Jelenleg nyerésre áll az Apple a HTC-vel szemben az ITC-nél

Címkék

Újabb hírek érkeztek az ITC előtt zajló Apple vs. HTC, HTC vs. Apple üggyel kapcsolatban. A teljesség igénye nélkül néhány szóban az előzményekről. Tavaly tavasszal az Apple beperelte a HTC-t szabadalomsértés miatt az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságánál (U.S. International Trade Commission - ITC). Nem sokkal később a HTC is a bizottsághoz fordult, bepanaszolva az Apple-t. Az elmúlt több mint egy évben érkeztek információk e perlekedés kapcsán.

Például áprilisban olyan hírek érkeztek, hogy az ITC szerint (sem a Nokia, sem) a HTC nem sértett Apple szabadalmakat.

A legfrissebb információk szerint azonban mégsem áll túl jól jelenleg a HTC szénája. Az ITC egyik bírója egy olyan előzetes döntést adott ki pénteken, miszerint a HTC megsértette az Apple két szabadalmát. Elemzők szerint a két szabadalom az Android-ot érinti. Ha az ítélet véglegessé válik, a HTC-t eltilthatják attól, hogy telefonkészülékeket importáljon az Egyesült Államokba.

A HTC jelezte, hogy fellebbezni fog a döntés ellen. A HTC azt is közölte, hogy az ITC szerint az Apple megsérti annak az S3 Graphics-nek bizonyos szabadalmait, amelyet a HTC éppen most vásárol fel.

Hozzászólások

Kemeny. A HTC-nek nagyjabol harangoznanak, ha eltiltanak az amerikai piactol.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Be kéne már tiltani az ilyen szabadalmi pereket.
Amely szabadalom >mint 5 év automatikusan meg kéne hogy szűnjön.

pch
--
http://www.buster.hu "A" számlázó
--

Most már lehet tudni az S3 felvásárlásának okát.

Könyörgöm, ha már szakmai portál a hup, legalább az itt megjelenő hírekbe írják bele legalább nagyjából mik azok az érintett "szabadalmak"????
Legalább itt legyen nyilvánvaló.
Önkéntes Trollok hada írja úton útfélen, Hja úgy könnyő a Google ellopott mindent....

Bar a hirt nem en irtam, nem tartott sokaig megtalalni a szoban forg patenteket:

5,946,647 - 'system and method for performing an action on a structure in computer-generated data'
6,343,263 - 'real-time signal processing system for serially transmitted data'

Mindketto kb a melegviz szbadalmaztatasa kategoria szvsz...

Ja es aki ilyen szabadalmakkal probalja tavol tartani a konkurenciat a piactol, az nezze vegig ahogy a csaladja elve elrohad. Lassan. Nagyon lassan.

http://gpsforum.hu - Navigációról szájkosár nélkül

Ha valami, hát ez az örökös szabadalmi mizéria fogja megállítani a világot. Nem lehet már semmit se kitalálni, mert rögtön perelnek. Tisztára züllik le a világ.

Ez a szabadalmi marhaság, kész röhely. Ok így a vérszívók jól tudnak lopni. Egy kérdésem van. Teszem fel van egy megkerülhetetlen (szoftver)szabadalom pl az hogy áram kell a telefonhoz szabadalmaztatva van, és amerikában akarok eladni egy készüléket. Megoldható, hogy ne kelljen a vérszívónak fizetni? Pl más orságban bejegyeztetni a gyártót, ahol nem vonatkoznak rá a dolgok. Kínai fantomcég....... LÉtezik legális megoldás? Joghoz teljesen nem értek.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Az s3 szabadalmait még a tabletek is sérthetik. Ipad és társain húz kicsit a htc.