1-es.