Egy hét csúszás a Fedora 17 kiadási ütemtervében

 ( trey | 2012. április 2., hétfő - 8:33 )

Az előzetesen publikált ütemtervhez képest egy hét csúszással érkezik majd a Fedora 17 első béta kiadása. Ezt Robyn Bergeron jelentette be nemrég. A fejlesztők két kiadást akadályozó hibát fedeztek fel az RC1 és RC2 közt, ezért szükségessé vált egy RC3 elkészítése is. Ezért a Go/No-Go meetingen úgy döntöttek, hogy egy héttel elhalasztják az első béta kiadását. A béta csúszásával a kiadási ütemterv többi nagyobb mérföldköve is - beleértve a végleges kiadást is - egy héttel csúszik.

Ennek értelmében a Beta április 3 helyett április 10-én, az RC április 24 helyett május 1-én, a végleges kiadás pedig május 5 helyett május 15-én érkezik.

A bejelentés elolvasható itt. A módosított kiadási ütemterv itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Már két hetet csúszik.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem számít. A kiadás után úgyis várni kell még a telepítésével egy-két hónapot, hogy jól működjön minden. =)

Nekem ezzel nem szoktak gondjaim lenni, sőt van, hogy már a bétát is felteszem. Most nem valószínű, mert nincs olyan feature, amiért annyira epednék, hogy úgy érezzem, mindenáron fel akarom tenni a bétát, aztán persze lehet, hogy mégsem állom meg.

Hibák mindenben vannak, ez aligha Fedora-specifikus dolog. Például az alacarte a mai napig nem működik, a fejlesztők tudják, s magasról tesznek rá. Library inkompatibilitás a Gnome 3 miatt. Ugyanakkor nem olyan súlyuak a hibák, hogy ne lehetne együttélni velük, vagy ne lenne valamilyen workaround. Fedora 16 szerintem igen jól összeszedett disztribúció, a 17-től annyiban tartok, hogy valami elképesztő mennyiségű feature-t lapátoltak bele. Igaz, nagyrészt felhővel kapcsolatos dolgokat, tehát desktopon kevésbé érint. Azért jócskán mást is.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"a 17-től annyiban tartok, hogy valami elképesztő mennyiségű feature-t lapátoltak bele"

Mivel múlt évben voltak a nagy váltások (Gnome 3, GRUB 2, systemd) ezért maradtam inkább a 14-esnél. Nekem nem sietős, inkább megvárom a 18-at mire ezek a dolgok kiforrják magukat.

Csomagból van LibreOffice-om, Firefox-ból meg a legújabb binárist használom. Megy minden.

Ez szerintem túlzott para. A szemléletedhez inkább a Debian való, vagy Red Hat vonalon a CentOS, illetve a Scientific. Nem igazán látom, mit nyersz így. Nem adnak ki használhatatlan disztribúciót a Fedora fejlesztői. Most is fel fogom tenni a 17-est, s meggyőződésem, hogy működni fog, persze lehet, hogy lesznek apróbb problémák. Azokat megoldom majd.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"inkább a Debian való"

Ha már telepítek, akkor legalább a legfrissebb dolgokat akarom feltenni. Ezért Fedora.

Nekem személy szerint elég két évente egy tiszta telepítés. Így nem kell túl gyakran új működést megszokni, meg újrahangolni a GUI változásokat a saját ízlésemhez. Ami be van állítva és jól működik, azt nem kell lecserélni csak mert kiadtak valami újabbat.

Persze mindenkinek mások a szempontjai.

És a nem tiszta telepítés, mint pl. a preupgrade?


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Először is: Három verziót ugrok át. A közbenső kiadásokkal nem akarok ismerkedni, időpazarlás lenne.

Másodszor: Nem akarok köztes állapotokkal bíbelődni. Inkább maradjon minden a régi két évig, majd egyszerre változzon minden a legfrissebbre. Aztán az ne változzon újabb két évig.

Amíg a felhasználói programok kielégítik az igényeimet, addig nem zavar hogy nem 3-as kernel megy alatta, meg nem systemd, meg nem GRUB 2, meg nem Gnome 3, stb. Bekapcsolom oszt' menjen úgy ahogy eddig.

Amíg ilyeneket olvasok a FeatureList-en, hogy "Porting from sysVinit init scripts to systemd" addig láthatólag az átállás nem történt meg teljesen a disztró szintjén. A köztes állpotban meg nem bízok és nem akarok szívni miatta.

Hát... jó. Pedig működik. :)


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Neked elhiszem! ;)