Digia átveszi a Qt fejlesztését a Nokia-tól

Címkék

A finn Digia bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Nokia-val a Qt átvételéről. Az akvizíciót követően a Digia válik felelőssé minden Qt-vel kapcsolatos tevékenységért, amit korábban a Nokia végzett.

Bővebben a bejelentésben.

Hozzászólások

És ami a legfontosabb: "Following the acquisition, Digia plans to quickly enable Qt on Android, iOS and Windows 8 platforms."

Azt tudja-e valaki, hogy a Digia változtat-e majd az üzleti licenc árán a Nokia árakhoz képest? Esetleg drágul-e jelentősen... Olcsóbbra nem számítok. :)

Le is halt a hírre a Digia weboldala. De gáááz :D.

Lazán kapcsolódik: most olvastam valahol, hogy a Nokia non-profittá vált :D

Egyértelmű kudarc a Nokia/WP párosítás, nem is lehet igazán megérteni a Nokiát miért hagyta magát lenullázni.
Egyetlen esélye az lett volna ha beszáll az android üzletbe, vagy gőzerővel ráfekszik a MeeGo -ra.
Tegnap és ma használtam egy N9-et , hát azt kell mondanom ez a készülék a Nokia régi nagyságát idézi.....
"Platform

MeeGo
Operációs rendszer

Linux
Fejlesztői technológia

Linux C
Qt
Qt Quick"

Szerintem nagyon ott van ez a teló.

Sok nagybefektető mondja manapság már azt, hogy Elop bácsi nem hülye, mert ahhoz, hogy a legmélyebb szakadék felé kormányozzuk az autót, ahhoz tudatosan előre kell tekinteni, hogy merre van a legmélyebb pont.
Valami olyasmit csinál, amit honatyáink tettek, amikor bejelentették a válság közepén, hogy államcsődközeli helyzet van.

Nem biztos, hogy az Android lett volna a megoldas a Nokianak, de szerintem mar az is sokat segitett volna rajtuk, ha a Qt-ot esszel kezelik, es nem ragaszkodnak a gyenge hardverekkel lejaratott "Symbian" nevhez az uj (egyebkent jol hasznalhato) rendszereiken, es akkor a Meegot meg se emlitettuk, az N9 eleg nagy siker volt, es sokakat erdekelne egy nem csak fejlesztoknek szant QWERTY-s valtozat is belole.

Lehet arról olvasni valahol, hogy akkor a Qt most közösség vagy Digia kezén van? Vagy milyen viszonyban vannak egymással (a Qt terén)?
---------------------------
Oszt jónapot!

Így végre halandók részére is fordíthatóvá válik különösebb .configure-paraméterezés nélkül egy minimális méretű csomag,melyben fejlesztői környezet nincs, csak a libek, melyek a Qt-s prg-k számára köllenek?

---
--- A gond akkor van, ha látszólag minden működik. ---
---