Itt az első klip a készülő Jobs filmből

 ( trey | 2013. január 24., csütörtök - 21:30 )

Április 19-én érkezik a mozikba az Egyesült Államokban az a Steve Jobs életét feldolgozó film (IMDB), amelyben Ashton Kutcher alakítja Jobs-t. Az első klip már megtekinthető a filmből. A klipben Steve Wozniak-ot alakító Josh Gad-hez beszél éppen Kutcher.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

nekem kicsit karikatúra szerű a dolog.

hitelesebb lett volna egy kevésbé ismert szinésszel. nem jó Jobs-nak, komolyabb kinézetű ember kellett volna.

Bruno Ganz mar egy kicsit oreg lenne a fiatalkori Jobs szerepehez.

--
akkor most free tibet vagy delete tibet a jó?? - falu

:D

hát engem se győzött meg ez a rövid jelenet. Olyan érzésem volt, mintha csak színész lenne és nem belülről jönne amit mond.

Még ha egy műszaki egyetem színjátszószakköri munkája lenne, még azt mondanám hogy nem annyira gáz.

Valamelyest kapcsolódik:

Kiszerettek az elemzők az Apple-részvényekből?

"Az Apple tegnap este közzétett negyedéves gyorsjelentését követően az elemzők sorra kezdték csökkenteni a társaság részvényeire vonatkozó célárfolyamukat. A cég negyedéves számai nem okoztak különösebben nagy meglepetést, ennek ellenére az árfolyam komoly esést produkált, a nyitás előtti kereskedésben közel 10%-os csökkenést jeleznek előre a papírok."

Az Apple és a Nokia húzzák le a Nasdaqot

"0,66%-os mínuszban a Nasdaq, miután az Apple részvények árfolyama 11,5%-os, a Nokiáé 7,7%-os mínuszban tartózkodik."

AAPL 5d

--
trey @ gépház

Na, ebből lehet meggazdagodtak páran!

persze tuti hogy sokan most realizálták a hasznot.

A shortolás pont arról szól, hogy akkor keresel vele pénzt, ha a részvény bukóban lesz.
Akik most Apple részvényen kötöttek short ügyletet, eléggé szépen nyertek.

Remélem hogy realisztikusabb lesz, mert Wozniak elbeszélései alapján ő ennél azért jóval lelkesebb és pozitívabb hozzáállású volt.

Vajon ez a geekeknek szól, vagy az átlagembernek?

Kiváncsi vagyok, mennyire lesz realisztikus a film.
Egy ember, akit a kreativitása mellett a gátlástalansága tett sikeressé. Szerintem egy bőven elég volt belőle, most már láttunk ilyet is.

Mint minden jo/sikeres cegvezeto. A szocialdarwinizmus szabalyai itt is ervenyesek.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Ez alapján egy érdekes mese lesz, könnyed, nem megy bele nagyon. Bár, volt pár jobb mondat, pl "hogy tudhatná hogy nincs rá szüksége ha még nem is látta", gyerünk mutassuk meg az embereknek. Tisztelem az eredményeit, de elkerülöm a hozzá hasonló stílusban vezetőket.

Van egy Sorkin féle project is, talán már forgatják is, viszont az 4 bemutató eseményük előtti asszem 15 percet dolgozza fel, realtime, az inkább színpadi dráma lesz, mint életrajzi dráma.

Nem hiszem, hogy tudják überelni a Számító emberek (A szilikonvölgy kalózai) című filmet.


Androbit.org - Az informatika érdekes oldala

igy van, amugy Noah Wyle tokeletes volt a szerepre :) amugy se hiszem h ebben a mai mekkora kiraly volt jobs kultuszban, a valosagra fokuszalnanak a forgatokonyv irok :P

Igy felenel jarva a Jobs konyvben ket dolog tunt fel azonnal: az USA-ban kihaltak a ferfiak, mindegyik hisztis bogomasina (szo szoros ertelmeben) es, h a Szilikonvolgy kalozai c. filmnek annyi a valosagtartalma, mint amennyi molylepket talalsz egy zsak szenben.

---
pontscho / fresh!mindworkz

A könyv akkor készült, amikor az Apple már bőven megengedhette magának, hogy beleszóljon mindenbe, köztük a könyvben szereplő állításokba is, szóval sem ezt a jOBS filmet, sem pedig a könyvet nem tartom feltétlenül hiteles forrásnak. Persze lehet, hogy tévedek és a Szilikonvölgy kalózai forgatókönyvét is az Apple "írta".


Androbit.org - Az informatika érdekes oldala

Olvastad ?

---
pontscho / fresh!mindworkz

Esetleg mesélnél a könyvről lemaradt embereknek?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Tömören

-- Exercices de style, IEEE format [Terman].

Egy manipulatív szociopata életútja, aki addig drogozott, amíg csömöre nem lett tőle. Mint minden drogos, először az alvilágban keres rá könnyű fedezetet (bluebox mítosz, lásd Tufte meséjét egy évtizeddel korábbról). Amikor lett tesztelői állása, messziről kerülték az Atari-ban, mert bűzlött és koszos volt -- végül az éjjeli műszakból is ki kellett tenni a szűrét, amikor másokat elvileg sem zavarhatott volna. Inkább almafák között szeretett drogozni a haverjaival. Ennek emlékét őrzi az embléma. Félrebaszott, és lett egy lánya, akiről soha nem vett tudomást, annak ellenére, hogy a nevét viselte (volna) egy későbbi csodagép (amit végül szó szerint elástak az utahi sivatagban, szinte megjelenése előtt).

