Raspbian - A Raspberry projekt által ajánlott, Debian-alapú disztribúció

 ( trey | 2012. július 19., csütörtök - 10:28 )

A Raspberry Pi blogján Eben Upton bejelentette, hogy elérhetővé vált a projekt első Raspbian-alapú SD kártya image-e a népszerű laphoz. Ez az image a projekt által ajánlott image, ami egyben leváltja a korábbi, a projekt által ajánlott Debian squeeze image-et. Emellett érdemes megjegyezni, hogy ez az első hivatalos image, amely teljes mértékben hasznosítani tudja a Raspberry Pi lebegőpontos hardverét, így egyebek mellett például gyorsabb lehet a böngészés rajta.

A jelenleg Debian squeeze image-et használóknak mindenképpen érdemes a Raspbian-ra váltani, mert az számos finomhangolást, tuningolást, fejlesztést hoz a korábbi image-hez képest. A Debian wheezy image-et használók is tapasztalhatnak javulást, de számukra kisebb mértékű az előrelépés.

A Raspbian wheezy image elérhető a projekt letöltési oldalán.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

na ha ezzel lesz valakinek tapasztalata, megirhatna.

a squeeze-nel gyorsabb, nekem stabil idaig, de nem nagyon turaztattam meg, mert epp most koltoztem. amugy meg debian egy meg hulyebb nevvel, szoval tudhatod, mire szamithatsz, csak nehez rohoges nelkul beszelni rola. ha esetleg valami konkretum erdekel, szivesen kiprobalom.

ez a lebegopontos egyseg-support erdekel, hogy tenyleg gyorsit-e a dolgokon, mert ahogy hallom, ugy altalaban nagyon lassu szegenyke.

Ez engem is, mert valóban döccenős eddig. A full hd videó meg talány.

a full hd video nem annyira talany, nekem csak open meg free cuccaim voltak, de az ED/BBB/Sintel trioval nincs baja, a demo-world.eu-rol letoltott m2ts-eket is lejatssza raspbmc-vel, a 8 GB-os Sandisk Cruzer Blade-rol nem akad. nekem erzesre hatarozottan gyorsabb a hardfloat, de merni nem mertem semmit. mondjatok, mit merjek es megprobalom.

Szombaton ha rossz ido lesz kiprobalom.

Ha valaki tud egy normalis web alapu terminalt az egy valaszban toldja ide a nevet :) Letiltottak az SSH elerst a munkaban :(

Ilyet talaltam: https://github.com/chjj/tty.js/
De nem igazan tudom mi az a node.js es socket.io amire epul.

Csaba

rakd at masik portra :) az ssh-t, mar ha sajat szerveren van

Probaltam, mukodott a 443on egyedul eleg sokaig, de mar nem megy.. :(

Szia!

Ezt is szerver oldalon kell beállítanod, amihez utána tudsz csatlakozni böngészővel.
http://antony.lesuisse.org/software/ajaxterm/

:D Letiltották? :D A szemetek :D

..A Raspbian wheezy image elérhető a projekt letöltési oldalán..., valamint a többi támogatott disztóval együtt a http://raspberrypi.arrabonus.hu/images/ hivatalos mirroron.