Megkezdődött a PlayStation Network visszaállítása

 ( trey | 2011. május 15., vasárnap - 10:43 )

Jó ideje áll már a Sony PlayStation Network. Úgy fest, hogy már van remény arra, hogy hamarosan ismét igénye vehetik az ügyfelek. Kazuo Hirai, a Sony egyik elnök-igazgatója nemrég videóüzenetben jelezte, hogy megkezdték a PSN és a Qriocity szolgáltatások fokozatos visszaállítását. A PS3 tulajdonosok új firmware-t tölthetnek le és megváltoztathatják a jelszavukat. Kazuo kifejtette, hogy milyen intézkedéseket hoztak annak érdekében, hogy a jövőben elkerüljék az ilyen kellemetlen helyzeteket, illetve sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az ügyfelek hetekig voltak kénytelenek nélkülözni a szolgáltatásokat. A szolgáltatások visszaállítása régióról régióra fokozatosan történik. További részletek itt. A NetCraft látványosan szemlélteti a kiesést a PlayStation Store-on keresztül.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Új firmware megjött, feltelepült. PSN egyelőre továbbra sincs.

UPDATE

Ma (hétfő) reggel már be lehetett lépni a hálózatba egy előzetes jelszó csere után.

--
Kinek nem inge, ne vegye gatyára

tehat ~1 honapja nem lehet ps3-on multiban jaccani? :/

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Se játszani, se Store-t látogatni újabb stuffokért.

--
Kinek nem inge, ne vegye gatyára

ez igen nagy bukta a Sonynak


"no video codec le a win32vel", de "Gentoohoz lehet meg tul fiatal vagy"

Ne szépítsük, az. Főleg a reputációja esett nagyott és ez nagyon sokba fog kerülni, hogy helyreállítsa. Márpedig ezen a piacon sok évnyi invesztálás és küzdelem kell, hogy elfogadjanak.

--
Kinek nem inge, ne vegye gatyára

Szerintem végérvényesen az xbox felé billen a mérleg.
A háborút veszitik el most.
--

Azért erre még ne fogadjunk. A friss játékeladási statisztikákon pl. nem látszik. Úgy tűnik, még nem szegte (teljesen) kedvét a PS3 júzereknek a fiaskó.

Most minden azon múlik, hogy mivel kárpótolja a Sony a felhasználókat (lásd: Welcome Back Package), ill. hogy tudja azon tulajokat megnyugtatni, akik a kártya adataikat is tárolták a PSN-ben. Mert azok, akik csak arra vártak, hogy végre multizzanak és fognak mostantól tudni, azok hamar elfelejtik a mostani bosszúságot.

Azt jósolom, hogy egy ideig a zemberek csak PSN feltöltő kártyákat fognak többnyire használni vásárlásra.

--
Kinek nem inge, ne vegye gatyára

Ez szerintem sem döntő, de igazából nem most látszódik majd a hatása, hanem a következő generációnál. Meg az online vásárlásban bekövetkező visszaesésen.

Nem tudom mennyire hiteles ez az oldal, de (PDA-kban egy időben jók voltak): technet.hu
--
http://www.naszta.hu

Kb semennyire, pláne ebben a témában, szerinted a Microsoft Technet Magazin miről fog írni? hogy a PS3 jobb mint valaha? Esetleg hogy végre kezd visszaállni?
http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_TechNet
--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Ez nem a Microsoft-é. Legjobb tudásom szerint ez a Sanoma-é.
--
http://www.naszta.hu

Akkor még kevésbé. Úgy látom illik a portfólióba: http://www.sanomamedia.hu/termekek/?fid=392

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Hát ja. Nincs magasan a léc. :)
--
http://www.naszta.hu

Ebből én, a lényegében nulla forrásközlés miatt inkább csak arra gondolnék, hogy nagyon sok játékosnak megvan mindkét konzol, és közülük lehetnek jópáran, akik az online multikat ps3-ról xbox-ra cserélték, hogy legyen mivel játszani.
Ezen a csoporton valóban bukhat a Sony, hiszen amennyiben egy játékot, DLC-t, bármit megvehetnek mindkét konzolra, a mostani balhé után sokan gondolhatják úgy közölük, hogy inkább az MS-től veszik meg. Főleg multiplayer játékokat. Kérdés persze, hogy ez a csoport mennyire jelentős a vásárlások összértékében nézve.

Akinek van egy PS3-a, 10-20 játékkal, Move-al, kormánnyal, stb., az szerintem nem fogja simán elhajítani az egészet emiatt, és xbox-ra váltani. Az viszont lehet, hogy legközelebb nem a Sonytól vásárol.