A The Document Foundation az alapítvány és a LibreOffice jövőjéről

 ( trey | 2011. április 19., kedd - 18:33 )

A The Document Foundation (TDF) vezetőtestületének részéről Charles-H. Schulz tegnap egy állásfoglalást adott ki, amelyben újra megfogalmazták az TDF és a LibreOffice jövőjével kapcsolatos terveket. Az állásfoglalás egyfajta válasznak tűnik az Oracle friss bejelentésére.

A TDF megerősítette, hogy az alapítvány, valamint a LibreOffice az OpenOffice.org fejlesztői közösség és az OpenOffice.org kódbázis fejlődésének már meglevő formája, útja úgy, ahogy azt 2010 őszén eredetileg bejelentették. A TDF közösség építése és a LibreOffice fejlesztése a korábbi terveknek megfelelően fog folytatódni, továbbá a TDF/LibreOffice közösség mindig is nyitott lesz az új tagok felvételével kapcsoltban.

A rövid állásfoglalás azt sugallja, hogy az Oracle bejelentése nyomán a TDF/LibreOffice részéről semmilyen változás sem várható. De az Oracle (vagy bárki más), ha akar, csatlakozhat a kezdeményezéshez.

A bejelentés itt olvasható.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Csak nehogy a végén az Oracle hajítsa ki az egészet, és kopogtasson a libreofficenál, hogy hahó, segíthetünk? :)
--
Discover It - Have a lot of fun!

Az Oracle-nek jobban át kellett volna gondolnia, hogy mit cselekszik.

Nem lehet fejlesztők százait rövidpórázon tartani, hogy úgy ugráljanak, ahogy az Oracle fütyül, semmilyen ellenszolgáltatás nélkül.

Gondolom a LibreOffice-t nem azért találták ki, mert az Oracle logója nem tetszik és a LibreOffice-é szebb lesz. Megpróbálhattak az Oracle-lel együttműködni és miután ez nem sikerült, fork mellett döntöttek.

A történet tanulsága az, hogy a menedzsment is kirúgható.

+1 :)

-------------------------------------------------------------------------------------------
Mit használok? Na, na, na? Hát blackPanther OS v11.1-et * www.blackpanther.hu