Dobja a Debian a HPPA architektúra támogatást a testing-ből

 ( trey | 2011. február 7., hétfő - 11:38 )

A HPPA architektúra folyamatosan tolódik háttérbe a Debian-nál. Tavaly ősszel kiderült, hogy a (vasárnap kiadott) Squeeze-ben már nem szerepel majd kiadási architektúraként. Így is lett. Nemrég a Debian/HPPA portolását végző fejlesztők a port jövőjéről értekeztek.

Arra a közös véleményre jutottak, hogy a korlátozott erőforrások és a hardver életciklusának vége (a HP a PA-RISC-et 2008-ig árusította; a támogatása 2013-ben várhatóan befejeződik) miatt nem kellene már energiát fektetniük abba, hogy hivatalos Debian portot tartanak karban, illetve hivatalos "stable" kiadást készítenek. Ehelyett inkább arra koncentrálnak, hogy telepíthető/használható állapotú "unstable" disztribúciót tartanak karban. Éppen ezért pár nappal ezelőtt Dann Frazier azt javasolta, hogy dobják a Debian/HPPA-t a Debian "testing"-ből.

Ez semmiképpen sem jelenti azt, hogy csökkenne az elkötelezettségük a jelenlegi oldstable "Lenny" HPPA portjának karbantartásával kapcsolatban. Azt még minimum 1 évig támogatják majd.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Van létjogosultsága ennek? Vagy csak hobbi az egész? Ha már van egy PA-s gépem akkor azon HP unix is van,valószínűleg nem túl friss de arra lett kitalálva ... vagyis arra hogy ellegyen a sarokban, menjen és el is felejtsük hogy van mert nem kell állandóan rugdosni :D

Nálunk is van alpha-s gép, van is rajta centos de a 20 perces boot és a fogyasztás miatt inkább le van állítva.

Szrintem ha Tru64-gyel használnátok, gyorsaban bootolna és kevesebbet is fogyasztana.
(Hint: mi köze a második bekezdésednek az elsőhöz?)

Nem lehet, hogy az az aláírás?

G.
============================================
"Share what you know. Learn what you don't."