Hivatalosan is bejegyzésre került a Document Foundation Berlinben

 ( trey | 2012. február 21., kedd - 16:00 )

A LibreOffice mögött álló The Document Foundation (TDF) tegnap bejelentette, hogy immár hivatalos papírjuk van a létezésükről. A gyártóktól független, közösségi irányítás alatt álló alapítvány székhelye Németország fővárosában, Berlinben van. A német "Stiftung"-ot 2012. február 17-én hozták létre. Részletek a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

jobb országot is találhattak volna a székhelynek. a német jogrendszer mostanában mélyen alulmúlja az amerikait is.

A TDF-et pedig rendkívül mélyen érintik a fenti perek. :)

ne legyél már ennyire 1bites:) az ilyen ügyek általánosságban utalnak Németország jogrendszerének állapotára, az pedig közvetlenül érinti a német joghatóság alatt álló szervezeteket. nyilván nem tenne jót a TDFnek, ha LF fejlesztése helyett szabadalmi perekkel kellene foglalkoznia, anyagilag a szakadék szélén egyensúlyozva. Office termékek körül is be van jegyezve pár szabadalom.

1bitesként nem tudom, hogy mi az az LF, de a LO-t - meg előtte az OOo-ot - "eddig is orba-szájba perelte mindenki". Gondolom pont most fogják elkezdeni, csak azért mert Németországban vannak bejegyezve.

nem sértésnek szántam és nem általánosságban értettem rád, csak arra a kommentedre. az LF elírás, természetesen LO. első évében az Androidot sem nagyon perelték, de ebből nem következett, hogy ez örökre így marad. az EU szoftverszabadalommentesség megkerülhető, és onnantól a német jogrendszer sokkal rosszabb mint az amerikai.

csak most sikerült eddig eljutniuk? ez nekem kicsit meglepő.. mondjuk nem mintha túl sokat számítana

van átfutási idő...

kis hatter: eloszor elkeszult a community bylaws, utana leforditottak nemetre, atszabtak, hogy jogilag megfelelo legyen, visszaforditottak angolra, es ment ez a jatek addig amig mind a kettovel elegedettek voltak, mindezt onkentesek. szerintem kevesebb mint masfel ev alatt az szep munka. meg egyebkent is, hova sietunk?