Arra készül a Mozilla, hogy dobja a tabbed browsing-ot?

 ( trey | 2009. május 18., hétfő - 19:59 )

A PC Pro egyik cikke arról számol be, hogy a Mozilla egy tervezői versenyt indított útjára, amelynek a célja, hogy számba vegye a "tabbed browsing" lehetséges alternatíváit. A Design Challenge Summer 09 weboldalán az olvasható, hogy a tab-ok jól működtek, amíg 10 párhuzamos böngésző munkamenet soknak számított, de ma már a 20+ egyidejűleg megnyitott böngészőfül is egész általánosnak mondható.

Azonban a weboldal megjegyzi, hogy hét-nyolc megnyitott böngészőfül felett ez a tab-os dizájn már elég használhatatlan és nem működik valami hatékonyan, ha heterogén információkkal együtt használjuk őket. Éppen ezért itt az ideje megvizsgálni a böngészőfülek újra feltalálásának kérdését.

A Mozilla az ötletelés beindításához kiindulópontként Aza Raskin "Firefox.next: Tabs on the side?", Oliver Reichenstein "Designing Firefox 3.2" és Michael Mahemoff "Taking Browser Tabs Seriously" című blogbejegyzéseit ajánlja. Szintén felhívja a figyelmet Liz Blankenship, Jakob Hilden és Kerry Kao "TabViz 'Visualizing browser tabs in a useful way'" című munkájára.

A tervezői versenyben részt venni akaróknak úgynevezett "mockup"-okat és a mockup-okat bemutató videót kell készíteniük az ötletük alapján.

A projekt weboldala itt. A PC Pro cikke itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Azért érdekelnem hogy mivel lehet kiváltani a füleket. idestova 15 éve használjuk őket, és még nem láttam rá jó megoldást, ami kiváltaná.

Nagy Péter
www.konquer.org

A "tabbed browsing" alatt a PC Pro felteszem a mostani "felül fülek" megoldást értette. Az egyik irány az, hogy a fülek maradnának, de nem fenn, hanem oldalra kerülnének (azzal a felkiáltással, hogy újabban sokkal több helyünk van a képernyő széltében, mint magasságban).

--
trey @ gépház

Hát, ezzel viszont nem dobná a füleket, hanem egyszerűen csak áthelyezhetővé tenné a "fülek eszköztárat". Ha jól tudom, ez az operában benne van (vagy valamelyik másik böngészőben, tutira használtam már ilyet valahol)

Nagy Péter
www.konquer.org

Visszavonom, ez a plugin egész hasznavehető :)

Nagy Péter
www.konquer.org

Ez tenyleg egeszen kiraly. Kosz :)

Szerintem a Tree Style Tab jobb. Kb. 10 perce használom, de nekem eddig nagyon bejön. Oldal preview viszont nem hiszem hogy kéne, csak feleslegesen foglalja az erőforrásokat (képernyő terület, memória, cpu)

A post elolvasása után nekem is az jutott eszembe, hogy a tab-ok csoportba rendezése lenne a megoldás, amolyan fa szerkezetbe. Bár ez nem sokban különbözik attól, ahogy én jelenleg használom a Firefox-ot. Bal oldalon, a bookmarks panelben fa szerkezetbe rendezve a rendszeresen látogatott oldalak és egyszerre csak azokat nyitom meg külön fülön, amik az adott csoporton belül vannak. Amint elolvastam (bezártam) az összeset, akkor jön a következő csoprotban lévők megnyitása. Ez a módszer remekül működik már nekem egy-két éve...

RSS?

Nem szeretem, de ez csak ízlés dolga...

A tabok csoportba rendezését én úgy oldom meg, hogy több ablakot nyitok, így egy ablakon belül az azonos téma csoporthoz tartozó tabok vannak.

"Memória kímélő" módszer. Próbáld meg egy 256MB-512MB-ot tartalmazó gépen eljátszani ugyanezt. :)

+1
Szkeptikusan raktam fel, hogy áhh, nekem úgyse fog tetszeni, megszoktam a tabokat, de egy kis finomhangolás után tökéletesen kiváltja a tabokat. Bár azt még szokni kell, hogy jobboldalt vannak a "fülek" :D

--
"Nyugi! Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..." - Douglas Adams
"I can't win, but I can fight! And I make your life miserable."

https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/3780

Faviconize Tab. Régóta használom.

danke

Ez csak egy irányadó. A jobbnál jobb ötleteket _most kell kidolgozni_ és azokról a mockup-ot plusz videót beküldeni. Hogy mi lesz, az majd a jövő zenéje.

