Mozilla

Firefox Price Wise - árkövető kiegészítőt jelentett be a Mozilla

 ( trey | 2018. november 13., kedd - 7:48 )

Működése a fenti videóban. Bejelentés itt.

Firefox 63

 ( trey | 2018. október 23., kedd - 17:22 )

Elérhető a Firefox böngésző 63-as kiadása. Benne továbbfejlesztett nyomkövetés-védelem. Részletek a bejelentésben.

Jön a WebP támogatás a Firefox-ba

 ( trey | 2018. október 6., szombat - 12:40 )

A Mozilla a héten bejelentette, hogy támogatni fogja a Google WebP formátumát. Ezzel és a Microsoft nemrég történt bejelentésével, miszerint az Edge is így fog tenni, a fontosabb böngészők közül egyedül a Safari marad WebP image formátum támogatás nélkül. Részletek itt.

Firefox 62

 ( trey | 2018. szeptember 6., csütörtök - 9:25 )

A Mozilla bejelentette, hogy elérhető népszerű webböngészője legfrissebb verziója. A változásokról részletesen a kiadási megjegyzések weboldal számol be. Elérhető Windows, Linux és OS X platformokra számtalan nyelven, köztük természetesen magyarul is.

Alapértelmezetten blokkolni fogja a Mozilla a cross-site tracking-et

 ( trey | 2018. augusztus 31., péntek - 6:41 )

Steven Englehardt, a Mozilla privacy mérnöke bejelentette, hogy változtatnak az eddigi gyakorlatukon: a cross-site tracking-ot alapértelmezetten tiltani fogják. Részletek itt.

Új ikonokat tervez a Mozilla a Firefoxhoz, visszajelzéseket vár

 ( trey | 2018. augusztus 1., szerda - 7:27 )

A Mozilla szerint itt az ideje új ikonokat tervezni a Firefoxhoz:

As an icon, that fast fox with a flaming tail doesn’t offer enough design tools to represent this entire product family. Recoloring that logo or dissecting the fox could only take us so far. We needed to start from a new place.

A team made up of product and brand designers at Mozilla has begun imagining a new system to embrace all of the Firefox products in the pipeline and those still in the minds of our Emerging Technologies group. Working across traditional silos, we’re designing a system that can guide people smoothly from our marketing to our in-product experiences.

Today, we’re sharing our two design system approaches to ask for your feedback.

Az ikonok folyamatos fejlesztés, csiszolás alatt állnak, még nem véglegesek.

Részletek itt.

Firefox 61

 ( trey | 2018. június 27., szerda - 8:59 )

A Mozilla bejelentette, hogy elérhető népszerű webböngészője legfrissebb verziója. A változásokról részletesen a kiadási megjegyzések weboldal számol be. Elérhető Windows, Linux és OS X platformokra számtalan nyelven, köztük természetesen magyarul is. A bejelentés elolvasható itt.

Firefox 60 - enterprise támogatás, gyorsabb oldalgenerálás Androidon

 ( trey | 2018. május 9., szerda - 16:22 )

A Firefox Quantum for Enterprise támogatja a Windows group policy-t, így az enterprise adminisztrátorok egyszerűbben kezelhetik a Firefoxot a céges környezeteikben:

A Mozilla Facebook Container kiterjesztése mostantól tartalmazza az Instagram-ot és a Facebook Messenger-t is

 ( trey | 2018. április 6., péntek - 6:56 )

Kiakadtál a Facebook adatkezelési botrányai miatt, de még nem állsz készen törölni a Facebook fiókodat? Neked kínálja a Mozilla Facebook Container kiterjesztését, amivel szabályozhatod az adatmennyiséget, amit a Facebook begyűjthet rólad. A kiterjesztés mostantól tartalmazza az Instagram-ot és a Facebook Messenger-t is. Ezen oldalak látogatói nyomkövetési védelemben (tracking protection) is részesülhetnek a kiterjesztés jóvoltából.

With this update the extension isolates your data from Facebook, Instagram, and Facebook Messenger into a separate container making it harder for for them to track your activity on other websites via third-party cookies. Data can still be shared between these three sites within the Facebook Container. The Facebook Container extension works with the most recent Firefox on Desktop. It does not work on other browsers and it does not work on Firefox for mobile.

Részletek itt.

Firefox 59

 ( trey | 2018. március 14., szerda - 7:42 )

A Mozilla bejelentette, hogy elérhető népszerű webböngészője legfrissebb verziója. A változásokról részletesen a kiadási megjegyzések weboldal számol be. Elérhető Windows, Linux és OS X platformokra számtalan nyelven, köztük természetesen magyarul is.

Firefox 58

 ( trey | 2018. január 24., szerda - 7:54 )

A Mozilla bejelentette, hogy elérhető népszerű webböngészője legfrissebb verziója. A változásokról részletesen a kiadási megjegyzések weboldal számol be. Elérhető Windows, Linux és OS X platformokra számtalan nyelven, köztük természetesen magyarul is.

