Három évet kell aláírni Kanadában az iPhone 3G-ért

Címkék

A Rogers Wireless névre hallgató kanadai szolgáltató bejelentette, hogy milyen előfizetési csomagokkal együtt lehet majd megvásárolni nála a hamarosan megjelenő iPhone 3G-t. A szolgáltatónál július 11-én debütáló zenefonhoz az előfizetési csomagok havi 60 dollártól 115 dollárig érhetők el 3 éves előfizetési szerződés megkötése mellett. A szolgáltató arról egyelőre nem nyilatkozott, hogy mennyiért fogja adni a készülékeket.

A Rogers-nél a legolcsóbb havi előfizetési csomag 60 dollár. Ez 150 percnyi, csúcsidőben lebeszélhető, és korlátlan esti (este 9-től reggel 7-ig) és hétvégi (péntek este 9-től hétfő reggel 7-ig) hanghívást, 400MB-nyi adatforgalmat, 75 kimenő, korlátlan számú bejövő SMS-t és vizuális hangposta üzenetet foglal magában.

A 75 dolláros csomag 300 percnyi csúcsidőben lebeszélhető hívást, 750MB-nyi adatforgalmat, 100 kimenő SMS-t kínál.

A 100 dolláros csomag 600 percnyi csúcsidőben lebeszélhető hívást, 1GB-nyi adatforgalmat és 200 kimenő SMS-t tartalmaz.

A legdrágább, 115 dolláros előfizetés mellé 800 percnyi csúcsidőben elkövethető hívás, 2GB adatforgalom és 300 kimenő SMS jár.

A szolgáltató számításai szerint a 400MB-nyi adatforgalom elegendő 200 000 SMS elküldéséhez vagy 3 100 weboldal megtekintéséhez. Ehhez képest, a 2GB-os adatforgalommal 1 048 000 SMS-t küldhetünk el vagy 16 000 weboldalat nézhetünk meg a Rogers szerint.

Összehasonlításként, az Egyesült Államokban az AT&T - amely kizárólagosan fogja értékesíteni az iPhone 3G-t - ügyfelei 30 dollárért fizethetnek elő korlátlan havi adatforgalomra a 39.99 dollártól induló beszélgetési csomagjaik mellé. Az AT&T-nél két évet kell aláírni az iPhone 3G-ért.

A részletek itt és itt.

Hozzászólások

Kíváncsi leszek, hogy nálunk mikor lesz, illetve itt mennyibe fog kerülni. Lehet, hogy elég lesz csak az egyik vesét leadni hozzá :) Mindegy, bármibe is kerüljön, egyet veszek, rohadjon meg...
:D

--
trey @ gépház

Szerencsére sose voltam túlsúlyos. Régen bármennyi zabálás mellett sem kellett foglalkoznom azzal, hogy mit eszek vagy iszok meg. 30 felett ha az ember szereti a sört, akkor törődnie kell az ilyesmivel. Ennek köszönhetően most sem vagyok túlsúlyos. A rendszeres mozgás mellett akármennyi sört megihatok, úgyhogy megéri. Nem beszélve arról, hogy a haverokkal is össze lehet futni egy héten egy-két alkalommal ilyen helyen. Talán próbáld ki. Neked sem ártana. :)

--
trey @ gépház

A sör ellen -> mozgás igencsak jó ötlet, ahogyan az iPhone vétel is. Az nem csak EGY telefon hanem az egyik új dinamikusan fejlödő szoftware platform IS. Már most annyi cool app -van hozzá hogy elképesztő :D

--

"No trees were destroyed in the sending of this message. However, a large number of electrons were terribly inconvenienced."

Hát eddig az iPhone vétel számomra nem volt egy nagy csábítás. Adtam már korábban is 100+ ropit egy telefonért (annak idején 150K-ért vettem Nokia 9110i-t 2000-ben amikor az még elég nagy zsé volt, de a Motorola V3-am is 120 volt, amikor megvettem) szóval nem az ár miatt nem vettem meg. Ma már kapsz 70 ropiért zsír újat.
Az első generációs iPhone-ból nekem elég sok minden hiányzott. A második generációs stuff - azokból a hírekből ami eddig eljutott - már egy olyan termék lesz, ami nem csak divatcikk, hanem értelmesen használható termék számomra. Meglátjuk.

--
trey @ gépház

Már csak a T-Mobil -ra várunk, hogy lépjen. Ők direkt nem is kezdték el a régi forgalmazását. Gondolom pont olyan okokból várnak ki -> mint amit te is írtál :-)

--

"No trees were destroyed in the sending of this message. However, a large number of electrons were terribly inconvenienced."

Ezt írta a barátom erre ->

Bro: Van már Magyarországon is iPhone?
Emlékszem, amikor itt kijött. Ez volt az egyetlen cucc, amiért sorban állni láttam emberekt.

--

"No trees were destroyed in the sending of this message. However, a large number of electrons were terribly inconvenienced."

Lehet faradt vagyok, de ugy ertelmeztem a cimet, h 3 ev bortonert csereb jar eme "csoda" telefon.
---
/* No comment */
Ketchup elementál megidézése a sajt síkra

Pedig mar Bryan Adams miatt is bocsanatot kertek :)))

Majdnem teljesen offtopik, de tudja valaki, hogy Kanadában is úgy megy-e a dolog, mint az USA-ban, hogy a fogadott hívásokért és SMS-ekért is számláznak? Mert úgy ezek a csomagok már sem néznek ki annyira jól.

2GB -> 1millió SMS
Magyarul egy SMS 2KB? Elhiszem, hogy sok járulékos adat utazik a 160 karakter mellett, de ennyi?

<irónia>
Jó is ez a három év:

    * Fél éven belül kijön egy kétszer ekkora tudású, fele ennyibe kerülő verzió.
    * Egy éven belül az apple megszűnteti a 3G támogatását

</irónia>

________________________________________
2B or not 2B, that is FF. *̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*

az sms-t általában gsm-en küldik a telefonok, nem? mondjuk lehet gprs-en is, csak ez nem tudom, miért jó... de az sms itthon nem számít adatforgalomnak (mivel nem gprs/wap)
ott ez nem így megy?