--
trey @ gépház

Jaja, Operában oda teszed a fülsort, ahova szeretnéd. Sőt, olvastam olyan emberről, aki egyszerűen kikapcsolta, mert a 400+ tab-ját nem lehetett hatékonyan kezelni grafikusan :D

Így ő azt tette, hogy egy húzással kirántotta a beépített ablakkeresőt a címsávba, és ott "navigált". Persze, nem normális, de jól mutatja, hogy alternatív lehetőségek már léteznek valamilyen szinten.

--
Elder Scrolls

Es akinek 400 tabja van az normalis? :D

+1

Nálam átlag max 5-6 darab tab van nyitva. Mi a fenének 40, pláne 400?!?!

---------------------------------------------------------------------------------
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

Én pl. megnyitok dolgokat, amiket majd el akarok olvasni.
Pl. indexen, hupon minden érdekes cikket új tabban.
Ezeket olvasgatom, amikor befejeztem, bezárom.
ha valami érdekes, de mondjuk túl hosszú, akkor firefoxban a read it later extensionnel megjelölöl (aztán valószínűleg sosem olvasom el) :-)

Emellett van egy csomó olyan dolog, hogy mondjuk keresek valamit, és a keresési eredményt nem zárom be addig, amíg a dolog aktuális. Ami lehet hetek múlva is.
Most a firefoxomban kb. 70 tab van nyitva. Amikor nagyon elszaporodnak, akkor kimentem az egész sessiont, és újat kezdek.

Szóval alapvetően több tabot nyitok, mint amennyit bezárok, és így idővel elszaporodnak. Nem is a tabok kezelése zavar, mert egyszerűen végiglapozom ctrl-pgup-pal, hanem inkább a memória használat. És az is inkább konquerorban, nem ff-ban.

G

+1

Nahát! én pontosan ugyanezt csinálom, a read it later-ig bezárólag. :) Nekem is olyan 20-40 tab szokott nyitva lenni, általában azok a dolgok amiket el kéne olvasni azokhoz a dolgokhoz amit csinálnom kéne...

Viszont: a session kimentése nekem új: hol tudom ezt megtenni?

-----------
"Generally, Russian technology assumes dumb machines and smart humans, not the other way around." -- The Russian Tea HOWTO

Operában File -> Sessions, Firefoxban meg azthiszem tabra jobbklikk és "bookmark all". Workaround, de végülis sessionkezelés, ha külön könyvtárakba mented a különböző munkameneteket.

Session Manager extension,

Tools - Session Manager - Save Session

általában adok neki valami nevet, ami leginkább a dátumból áll :-)

Mikor nagyon elszaporodnak (50+) bookmark-olni szoktam őket a Szemét könyvtár alkönyvtárába. Van már egy pár...

"(aztán valószínűleg sosem olvasom el) :-)"

féltem, hogy ez a kóros gyűjtögetés csak nálam jelentkezik.

mert megtehetem. Most csak 16 tabom van, de átlag kétszer ennyi szokott lenni.
---
/* No comment */
Ketchup elementál megidézése a sajt síkra

Nekem 40 van most ep. De szokott joval tobb lenni, de akkor tobb ablak is van.


Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

nekem volt már párszor 100 felett, akkor én is úgy éreztem, hogy beteg vagyok :D viszont sajnos nagyon nehezen tudom 30 alatt tartani, nekem nem jön be ez a dolog ebben a formában, valami merőben új megoldás kell!

Nem bongeszo, de ha jol emlekszem, a pidgin meg gaim koraban is tudta, hogy a beszelgeteseknel a tabokat ne felulre, hanem balra tegye. Egy jo ideje mar igy hasznalom.

jogos, de 16:9-en nekem jobb szélen a pidgin van fixen, így 4:3-on dolgozom mindenhol. :)
Tab Mix Plus, vagy mifene, ami többsorost is tud, minimal size 250px és mindent látok.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Nekem most sincs bajom a fulekkel, altalaban 20-30 is nyitva van, viszont a menusavban levo "tabs" menupontot hasznalom (ami ha minden igaz, egy extension muve), tenyleg nem lehet eligazodni ennyi tab eseten mar maskepp, igy viszont szerintem nagyon kenyelmes. Oldalra helyezve egyszeruen tul sok helyet foglalna. Engem az sem zavar ha egyaltalan nem lenne tab-bar se, ha ott a tabs menupont. Viszont ez eleg sok eroforrast zaval (marmint a sok nyitvatartott ful), azon is lehetne gondolkodni, hogy mi lenne, ha a regen hasznalt fulekhez lefoglalt memoriat ideiglenesen felszabaditana a browser, pl disk-re is kiirhatja addig felolem, ha gyorsan visszajon. Az OS-re bizni (ha elfogy a ram majd lesz swap) szerintem rosszabb valasztas, mivel az az egesz rendszer performanciajat erinti azert.