A Firefox szakított a Yahoo!-val, újra a Google lesz az alapértelmezett keresője

 ( trey | 2017. november 16., csütörtök - 10:58 )

2014-ben a Mozilla a Firefox alapértelmezett keresőszolgáltatóját az Egyesült Államokban Google Search-ről Yahoo!-ra cserélte. A szerződés 5 évre szólt. Az 5 év még nem telt le, de a Mozilla élt a szerződésben foglalt idő előtti felbontási jogával:

Idézet:
We exercised our contractual right to terminate our agreement with Yahoo! based on a number of factors including doing what’s best for our brand, our effort to provide quality web search, and the broader content experience for our users.

Az Egyesült Államokban, Kanadában, Hong Kong-ban, Tajvanon és a világ legtöbb országában biztosan a Google Search lesz a Firefox alapértelmezett keresője. Az alapértelmezett keresőszolgáltató országonként eltérhet (Kínában a Baidu, Oroszországban, Törökországban, Fehéroroszországban és Kazahsztánban a Yandex az alapértelmezett).

Részletek itt.

Itt az új Firefox (Quantum)!

 ( trey | 2017. november 14., kedd - 15:49 )

[ letöltés ]

13 éves a Firefox!

 ( trey | 2017. november 10., péntek - 10:57 )

Egy hét múlva érkezik a Firefox Quantum

 ( trey | 2017. november 8., szerda - 9:06 )

Az ígéret: kétszer gyorsabb, 30 százalékkal kisebb memóriafelhasználás.

2018. június - Firefox EOL Windows XP-n és Vista-n

 ( trey | 2017. október 6., péntek - 13:52 )

A Mozilla bejelentette, hogy 2018. június az utolsó EOL dátum a Firefox számára Windows XP-n és Windows Vista-n. Ezen időpont után a Firefox nem támogatja a nevezett operációs rendszereket. Részletek a bejelentésben.

Firefox 56

 ( trey | 2017. szeptember 29., péntek - 7:02 )

A Mozilla bejelentette, hogy elérhető népszerű webböngészője legfrissebb verziója. A változásokról részletesen a kiadási megjegyzések weboldal számol be. Elérhető Windows, Linux és OS X platformokra számtalan nyelven, köztük természetesen magyarul is.

Firefox (és más böngészők) memóriahasználata a Quantum-érában

 ( trey | 2017. szeptember 29., péntek - 6:54 )

Hamarosan érkezik a teljesen átdolgozott Firefox Quantum (jelenleg bétában). Ez a cikk a memóriahasználatát vizsgálja különböző operációs rendszereken, más böngészőkkel szemben.

Bétába fordult a Firefox Quantum

 ( trey | 2017. szeptember 27., szerda - 6:41 )

A Mozilla bejelentette, hogy bétába fordult a Firefox Quantum. A Firefox Quantum a Mozilla új engine-re épülő Firefox böngészője. Az ígéretek szerint sokkal gyorsabb az elődjénél. Ez azt jelenti, hogy sebességben párban van (néhol le is előzi) a Google Chrome-mal.

Video:

Firefox Focus - új privát böngésző iOS-re és Androidra

 ( trey | 2017. augusztus 20., vasárnap - 8:21 )

Ugyan volt már, de ismétlés a tudás anyja...

[ The Lightweight Browser: Firefox Focus Does Less, Which Is So Much More ]

64 bites Windowson mostantól a 64 bites Firefox az alapértelmezett

 ( trey | 2017. augusztus 15., kedd - 8:17 )

A Mozilla bejelentette, hogy mostantól aki 64 bites Windowson Firefoxot tölt le, az alapértelmezetten 64 bites verziót kap. Ami sokkal biztonságosabb és jóval kevesebbszer omlik össze váratlanul. A részletek itt olvashatók.

Firefox 55

 ( trey | 2017. augusztus 8., kedd - 18:50 )

A Mozilla bejelentette, hogy elérhető népszerű webböngészője legfrissebb verziója. A Mozilla szerint gyorsabb és stabilabb mint valaha, miközben kevesebb memóriát használ mint a Chrome. A változásokról részletesen a kiadási megjegyzések weboldal számol be. Elérhető Windows, Linux és OS X platformokra számtalan nyelven, köztük természetesen magyarul is.

Valami javul a Firefox házatáján?

 ( trey | 2017. július 24., hétfő - 18:40 )

Firefox - indulási idők
Firefox verziók elindulási ideje 1691 tabbal (Y tengely = perc)

Firefox 54

 ( trey | 2017. június 15., csütörtök - 18:52 )

A Mozilla elérhetővé tette népszerű böngészője, a Firefox 54-es verzióját. A változásokról részletesen a kiadási megjegyzések weboldal számol be. Elérhető Windows, Linux és OS X platformokra számtalan nyelven, köztük természetesen magyarul is.

Firefox 53

 ( trey | 2017. április 20., csütörtök - 14:43 )

A Mozilla elérhetővé tette népszerű böngészője, a Firefox 53-es verzióját. A változásokról részletesen a kiadási megjegyzések weboldal számol be. Elérhető Windows, Linux és OS X platformokra számtalan nyelven, köztük természetesen magyarul is.