A HP garázsmítosz (Terman) fiktív szellemében Davenek félszemmel követnie kellett Wozt, aki barkácsolt valamit a civileknek szánt félvezetők köré, amit egy szivarosdobozba zárt. Woz szomszédai a hadiipar számára dolgoztak, gyengeárammal [Terman]. A haverok szülei hazahordták a (természetesen leselejtezett) felesleget, és Woz sokat tanult tőlük. Idővel az érzékeny Woz rájött, hogy a többi haverjaival ellentétben Jobs egy pszichopata: Jobs (9:45) sorozatban átbaszta Wozt, így lényegében véglegesen elválnak útjaik amikor a cég anyagi sikere komollyá válik. Jobs összehord amit tud [Sony (3.5" FDD), Samsung! (CRT) stb.] és akiktől tud. Lop, csal, hazudik (eufemisztikusan eltorzítja a valóságot). Nagy üzlet, nagy befektetés, nagy siker. Gates kihozza rá az első office termékét (ez még az ablakok előtt van). Jobs társasági életet él: jár sztárművésznőkkel, Lennon özvegyének fiának számítógépet ajándékoz a sajtó nagy örömére. Warhol ámul az egerén meg a képernyőrajzon. Azért, mert még nem látott ilyet: nem szolgált a kanadai tengerészet rombolóin, ahol így vezetnek célra a radaron (a FNAL és az SRI [Terman] még nem adta át a Xeroxnak).

A befektetők azonban megelégelték Jobs bipoláris mániákus hisztijeit és egy cukros-víz főcsővezetővel megfúrják.

Jobs nagyon megsértődik, bevásárolja magát a Pixarba és a maradékból megalapítja a nagyzoló NeXT-et. Ám ez a befektetőknek nem tetszett, és kínosan megbukik. Közben egy menedzsmentkurzus előadás végén ráakaszkodik egy bevállalós kiscsaj, tök véletlenül kísértetiesen hasonlítva lányának anyjára. A hosszú szöszi egészséges tápokat szeretne majd marketingolni tanulmányai után -- ám a beteljesült álom csak hobbi lesz egy rövid ideig, mert a történet végén sokat örököl. Jobs visszadátumozta a filmes papírjait és jól meggazdagodott megint: magáévá tette a Pixart, amit majd eladott a Disney-nek. Nem ítélték el. Majdnem kormányzati funkciót vállal valami külkeresként, kap észak-amerikai szövetségi nyomozóhivataltól átvilágítást is.

Közben az AAPL kezdett becsődölni, de Gates beszáll. Eldől, hogy BeOS helyett NeXT lesz a megmentett pénzből. A műveleti igazgató idejekorán Kínába teszi át a gyártást és az egész logisztikát, még mutatóban sem hagyván hátra helyi ipart. Az olcsó munkaerővel előállított luxuscikk árréséből rendbe hozza a megtépázott AAPL anyagi helyzetét. Kiderül, hogy rákos lett, ám a transzplantációhoz túl nagy a várólista. Ezért más államokban vásárol házat és járatva tartja a repülője motorját, hogy kijátszván az eü. törvényeket több várólistán is szerepelhessen egyidejűleg. A műtét sikeres, kap még egy pár évet ajándékba. Elmondja szívszorító tanévzáró beszédét egy kaliforniai egyetemen [Terman].

A belőle élő propagandisták ismét magasztalják mint visszatértet, és globális kultikus mintaként állítják be, akit sokan irigyelhetnek. Sokan veszik az adást, és szeretnének rá hasonlítani. Budapesten szobrot állítanak neki -- ez utóbbi tény kimaradt a könyvből, de a BBC szerencsére leadja a grafiszoft reklámot.

Deráérsz :P

A rovid scenario az, h ha az en fiam lett volna, akkor peklapattal verem agyon, de ettol fuggetlenul a kepessege a fokuszalasra es a helyzet viselheto felismeresere vitathatatlan. Viszont rohadt erdekes, h 80 es 90 kozott a felsovezetok egyik legkedveltebb "zsarolasi" modszere a targyalasokon a siras... na az idegesito.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Nem sok jóval kecsegtet ez a film. Már maga Ashton Kutcher kiválasztása a főszerepre egy hatalmas hiba, legalábbis én semilyen maradandó alakitására sem tudok visszaemlékezni.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Pedig a Butterfly Effect nekem az egyik kedvenc filmem, abban elég jól alakított!

+1

+1

Lehet, bennem van a hiba, de nem a szereplők miatt emlékszem arra a filmre, hanem a sztori miatt.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

A sztorira emlékszem, de erre az emberre én sem :(

---

Hát, igen. Roppant elkeserítő, hogy csinálnak egy filmet, ami úgy csinál, mintha egy létező ember történetét mesélné el, eredeti nevekkel, belehelyezve a környezetbe, stb., de az élő résztvevők szerint az egész beállítás hamis.

Woz nagyon korrekt: tudja, hogy ez film, elfogadná, hogy kicsit átrendezik a dolgokat, de szerinte (már pedig ott volt) az egész beállítás hamis.

Az a baj ezzel, hogy mivel a filmet milliók fogják látni, ez lesz a viszonyítási alap és a tömegek ezt fogják "igazságnak" venni. Aztán lehet hosszasan magyarázni, hogy hogy is volt igazából, de arra már nem figyel sok ember. Ezzel a film készítők úgy sugallnak valamit S.Jobsról, az akkori informatikai világról, stb., hogy a saját mondanivalójukat ténynek beállított fikciókkal alapozzák meg.

A győztesek írják a történelmet.
És, hogy mi az agymosási terület, az mindegy.
Viszont az már nagyon gáz, hogy a mozifilm, mint egy túlköltséges fanfic, már ide tartozik...

Jobs strandlabdázik a sírjában.
--
zsebHUP-ot használok!

Onnan kicsit nehéz lenne lecsapni a magas labdát.

És mikor készül a Linus életét bemutató film?