Az Apple és a HTC befejezte a szabadalmi csatározást

 ( trey | 2012. november 11., vasárnap - 8:27 )

Az Apple tegnap egy szűkszavú sajtóhírt adott ki arról, hogy a közte és a HTC között folyó szabadalmi viták végére pontot tettek. A megegyezés egyben azt is jelenti, hogy a folyamatban levő pereket ejtik. A két cég egy 10 évre szóló licencmegállapodást kötött. A szerződés hatálya kiterjed a két cég által jelenleg és jövőben birtokolt szabadalmakra egyaránt. A szerződés részletei titkosak.

A bejelentés itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Miért érzem azt, HTC -> Apple pénzmozgás történt?

ezt gondolom nem kérdezted komolyan.

Tény, volt benne pimaszság is. Azt viszont el kell ismerni, az almás cég mindenkit meg akar sarcolni. Aztán ahogy Trey is írta, többször égették meg magukat mint akarták.

Részemről pont azt érték el, almás terméket nem szeretnék a kezembe fogni. Venni legfőképpen nem.

LOL, az ilyen hozzászólások miatt érdemes olvasni a hupot! :D

dupla lett, töröld Trey...

Samsung szerint volt/lehetett HTC -> Apple pénzmozgás: http://english.yonhapnews.co.kr/business/2012/11/14/10/0501000000AEN20121114007000320F.HTML
"It may be true that HTC may have agreed to pay 300 billion won (US$276 million) to Apple, but we don't intend to (negotiate) at all," Shin Jong-kyun, who heads the South Korean tech giant's mobile and IT division, told reporters."

Sok biztos, hogy nem. Legfeljebb jelképes.

"the companies say that the terms of the settlement are confidential — but HTC representative Jeff Gordon tells The Verge that the company "does not expect this license agreement to have any adverse material impact on the financials of the company" (in other words, the deal won't cost HTC a huge amount of money)"

(The Verge cikk)

Ha esze van Cooknak, akkor rájön, hogy ez a pereskedés szinte mindenkivel nem biztos, hogy jó üzlet. Egyfelől Jobs már nincs, aki az Android ellen atomháborút ígért. Ez az egész pereskedés neki volt talán fontos. Talán arra is rájött, hogy anyagilag nem kifizetődő. Ugyan a Samsunggal szemben nyert egy pert és 1 milliárd dollár feletti összeget, de azt szerintem még nem kapta meg, mert a per nem lefutott. Máshol jelentős csatákat vesztett és még égette is magát saját weboldalán és a sajtókban. Nem biztos, hogy a mérleg pozitív. Ráadásul ha az LTE miatt viszontperelik, abból rosszul is kijöhet. A siránkozása a Google ellen sem hatotta meg a bíróságokat. Szóval nem biztos, hogy ez neki kell. Lehet, hogy csak egy kis sajtóhírért és némi dollárért aláírt a HTC-vel. Egy fronttal kevesebb, ahol harcolnia kell.

--
trey @ gépház

Lásd fentebbi hozzászólásomat. Samsung vezetőtöl hangzott el a következő: "It may be true that HTC may have agreed to pay 300 billion won (US$276 million) to Apple, but we don't intend to (negotiate) at all," Shin Jong-kyun, who heads the South Korean tech giant's mobile and IT division, told reporters.
Forrás: http://english.yonhapnews.co.kr/business/2012/11/14/10/0501000000AEN20121114007000320F.HTML

dupla, töröld Trey

Szerintem inkább a HTC elővett valamit a kalapból, amitől beszart az Apple. Legalábbis eddig (ellentétben pl. az MS-sel) az Apple nem pénzre hajtott, hanem a másik cég ellehetetlenítésére. Azaz egy ilyen megegyezés csak akkor érdeke, ha esetleg ő húzná a rövidebbet...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

bizonyara igy törtent

Jah, egy paprikajancsit, amitől az Apple egyből fékcsíkot húzott a fecskébe pótosifával...

-------------------------
Trust is a weakness...

"A bíróság elutasította az Apple által a Google indított pert"

Parse error, nem sikerült a magyar nyelv interpreteremmel értelmeznem ezt a mondatot.

Ilyenkor az ember szokta az agyát használni és kitalálni, hogy mi lehet a hiányzó szó. Ha estig nem sikerül rájönnöd, akkor megadom a megfejtést. ;)

--
trey @ gépház

A HTC lassan, de biztosan ássa saját sírját. Tejelnek a mikrozsének, most már a kukacosoknak is, miközben az eladásaik megzuhantak.

-------------------------
Trust is a weakness...

Kár, pedig ők csinálják a legjobb minőségű telefonokat az Apple után. :/
___
Blogom

Igen, de messze nem rendelkeznek akkora szabadalmi portfolioval, mint mondjuk a "Google-Motorola", vagy a Nokia, ettől még nem biztos hogy tönkremennek, az _új_ HTC Sense UI az egyik leghasználhatóbb GUI Androidon (pláne azzal a hosszan home gombos task managerrel).

Nekem is HTC-m van, de az a hosszan home gombos task manager (ami egyébként HTC-ken pont, hogy hosszan/röviden "menü" gombos - bár itt ezt sem így hívják), ugyanúgy benne van az alap android UI-ban is, csak kicsit máshogy néz ki.

Én egyébként így 2 hónap One X használat után nem vagyok meggyőzve, hogy a sense bármiben is jobb lenne, mint az alap android. Még gyors-kapcsolók sincsenek az értesítési sávban.

Viszont a hardver tényleg minőségi. Nem karcolódik meg ilyesmi. Csak szerintem kár, hogy a sense miatt csak mostanság adják ki a 4.1.1-et rá.

------------------
My Open-Source Android "Projects"

Nem a szabadalmi portfólió hiánya miatt mennek tönkre, hanem az eladások hiánya miatt: http://mobilarena.hu/hir/melyrepulesbol_zuhanasba_valtott_a_htc.html

-------------------------
Trust is a weakness...

Ebben már kevésbé vagyok biztos. Régen nagy HTC fan voltam. Azóta kevésbé győztek meg a telefonjaik. Se a Rhyme, se a One X meg volt még valami a kezeim között.
Samsung jobban bejön manapság.

Szerintem ez egy taktikai lépés. Mivel a Samsung túl erős lett, az Apple megállapodik az HTC-vel. A Samnsungot meg majd támadja tovább...

+1
--
Live free, or I f'ing kill you.

+1