KDE

KDE Plasma 5.27 Beta

Címkék

Megjelent a KDE Plasma 5.27 desktop béta kiadása. Bepillantást nyújt abba, hogy mi várható februárban (a végleges kiadáskor), tesztelheted, hogy hiba 🪳 nélkül fut-e nálad valamint segíthetsz a fejlesztőknek a finomítani a funkciókon és a kódon.

Részletek a bejelentésben.

Teljes a Krusader felhasználói felületének magyar fordítása

Címkék

A 2.8.0-s verziót ugyan lekésve, de a következő kiadást még időben elérve teljessé vált a Krusader kétpaneles fájlkezelő felhasználói felületének magyar fordítása. A fordítást az FSF.hu Alapítvány a Szabad Szoftver Pályázat 2022 keretében támogatta, melyért ezúton is köszönetet mondok nekik.

KDE Gear 22.08

Címkék

Megérkezett a KDE Gear 22.08-as kiadása. A KDE Gear olyan programok, alkalmazások gyűjteménye, amelyeket a KDE Community hozott létre és tart karban, amelyekből új verziókat adtak ki egy időben és amely verziókkal a felhasználók hamarosan találkozhatnak a Linux disztribúciókban.

Részletek a bejelentésben.

KDE Plasma 5.25

Címkék

Megjelent a KDE desktopjának (Plasma) 5.25-ös kiadása.

[Közszolgálati] "A Lightmoon nem Kdenlive. A Lightmoon malware!"

Címkék

A népszerű, szabad, nyílt forráskódú (GPLv3+) videószerkesztő projekt (szeretjük, használjuk!), a Kdenlive arra figyelmeztet, hogy egy weboldal visszaél a nevével és feltehetően malware-t kíván terjeszteni a Kdenlive ismertségét felhasználva. Az oldalt nem linkelik, de a "Lightmoon" név legyen mindenkinek piros zászló, ha belebotlik.

KDE Plasma 5.25 Beta

Címkék

Tesztelhető a KDE Plasma (KDE desktop) 5.25-ös kiadásának bétája. Bejelentés itt.

KDE Gear 22.04

Címkék

Megérkezett a KDE Gear 22.04-es kiadása. A KDE Gear olyan programok, alkalmazások gyűjteménye, amelyeket a KDE Community hozott létre és tart karban, amelyekből új verziókat adtak ki egy időben és amely verziókkal a felhasználók hamarosan találkozhatnak a Linux disztribúciókban. Frissült:

Kalendar 1.0.0

Címkék

Megjelent a Kalendar (KDE naptár alkalmazása) 1.0.0-s kiadása. Bejelentés itt.