Szervert adományozott a HP a webOS Internals közösségnek

 ( trey | 2011. február 12., szombat - 17:25 )

A hírek szerint a Hewlett-Packard egy HP Proliant szervert adományozott a WebOS és Palm (most már HP) Pre készülékek hackelésével és homebrew alkalmazások fejlesztésével foglakozó WebOS Internals csapatnak. Az elmúlt napok bejelentéseinek fényében világossá vált, hogy a közösség jelenlegi szervere nem tudja majd maradéktalanul kiszolgálni azt az igényt, hogy a webOS homebrew alkalmazások, patchek és kernelek központi tárolója legyen. Ezért a HP-hoz fordultak segítségért. A vállalat egy 2U-s HP Proliant DL385-ös szervert adományozott 32GB RAM-mal és 8TB tárterülettel a közösségnek. A részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

És akkor most eszembe jut, hogy vannak olyan cégek, amik nem csak nem támogatják a homebrew alkalmazások fejlesztését, hanem egyenesen bíróság elé citálják aki ilyennel próbálkozik. A HP-nak ismét bevések egy piros pontot. Az elmúlt 10 évben rengetegszer támogatott közösségeket.

--
trey @ gépház

+1

Nem taposta el a Compaq-ot, a Palm-ot sem. Jó a marketing/üzleti stratégiájuk, sokkal szimpatikusabb mint amit pl. az Oracle csinál.

Ügyes.
A webOS marketing budgetben egy ilyen ProLiant (bekerülési)ára gyakorlatilag elhanyagolható.
Értéke viszont - csak a megjelent felületeket nézve is - sokszorosa a gép piaci árának.

Az adományozott szerverek piacán az AMD részesedése messze meghaladja az Intelét.
Vajon miért. :)


suckIT szopás minden nap! Spamassassin fail

Ez összefüggésben van azzal, hogy nem elérhető a http://www.webos-internals.org oldal?