Mozilla

A Firefox partnerségre lépett az NVIDIA-val az RTX Video Super Resolution és HDR megjelenítése érdekében

Címkék

Sajnos, (egyelőre) csak 64 bites Windows-on:

Rust-ban írta újra a Mozilla a Firefox Crash Reporter eszközét, majd leblogolta a miérteket

Címkék

A miértekről részletesen a blogbejegyésben.

Jöhetnek a Firefox desktop kiterjesztések az androidos Firefoxba

Címkék

A Mozilla Blogon Scott DeVaney bejelentette, hogy a Mozilla elő kívánja segíteni a Firefox desktop kiterjesztéseinek (Extensions) kihozatalát az androidos Firefoxra. A mai napig korlátozott számú kiterjesztés érhető el az androidos Firefoxra, miközben a felhasználók igényelnék a desktop operációs rendszeren megszokott kiterjesztések használatát a Google operációs rendszerén.

Firefox will become the only major Android browser to support an open extension ecosystem [...] Today, Mozilla has built the infrastructure necessary to support an open extension ecosystem on Firefox for Android. We anticipate considerable user demand for more extensions on Firefox for Android, so why not start optimizing your desktop extension for mobile-use right away?

Részletek itt

20 éves lett a Thunderbird levelezőkliens!

Címkék

Minden nap elégedetten használom munkára és privát célra is. Ez az elsődleges levelezőkliensem! Boldog Születésnapot!

Első alkalommal szárnyalta túl sebességben a Firefox a Chrome-ot a Speedometer tesztben

Címkék
Egy friss felmérés szerint a Speedometer nevű eszköz, amely a böngésző webes alkalmazásokra adott válaszreakcióit vizsgálja szimulált felhasználói interakciókkal, azt mutatta ki, hogy a Mozilla Firefox sebesség tekintetében túlszárnyalta a Google Chrome-ot. Ez jelentős változást hoz a böngészők piacán, mivel korábban volt egy időszak, amikor a Firefox észrevehetően lassabb volt, mint a Chrome versenytársa. Azonban az utóbbi években a Firefox folyamatosan csökkentette ezt a különbséget, és mostanra még a magas terhelésű feltételek mellett is felülmúlja a Chrome-ot.

Részletek itt és itt. Releváns Hacker News szál itt.

Firefox 115

Címkék

Megjelent a Firefox webböngésző 115-ös kiadása. Benne újdonságként:

A Firefox 115 lesz az utolsó új Firefox verzió, ami még támogatja a Windows 7-et, Windows 8-at és Windows 8.1-et

Címkék

Az ezen operációs rendszereket használó Firefox felhasználókat a Firefox ESR vonalra terelik. A Mozilla még biztosít biztonsági frissítéseket ezeknek a felhasználóknak 2024 szeptemberéig. Utána minden támogatás megszűnik ezekhez az operációs rendszerekhez.