Oktatóvideók a Szabad út projekt oldalán

 ( toros | 2012. május 10., csütörtök - 9:02 )

Az FSF.hu Alapítvány örömmel jelenti be, hogy az Alapítvány által életre hívott Szabad út projekt keretében elkészültek a LibreOffice irodai alkalmazácsomag használatát oktató videók. A szabadut.fsf.hu oldalról elérhető, egyenként néhány perces videók azon tipikus feladatok megoldására fókuszálnak, amelyekkel a diákok a közoktatásban találkozhatnak. Az anyagok elkészítése során arra törekedtünk, hogy azok egyaránt használhatók legyenek az otthoni önálló tanulásban és az iskolai tanórákon. A videók mindenki számára ingyenesen és szabadon elérhetők.

Az oktatóvideók mellett az FSF.hu Alapítvány teljes e-learning tananyagot is ingyenesen, szabadon elérhető formában biztosít az edu.fsf.hu címen elérhető oktatási portálján. A most elkészült videók fontos mérföldkövet jelentenek a Szabad út projekt számára, azonban mindez csak a kezdet: terveink szerint a jövőben további oktatási segédanyagok is készülnek, melyek megkönnyítik a közoktatásban szabad szoftvereken oktató, és azok használatát tanuló diákok életét. Ezen túl a projekt fontos célja, hogy hasznos fejlesztésekkel és tudásanyagokkal segítse az iskolai rendszergazdák szabad szoftverekre történő átállását.

A videók a Szabad út projekt oktatóvideókat gyűjtő aloldaláról érhetők el.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Kettőt megnéztem, szerintem jók lettek: érthetőek a példák, szépen beszél az előadó.

Pár észrevétel:
* Lehetne hangosabb is a szöveg (pl. szövegszerkesztés, tabulátorok).
- A honlapon jobban láthatóan kellene jelölni legalább a segédanyagokat és a videókat, pl. nagyméretű, kiemelt linkek jobb oldalon vagy a fejlécben. Az ide látogatók gondolom úgyis ezt keresik először.

Sok sikert a továbbiakhoz!

A gyengébb hangminőségű videók javításra kerültek. A honlapon pedig elhelyeztük az oktatóvideókra mutató linkeket a jobb oldali sávon.

Köszönjük az észrevételeidet.