"Jessie" lesz a Debian 8.0 kódneve

 ( trey | 2012. július 31., kedd - 20:24 )

Jessie a Toy Story-ból Buzz, Rex, Bo, Hamm, Slink, Potato, Woody, Sarge, Etch, Lenny, Squeeze, Wheezy. Mindegyik a Toy Story valamelyik szereplőjének, szereplőinek neve. Valamint egytől egyig Debian kiadások kódnevei az elmúlt évekből.

Buzz Lightyear volt az űrhajós, Rex a tyrannosaurus, Bo a pásztorlány, aki a juhokra vigyázott. Hamm a malacpersely, Slink a játékkutya. Potato volt Krumplifej uraság, Woody a cowboy, Sarge a zöld műanyag hadsereg őrmestere, Etch a játék irkatábla, Lenny a játéktávcső, Squeeze a három szemű zöld idegen(ek)nek, Wheezy, a piros csokornyakkendős gumipingvinnek neve volt. Sid pedig a szomszéd rossz fiú, aki tönkreteszi a játékokat.

Ehhez a társasághoz csatlakozik most Jessie, Woody Buzz barátnője, a huncut tehenészlány. Érdemes lesz megjegyezni, mert "Jessie" lesz a Debian 8.0 kódneve.

A részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Én úgy emlékszek, hogy Woody "barátnője" Bo volt, Jessie a végén Buzzal jött össze.

Alighanem igazad van. Régen láttam utoljára, pedig hányszor meg kellett néznem :) A gyerek kedvenc filmje volt, amikor alig 5 éves volt :)

--
trey @ gépház

nekem még most is a kedvenc animációs trilógiám, pedig közel annyi idős az első rész, mint én :)

-------------------------------
http://semmu.net

Mivel a legelső egész estés animációs mozit köszönhettük neki, akkor még tetszett. A második után azonban olyan mértékben túlszárnyalták a többiek minőségben, történetben, vagy grafikában, hogy nálam az utolsó helyre került.
Pedig nagy animációs filmfan vagyok. A sorrend nálam; Első a Surfs Up, kézikamera effekttel, szerethető karakterekkel, nehéz találni még egy olyan akár real filmet is, ami ilyen jól bemutatja a sport szeretet. Második az Over the Hedge, aminél a moziban az első képsorok után azt hittük rossz filmre jöttünk, mert túl szép volt. Harmadik a Ratatouille, de itt inkább a történet jó. T.S. nagyon hátul van ezek mögött.
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Szerencsére csak nálad, a Toy Story 3 pl. az imdb-n magasan veri pontszámban azokat az animációs filmeket amiket említettél, az összes film közül jelenleg a 48. legmagasabb pontszámokat kapta, animációs filmek között pedig csak a Spiritted Away van előtte, de az teljesen más kategória.

IMDB pontszámai körülbelül olyan relevánsak mint a distrowatch-é. Amit többen láttak az egyértelműen magasabb pontszámot kap.
Egy példa: A District-9 nem csak kiemelkedően jó, hanem mély morális értelme is van, rettentően minimális pénzből összehozva. (egy Coca Cola reklám kerül ennyibe) 8.1 pont. Avatar, ami inkább csak az "új" 3D technikával adta el magát, valójában nagyságrendekkel rosszabb film, óriási költségvetéssel 8.0 pont. Egy újonnan megjelent filmre szintén magasabb pontszámok jönnek az aktuális hype miatt, ami szépen lecseng. Toy Stroy-t valszeg csak a "kötelező megnézni" jellege tartja fent, mert első, mert ha nem is ismerem a stílust akkor erről hallok először, és mert gyerekmese, azok úgy is szeretik.. Amiket itt először felsoroltam pont olyanok, amivel ha bemégy a gyerekkel a moziba nem csak ő szórakozik jól, hanem te is. Mondd ezt el egy T.S.-ról.
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Toy Story-n nem mulatsz jól felnőttként? Kár :(

Nem régen néztem meg mindhárom Toy Storyt, és jól szórakoztam rajta.
Amúgy igen, tényleg van egyfajta hype hatás az imdb-n, viszont azért már elég régen volt mindhárom rész, hogy az lecsengjen, 1-2 év alatt beállnak a pontszámok a megérdemelt helyre. És szerintem ezt a legjobban az mutatja, hogy a Spiritted Away az egyetlen olyan animációs film, ami leelőzi a Toy Story 3-at, annál semmilyen hyperól nem lehetett szó, semmilyen értelemben nem blockbuster kategória, mégis az vezet az animációs filmek között.
Vagy nézd meg akkor a rottentomatoes-t, kb ugyanezeket a rangsorolásokat fogod látni.

Biztosan nekem van fura (vagy ínyenc) ízlésem, ha 2d animációs film akkor nálam az IMDB-s 6.5 pontjával együtt is Titan A.E. a kedvenc.
Amúgy szeretem ezeket a Debian elnevezéseket, tetszik az oka is amiért ezeket kapják a kiadások. Maga a T.S. nem jött be, és valahogy a környezetemben sem rajonganak érte.
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Egyrészt igaz, az IMDB, mint referencia, hát, szóval, azért nem kellene erőltetni. Viszont egy 1995ös film esetén a hype erős túlzás, ott már valószínűleg közelít a valós pontjaihoz.

De minden ember más. Én például a Surfs Up-ot és a Toy Story-t is láttam, de nálam a Surfs Up elvérzett a Toy Story-val szemben. A kézikamera effekt tényleg jópofa, de egyébként számomra gyenge volt a film, nem tetszett.


"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

Van benne valami, de ha megnézed az IMDB Top 250-et, akkor azért ott messze nem csak hype-olt filmek vannak.

Nem hinném például, hogy a Casablanca (1942) a hype miatt kapott volna 8.7-et. :)

A Casablanca tipikusan sznob-film lett sajna.

Azért egy Dreamworks mozit Pixar elé helyezni...

Nem a kiadókat nézem, hanem a művet. Én pl. mai napig előveszem a Dreamworks által gyártott Trespassert, ami akkor nagyon nagy bukás volt. Nekem 14 éve az egyik kedvencem.
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

A Trespasser az jó volt anno, nem is értettem miért lett bukás.

Viszont azt látni kell, hogy míg a Dreamworks általában középszerű, klisékkel teli, sablonos filmekkel jön ki, addig a Pixar ritkán jön ki filmmel, de akkor általában ad valalmi pluszt, amit nehéz megfogni.

Elég fura ízlés, lehet kéne erről is szavazás, a Surfs Up és az Over the Hedge szvsz nézhetetlenül pocsék.

-----
Puppy linux felhasználó

Jessie!... James!... Team Rocket, blast off at the speed of light! Surrender now, or prepare to fight!
Meowth!
That's right!

:D

Jobb is lenne Debian Bulbasaur, Debian Jessie helyett. ;)

Képek vannak a HUP-on! Ezt még emésztenem kell... (Igen, igen, már emésztem egy ideje.)

Az első mondatban érzek némi anomáliát...

http://hup.hu/visszajelzes

--
trey @ gépház

Disztro lányoknak :)
--
zsebHUP-ot használok!