Ezt hívják bookmark-nak. :)

Nem muszáj 'dobni' a füleket. De ha pl. valamilyen módon követné azt, hogy melyik fület melyikbl nyitottad, akkor mondjuk több keresésből megnyitott találatoknál jobban látod, hogy melyik fül melyik keresésből jött, stb. De akár egy egér/bill. kombóra előjöhet az egér körül egy többszintű bogyós akármi is, majd az okosok megoldják :)

A megadott szövegből kiindulva vmi csoportosítgatósdit, akár almenüs valamit is el tudnék képzelni, bár az nekem nem állna annyira kezemre. Több sor meg sok helyet venne el. Sajna nincs ötletem de lehet agyalok egy picit aztán pályázok én is vmivel :)

Jobbra pakolt tabok, szépen fába rendezve teljesen jól működnek akár 50+ tabbal is.

Szerintem nem kéne áttervezni. Akinek több kell, az használhat extensionoket. Pl. Épp tegnap írt LGee a Tab Kit-ről.

Vagy oldják meg úgy, ahogy normális programok működnek, azaz átrendezhető eszköztárakkal.

Ez a TabKit olyan mintha csak színezné a könyvjelzőket :-)

Ilyet lehet e-nélkül az extension nélkül is?

Legegyszerűbb lenne a(z összetartozó) füleket 3-4 ablakba rendezni.

A füles böngészést annak idején azzal reklámozták, hogy ne szemeteljük tele a taskbart-t. De ehhez nem az kell, hogy minden egy ablakban legyen, hanem arra, hogy az összetartozó tabok ne legyenek külön a tabok a taskbaron, a nem/kevésbé összetartozók között pedig lehet 2 szinten (taskbar+tab) navigálni.

Jelenleg nekem tokeletesen mukodik 30+ oldallal tobb ablaakban szetvalogatva, es a naponta hasznalt oldalaknak csak az konja latszik.

Nekem úgy tetszik ahogy van, de egy "gyorstárcsázós" megoldás sem lenne rossz.
Vagy csak simán kirajzolhatnák az oldal képét, ha rámutatok a tabra,mint Seamonkeyban, már az is segítene valamit a navigálásban
-------------------
Xubuntu Jaunty+LXDE

Ezt szerintem a firefox is tudja.

Én mondjuk azt csinálnám, hogy az új füleknek adnék egy háttérszínt, és a belőlük nyitott füleket is kiszínezném ugyanolyanra, + egymásra csúsztatnám őket, hogy több férjen, és az így keletkezett kupacból mindig kiemelném azt, amelyik felett az egér jár.

Felig feltalaltad az IE8-at.
--

()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.

kéne egy olyan megoldás, hogy "next site"
tehát olvasom az oldalt, van egy link, ami érdekel, de végig akarom olvasni az oldalt, mielőtt a linkre kattintanék. jelenleg ezt egy új füllel oldom meg, de kéne valami, amivel rákattintva nem töltődik be az oldal (esetleg a háttérben nekiállhat cacheelni vagy renderelni, mit bánom én) és mondjuk az ilyen linkek megjelennének szépen sorban kb ott, ahol most a twitterfox :)

Ahelyett, hogy dobná a tabokat, inkább megcsinálhatná rendesen. Most a Tab Mix Plus vagy hasonló add-on kell ahhoz, hogy használható legyen. Miért ne tudhatná mindezt alapból a browser?

Az meg, hogy fenn vagy oldalt, egy sorban gördíthetően, vagy többsorosan, kartotékszerűen, netán csoportba rendezve láthatóak a tabfülek, az ma is megoldható. Nem jelent semmi újdonságot.

A gondok abból erednek, hogy idióta rendszer szerint nyitja meg a tabokat, ezért nem tudják melyikből van nyitva és ha bezárja akkor elszökik a fókusz.

