MrPrise blogja

[KV] Vakera: 8db 3M maszk, FFP3 jelenleg 82.500 HUF

Nem tudom mennyibe kerül ez normálisan, de gondolom nem ennyi.

Látogatók: 8468  Megfigyelők: 48 Licitek: 16

Az Ebay bannol milyen hasonló, a helyzetből hasznot húzó hirdetést: https://www.cnet.com/news/ebay-bans-sales-of-face-masks-hand-sanitizer-amid-coronavirus-price-gouging/

A vakera-n ingyen lehet hirdetni őket...

Hány a FON?

Szeretném lemondani a telekom FON szolgáltatását. A fő oka, hogy nincs rá szükségem. A lélektani oka az, hogy nagyon gyatra a ping mostanában és netezés közben is van hogy azt kapom, hogy nem elérhető az internet. Mindez azután kezdődött, hogy kijöttek gyorsítani a netemet... Tervezem, hogy majd fogok panasszal élni ez ügyben, de először még megpróbálom amit tudok magamtól, ill. valami mérést is jó lenne végezni. Speedtest nem ér semmit, mert ott teljesen jók az értékek, csak amikor használjuk a netet akkor érezhetően nem olyan mint volt.
Tudom, hogy elvileg a FON teljesen független az én netemtől, de láttam én már karón varjút ill. egyébként sincs rá szükségem. Lehet a net minősége nem fog tőle javulni (több mint biztos), de minek legyen ha nem kell. Ráadásul elvileg most nem is működik (https://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/internet/telekom-wifi), szóval csodát nem várok azért ;-)
Szóval, kerestem az ügyfélszolgálatot. Nagyon sajnálják, hogy le akarom mondani, ehhez írjam meg az előfizető nevét, a szolgáltatást és hogy hol van ill MT számot, nyomtassam ki, írjam alá, scanneljem be és azt küldjem el nekik. Szolgáltatás nevének annyit írtam, hogy "FON". Elküldtem nekik. Ma kaptam levelet, hogy hiányos...

Nyerj naponta

Fut most egy csokis nyereményjáték. Egy weboldalon lehet beírni a kódokat és lehet hogy nyersz valamit (főleg tapasztalatot, gondolom).
Általában nem szoktam ilyenekkel foglalkozni, mert sosem nyerek, de pont akciós volt az egyik kedvenc csokim ami a játékban is részt vesz, gondoltam megpróbálom.
Ma belenéztem a szabályzatba, mert kíváncsi voltam mikor szoktak sorsolni. A szabályzat erősen copy/paste-nek tűnik, tele van formázási és szóköz hibákkal és úgy látszik nem is szabták rá az adott oldalra.

Felmerült bennem, hogy talán nem is érvényes a részvételem, mivel nem lehetséges a szabályzat által megkövetelt módon regisztrálni:

Kórház a város közepén

Éjszaka az apósom bekerült a helyi kórház sűrgősségi osztályára. Ott meglepően kedvesek és segítőkészek voltak. Egy hölgy sétálgatott a folyósón és mindenkitől megkérdezte miért van ott, hol tart amiért jött, stb, láthatóan az volt a dolga, hogy mindenkinek haladjon az ügye. Ez nagyon pozitív.

Adtak egy papírt az osztály telefonszámával és azt mondták, hogy majd reggel 8-kor telefonáljunk. Ma reggel 8-kor telefonálunk, nem tudnak mondani még semmit, mert van egy súlyos eset, majd 11-kor telefonáljunk. Ok, várunk. 11-kor telefonálunk, erre azt mondják, hogy telefonon nem tudnak tájékoztatást adni, csak személyesen. Menjünk be délután 3-kor.

Kullancs

Ma olyan történt velem ami még eddig sosem. Egy kullancsot találtam magamon zuhanyzás közben.
Kertes házban élünk, ezért van itthon kiszedő eszköz, de inkább elmentem az ügyeletre, mert azt hittem ott majd elküldik vizsgálatra, hogy fertőzött volt-e vagy sem, tehát kell-e aggódnom vagy sem. Tévedtem, csak a kukába küldték. De legalább szakszerűen kiszedték.

Annyit mondtak, hogy figyelni kell a helyét, hogy jelenik-e meg piros folt ill. ha belázasodnék, akkor egyből ügyelet. Azt is mondták, hogy nyugodtan ki lehet szedni itthon is, ha van hozzá kiszedő csipesz, amivel ki tudjuk tekerni óvatosan, az óramutató járásával ellentétesen. Az se baj ha a feje beszakad, tüskéhez hasonlóan majd kijön. Mondom remek, inkább azért ne szakadjon bele.

Nooormális?

Lehet szakmai ártalom, de programozóként nagyon tudom utálni a felesleges köröket, a logikátlan kéréseket, az eszetlenséget.
Pl. ha veszek valamit a vaterán fix áron, meg kell adni a kívánt szállítási módot, ellenőrizni kell a címemet, stb.
Ezután lehet véglegesíteni a vásárlást és utána az eladó megkap minden szükséges információt: cím, email, mobil.

Ennek ellenére már többször belefutottam olyan "profi" eladóba, aki fél-automatikus emailben (értsd copy&paste, jó esetben a nevem, termék és ár aktualizálva van benne) közli, hogy küldjem el a címemet, a mobilomat és az email címemet (!) is. Tetszik érteni: emailben kéri, hogy adjam már meg az email címemet.

Gyöngyszemek a vateráról

Ezt a gyöngyszemet most találtam, mivel informatikai oldalon vagyunk, gondoltam közérdekű lehet :-)

Először lássuk a készítő weboldalát: mestersegeselme.hu

Megjegyezném, hogy nem néztem meg milyen programról van szó, az akár teljesen profi munka is lehet, de a weboldalt megnézve nem éreztem késztetést, hogy belemélyedjek. A "marketing" anyag minőségére értettem a gyöngyszemet, nem a programra. A szoftverek szakmai elemézésének a lehetőségét másra hagyom, aki járatos a titkosítás és a mesterséges értelem fejlesztésében :-)

A vaterán ezzel a szöveggel hirdetik a programot:

Lomtalanítás

Sikerült végre rászánnom magamat, hogy kidobáljak pár régi kacatot ami csak a helyet foglalja.
Így akadtam rá a Programozás Technika CD sorozatra is. A mellékelt képen látható CD jól mutatja milyen régi is.


Van ebből vagy 13 CD, ha esetleg kell valakinek, szóljon és nem dobom ki. Bár az se biztos, hogy olvashatók még.

Közlekedés, ismét

Volt szerencsém megint találkozni az autós társadalom egy díszpéldányával.

Pár napja esik az eső, ezért nagy tócsák vannak mindenhol. Egy keskeny úton mentem ahol húzódni kell ha jön szembe valami. Mögöttem jött Ő. Gyanús volt, mert az a fajta aki az orrát a seggedbe dugja és nem ismerkedési szándékkal. Szóval egy ilyen jött mögöttem, szemből egy kisbusz, jobb oldalt pedig egy gyalogos szintén szemből, aki mellé egy nagy tócsánál értem volna oda, ezért inkább lelassítottam, hogy ne csapjam le. Na, erre emberünk elkezd rám dudálni. Lehúzódtam a következő kereszteződésnél (nem nagyforgalmú rész amúgy), elengedtem.