KDE

A KDE közösség is előállt PinePhone terjesztéssel

Címkék

KDE és a Pine64 ma bejelentették az új PinePhone - KDE Community edition azonnali elérhetőségét. A PinePhone - KDE Community edition az okostelefon felhasználók által elvárt alapvető okostelefon funkciók legtöbbjét már tartalmazza és az ígéretek szerint ezen funkcionalitások köre napról napra bővülni fog. Az alkalmazások és funkciók fejlesztése nyomonkövethető a Plasma Mobile blogon.

Részletek a bejelentésben.

A Plasma Browser Integration elérhető az Edge felhasználók számára is

Címkék

Mint az ismert, a Microsoft két évtized után ismét biztosít webböngészőt UNIX-szerű rendszerek felhasználói számára azzal, hogy kiadta (jelenleg preview) Chromium-alapú Edge böngészőjét Linuxra. Ezzel megnyílt az út azelőtt, hogy szervesen integrálhassák például a KDE Plasma-val. A Plasma Browser Integration mostantól működik a Microsoft Edge böngészővel is.

Itt a KDE közösség nagy bejelentése: AMD Ryzen processzoros Slimbook KDE Plasma-val

Címkék

https://kde.slimbook.es/

A KDE átállt GitLab-ra

Címkék

Május közepén jelentette be a KDE projekt, hogy elkezdett GitLab-ra migrálni. A friss hír ezzel kapcsolatban, hogy a projekt hivatalosan elkészült az migráció első fázisával, így a hozzájárulók, közreműködők elkezdhetik napi szinten használni az GitLab-ot. Részletek a bejelentésben.

KDE Plasma 5.19.1

Címkék

Alig jelent meg a KDE Plasma 5.19, máris itt van hozzá az első, hibajavításokat hozó, karbantartási "point release" kiadás.

KDE Plasma 5.19

Címkék

Megjelent a KDE desktop környezetének, a Plasma-nak 5.19-es verziója. Bejelentés itt. Változások itt.