Én kb 7 éve használom az alábbi megoldást, valamilyen win-es böngészőn volt akkoriban és mondhatom a legjobb azóta is:
A tabokat mindig egyel jobbra kell megnyitni az adott tabtól. Nem legjobbra, nem 3-mal jobbra mindenféle őrült rendszer szerint.
Bezáráskor a fókusz mindig egyel balra kell kerüljön, nem az utolsó tabra, nem jobbra, és nem amiből megnyitottuk.

Így megmarad a sorrend, akár egy fa lenne. Ha 20 tabot nyitok meg mondjuk egy fórumból gyorsan, már kezdhetem is az olvasást, amíg a többit tölti, ha bezártam, ugrik a következő innen megnyitott tabra, ami addigra már betöltődött. Az előtte és mögötte levő korábbi tabokat nem érintik az újak, csak egymás mellett vannak.

Konquerorban akárhogy be lehet állítani (így is), Firefoxban nem?

Ezt pont tegnap vettem észre: Firefox nem tudja annak a tabnak visszaadni a fókuszt, amelyikből az új tabot megnyitottam. Ez azért lep meg, mert a Seamonkey ezt simán tudja. Pedig elvileg a firefox az újabb, okosabb...

en meg pont ezen lepodtem meg tegnap: 3.0.10 win alatt ha bezarok egy tabot, akkor arra dob vissza ahonnan nyitottam :)
--
x-plane :: hu | x-economy | Antonov An-2 cockpit

Jó hát én ubuntu livecd-n néztem, abban meg ki tudja hogy gányolnak. :)

Firefoxban az a logika, h ha te nyitod új tabra (pl középsőclick) akkor mindig a tőle eggyel jobbra lévőre dob vissza ha bezárod, viszont ha az oldal nyitná meg új ablakban (csak beállítások miatt új tab lesz belőle), akkor ha bezárod, oda ugrik vissza, amiről megnyílt.

És ezt lehet úgy konfigolni, hogy ha én nyitom új tabra, akkor is úgy kezelje, mintha az a link beállítása miatt (target="_blank") nyílt volna új tabon?

Én kb 7 éve használom az alábbi megoldást, valamilyen win-es böngészőn volt akkoriban és mondhatom a legjobb azóta is

Maxthon browser? Igen, én is így használom. Jórészük megoldható a Tab Mix Plus kiterjesztéssel, de pár dolog még mindig nagyon hiányzik. Pl. keskenyebb, 'flat' gombok.

Valószínűleg ezeket is meglehetne oldani userChrome.css vagy hasonló módosítgatással, csak lusta vagyok utánanézni. :)

Szerk.: találtam ilyet.

És mi lenne, ha a taskbaron jelennének meg a fülek? Óriási ötlet nem? Innovációóóó!!!

baz+ hogy erre még senki nem gondolt!!!!44!

Firefoxban tényleg szar a tab kezelés, Operában viszont kitűnően működik. Szar implementáció miatt nem az elgondolás a felelős.

kövezz meg, de nem tudom, mi a különbség :S

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

Pl. az, hogy csak a FF userek panaszkodnak itt, Operások nem:)

jó, de operás hír amúgyse került fel.
meg ha most felkerülne, hogy az opera is ugyanezt teszi, akkor mindenki fújna, hogy koppintja a firefoxot;)

—-—-—
int getRandomNumber() {
	return 4;//szabályos kockadobással választva.
}		//garantáltan véletlenszerű. xkcd

Mert az operások kevesebben vannak, mint a konqueror vagy az epiphany userek :P


"A fejlesztot azert fizetik, hogy oldja meg a problemat. Ez egy kemeny szakma." - Chain-Q

Van olyan böngészős hír, amiben nem hozod fel az Operát? ;)

Csak az, amelyiket nem veszem észre ;)

Hát nem tudom... Oldalra helyezni? Az emberek már a reflex miatt sem szimpatizálnának vele, arról nem is beszélve, hogy a böngészősáv és egyéb eszköztárak, úgy is fent maradnának helynyelőnek, tehát semmilyen probléma nem volna megoldva hosszú távon.

Bár tudom, hogy közhely, de ide kéne elővenni a futószalagos menürendszert, amit a MS is egyre több programjában használ. Vagy biztos van pár okos, aki hasonló, hosszútávú megoldást ki tud találni...

