KDE

KDE Gear 24.02.1

Címkék

Tegnap, 2024. március 21-én megjelent a a KDE 6 MegaRelease részeként kiadott KDE Gear 24.02 első hibajavító kiadása. A hibajavítások mellett a fordítások is frissültek, a Merkuro (lánykori nevén Kalendar) és a NeoChat átnézésre, javításra és befejezésre került.

A KDE Gear több, mint 180 alkalmazásból, plusz programkönyvtárakból és bővítményekből áll, amelyek ütemezetten, egyszerre jelennek meg. Ide tartoznak a legismertebb KDE alkalmazások, többek között a Dolphin, a Konsole, a Kate és az Okular is. Részletek a bejelentésben.

KDE Plasma 6.0.1

Címkék

Megjött a KDE 6 (Plasma) első karbantartási kiadása. Benne hibajavítások a nemrég kiadott főverzióhoz. Részletek a bejelentésben.

KDE 6 Megarelease RC2

Címkék

A mai napon megjelent a KDE 6 második kiadásra jelölt változata. A végleges verzió a tervek szerint február 28-án érkezik.

KDE 6 Megarelease RC1

Címkék

A mai napon megjelent a KDE 6 első kiadásra jelölt változata. A végleges verzió a tervek szerint február 28-án érkezik.

KDE Plasma 6 Beta 2

Címkék

Tesztelhető a KDE következő nagyobb - szám szerint a 6., szerényen csak "megarelease"-nek kikiáltott - kiadásának második bétája. A bétateszt időszak után januárban két kiadásra jelölt verzió érkezik majd, 10-én és 31-én. A végleges KDE 6 Plasma február 28-án érkezik.

KDE 6 Beta 1

Címkék

2023. november 29-én megjelent a KDE 6 első bétaverziója, a végleges verzió a tervek szerint 2024 február végén érkezik. Egyszerre adták ki a Plasma 6-ot, a KDE asztali környezetét, a Frameworks 6-ot, a Qt 6-ra épülő és a KDE alapját képező keretrendszert, és a KDE Geart, az alkalmazáscsomagot. Fontos megjegyezni, hogy bétaverzió lévén még csak fejlesztőknek és tesztelőknek ajánlott a kipróbálása és használata!

További részletek a bejelentésben.