LibreOffice 3.4.6

 ( trey | 2012. március 22., csütörtök - 21:17 )

A The Document Foundation bejelentette a 3.4-es LibreOffice sorozat tervek szerinti utolsó tagját a 3.4.6-os kiadás személyében. A 3.4.6 egy "potenciális biztonsági hibán" kívül több bugot is javít. 2012 elejétől kezdve a LibreOffice csapat a 3.5-ös sorozatra fokuszál. A 3.4.6-os kiadást a felhasználók kényelmére adták ki, azért, hogy elkezdhessenek felkészülni a 3.5-re váltásra anélkül, hogy időkényszert éreznének magukon.

A részletek elolvashatók a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Kéne egy olyan hely, ahova fel lehet tölteni azokat a doksikat és xls-eket amiket rosszúl jelenít meg most a libre. Így könnyebb lenne a kompatibilitás fejlesztése (imho)
Ami még nagyon hiányzik a calcba, az a számmá alakítás, mikor import során a szám elé egy ' kerül. Ezt most regurális cserével lehet orvosolni.

pch
--
http://www.buster.hu "A" számlázó
--

bugzillanak hivjak, erdemes hasznalni :)

Ezzel a kiterjesztéssel is megoldható:
http://aoo-extensions.sourceforge.net/en/project/CT2N

Eretnek kerdes, de Mac AppStore-ba nem gondoltak felrakni? Kenyelmesebb lenne onnan telepiteni. Vagy legalabb egy rendesen mukodo autoupdate-et belerakni.

Biztos repesne az MS.

Appstore-ra nagy +1. Nagyon megdobná a felhasználók számát. Az MS Office nincs ott jelen, és amúgy is borsos az ára (jóval több, mint a Windows-os Office-é), az Apple Pages bár sok tekintetben jobb, mint a Writer, és olcsó is, de a Word kompatibilitásban azért messze mögötte van. Pl csak export-importtal lehet dokumentumokat megnyitni és menteni, ami azért elég macerás. A writer egyenletszerkesztője pedig bizonyos célcsoportokban nélkülözhetetlen.

A Numberst nem ismerem, de így ránézésre a Calc profibb, a Keynote meg ugye nagyságrendekkel minőségibb az Impressnél. De összességében sikere lenne, ha a felhasználók megtalálnák.

+1 az autoupdate-nek