MOD: látom, nem csak én gondoltam erre:)

Van Opera plugin, ami simán elünteti a menü sort, egy "Menu" gomb lesz belőle a gombok és az URL között.

A tabok jobb oldalon, 1,2 -vel mozogsz köztük. Csak oldalt foglal helyet.

---
Repeat after me: I Will Use Google Before Asking Stupid Questions...

"de ma már a 20+ egyidejűleg megnyitott böngészőfül is egész általánosnak mondható."
Megnéznék egy statisztikát, hogy az embereknek milyenek is a szokásaik ezen a téren. Valamiért az az érzésem, hogy az átlag felhasználók nem használnak olyan sok tabot, de ki tudja. Jó kezdeményezés, kíváncsi vagyok mi lesz belőle.

/. mennyire ad reprezentatív mintát?

----------------
Lvl86 Troll

majdnem azt írtam hülye kérdés, bár például a /.-hoz képest majdnem 100% :)
aztán ránéztem: a pár 10-ezres értelmesnek tűnő válaszhoz képest több mint 1000: "None, I don't use browsers"
szal a /.-ot használók felmérése sem alkalmas :P
(és nem ez a konkrét kérdőív hanem az egész oldal)

ps: az oldala alján van konkrét információ számodra: "If you're using these numbers to do anything important, you're insane." :)

(az első mondatot az itteni szavazásokhoz sem ártana odabigyeszteni: Don't complain about lack of options. You've got to pick a few when you do multiple choice. Those are the breaks.)

Egy kis okosság:
http://www.friedbeef.com/top-10-ways-best-ways-to-manage-firefox-tabs/

Egyébként ugye, hogy ugye az IE6 a legjobb böngésző? Ott már 2001-ben tudták, hogy nem kellenek tabok!
http://www.saveie6.com/why.php
"No unnecessary features that use up valuable screen space, such as tabs."

Úgy érzem, érdemes megnézni az Operát ilyen tekintetben. Van 'ablakok' panel, ahol az ablakok, és összes tabjuk fel van sorolva. Beállíthatom, hol nyissa az újakat, hogy hova ugorjon a fókusz, ha bezárok egyet, stb. Drag'n'drop rendezhetem az összeset. Jobb gombot tartva, és görgőt tekerve lista+trumbnail kisablakban válthatok. Most sem szégyen jó ötleteket használni.

Most sem szégyen jó ötleteket használni.

Kivéve ha egyes dollárjeles cégek teszik, mert akkor az lopás. :)

Hát én pont leszarom. Nem érdekel, honnan vannak az ilyen funkciók. Főleg böngészők esetén.

az ilyen nagy mennyiségű oldal kezeléséhez nem lenne célszerűbb inkább valamilyen hírolvasót használni?

csak kérdezem


No rainbow, no sugar

Nálam most 85 tab van nyitva, ebből ~10 aktívan olvasott (kommentek), a többi "majd egyszer, ha...". Elférni elfér.

Közben megnéztem mennyi memóriát fogyaszt. Kifejezetten takarékos.

Szerk:

Version
10.00 Internal

a legtöbb helyen a kommentekre is van feed

de egyébként nem EZ lenne a hírolvasó lényege, hogy nagy mennyiségű oldal nagy mennyiségű információját egy helyentartani? Megnézel 85 lapot reklámostól, mindenestől persze, hogy eszi a ramot (jó nálad nem:P)


No rainbow, no sugar

Kapnék elég sok kommentet :) Meg nem mindenhol van RSS rá.

Reklám nagyon nincs, mert flash globálisan tiltva van Operában, persze a képek így is megjelennek (ahol nem lőttem ki).

Azért van feedem is olyan oldalakra, amik számomra annyira nem fontosak, vagy ritka a frissítés.

*fun*

Szerintem kellene egy fő tab vagy oldalsáv, bele egy
3D-s gömb (aka compiz :), amire rádobálni ilyen kis
címkéket valami rendszer szerint, mondjuk színezni
domain szerint vagy valami, aztán lehetne pörgetni,
forgatni vagy double-clickre kiteríteni és böködni
a címkéket, amik aztán megnyílnak, avagy az adott
címkéhez tartozó tab előugrik egy kockából, ami
pedig úgy néz ki, mint egy iratrendző és benne a lapok :)

szerk.: sőt! egy 3D labirintus kellene, ahol a falakon
a csempék az oldalakról készült screenshotok és mondjuk
tematikusan lehetne szobákat készíteni :)

Az új szlogen pedig lehetne:
"Find your way through the Web!"

