Megjelent a Calligra Suite for Windows előzetes kiadása

 ( ulysses | 2012. január 8., vasárnap - 9:33 )

A Calligra és a KDE on Windows fejlesztői büszkén jelentik be a Calligra Suite windowsos telepítőjét, így mostantól a Windows felhasználók is használhatják és segíthetnek a Calligra tesztelésében.

A Calligra egy könnyűsúlyú, szabad és nyílt forráskódú irodai és kreativitási programcsomag táblázatok kezeléséhez, szövegfeldolgozáshoz, prezentációkészítéshez, projektkezeléshez, folyamatábrákhoz, digitális festészethez és vektorgrafikus képszerkesztéshez. A más irodai programcsomagokkal való együttműködéshez az Open Document Formatumot (ODF) használja, valamint egyszerű olvasási támogatást nyúlt a Microsoft dokumentumformátumaihoz, köztük a *.doc, *.docx, *.xls, *.xlsx, *.ppt és *.pptx formátumokhoz.

További információk a bejelentésben és a KDE.hu oldalon.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Próbálta már valaki akár csak linuxon? Látom, hogy arch-ra testingben meg aurban is van, koffice-al meg nem vagyok elégedett, lehet kipróbálom.

Build megy, Aurból, bár patchelni kellet a libqtgtl-t, amire dependál, és az ilyesmit nem szeretem, de majd meglássuk.

Ezt nem, korábbi alfa vagy béta állapotát próbáltam tesztelni, az durván kresselt majdnem minden alkalmazásában, és megjelenítési glitchek is voltak. A krita pl. rendszeresen megevett minden memóriát és rettentő lassúvá vált ha nem csak elindítottam, hanem valami értelmeset próbáltam vele csinálni. El nem tudom képzelni az akkori bemutató videókat milyen vason vagy erőművön csinálták, mert azokon kifogástalanul ment. Remélhetőleg ez a változat már érettebb.
---
Why use Windows, if you have open doors… to Linux