*fun*

--
A gyors gondolat többet ér, mint a gyors mozdulat.

Volt erről hír itt úgy egy másfél éve.

:))

Tudtam, hogy egyszer feltalálom a melegvizet! :D :D

--
A gyors gondolat többet ér, mint a gyors mozdulat.

Jó, nem pont ez, csak langyos víz volt... Valami 3D-s böngészés, amiben a legérdekesebb a "falon" megnyitott böngészőben megnyitott böngésző volt.

Nekem az lenne elfogadható, ha maradnának a tabok, de ha nem férnek ki, akkor egy "virtuális kör" köré helyezkednének. Magyarul ha az egeret a tabokhoz viszem és elkezdem jobbra húzni, akkor a tabok elgördülnének balra, így láthatóvá téve a jobb oldali rejtett füleket (amik nem fértek ki a képernyőn).
Ha meg leviszem az egeret a fülekről, akkor automatikusan visszaugrana a "kör" az aktuális tabhoz.
Extraként lehetne olyat, hogy ha CTRL+bal_egér_gombot nyomok egy tabra, akkor azt automatikusan az aktuális tab mellé teszi, és ezzel a módszerrel előtérbe lehetne helyezni a fontosabb oldalakat (amik egyébként például a "kör" legvégén lennének). És persze a dizájn kedvéért lehetne kör alakja is ha sok fül van :).

Ja igen, ha mar panaszkodik mindenki. :)

Én egy olyan megoldást látnék szívesen, hogy a különböző új tabon megnyitási lehetőségek különböző módon működjenek. Mert most csak azt tudom configolni, hogy egy új tab megkapja a megnyitás után az előtérbe kerüljön, vagy ne. Tehát akár ctrl-clicket, akár középső gombot használva nyitok új tabot, ugyan az alapján a beállítás alapján fog megnyílni mindkét esetben a tab. Tehát vagy az előtérbe kerül, vagy nem.
Nekem egy olyan megoldás kéne, hogy középső gomb új tabban, az előtérben nyitja meg a tabot, ctrl-click meg a háttérben.

(Ha ez firefoxban működik, akkor előre elnézést a posztért, nekem seamonkeym van, abban kéne. :))

Seamonkey-ben kozepso klikkre uj tabban, eloterben jelenik meg (Ctrl-klikkre is), Shift-klikkre es Ctrl-Shift-klikkre viszont hatterben.

Áhh, köszönöm!

Az iphone bongeszojenek se rossz a tab kezelese.
Ilyen piciben vannak a megnyitott ablakok, mindegyik jobb felso sarkaban egy picike X-szel. Amivel be lehet zarni. Aztan, siman ra kell kattintani, hogyha meg kaarom nyitni.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

+1

Viszont maximalva van a tabok szama 8ban.
Igaz, annal tobbet mar nem egeszseges hasznalni, mert inhuvelygyulladast lehetne kapni tole :)

addig is, amig meg nem erkezik ott a Tabgroups
(nem olvastam vegig, ha volt ilyen post, akkor sorry)

Hogy van nektek egyszerre 50+ tab nyitva? Őszintén szólva nálam szinte minden nap lefagy a FF, két külön gépen. Így aztán nem mernék ennyi oldalt megnyitni és tartogatni... (Az összeomlás utáni visszaállításban meg nem igazán bízom, attól tartok az összeomlást okozó oldal újbóli megnyitása újabb összeomlást okozna, nem kockáztatok..)

http://laslow.hu/lanyok/battle

Úgy, hogy Operát használok.

Nem bírtad ki, ugye? :-)
---
;-(

"Hogy van nektek egyszerre 50+ tab nyitva?"

Csak válaszoltam, baj? :)

Az összeomlás utáni helyreállítás nekem még mindig jó volt.

Munka/olvasgatás közben ennyi nyílik és egy része ott marad.

----------------
Lvl86 Troll

En nem is emlekszem mikor fagyott le nalam utoljara a firefox...

Plusz ott van a helyreallitas (utolso lapok/fulek ujramegnyitasa), ami meg sose hagyott cserben.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Sose fagy le nekem. És amit nincs időm elolvasni, azt nyitva hagyom. Csajom folyton mondogatja, hogy miért nem teszem bookmarkba de valahogy így esik jól. Ötven tab talán nincs, de 30-40 simán nyitva van.
---
;-(