Vicc vagy mégsem?

 ( MrPrise | 2018. november 14., szerda - 10:01 )

Egy ember időpontot kér az orvosától sérvműtétre.
- 2020 május 22 a legközelebbi időpont. Megfelel?
- Hány órakor? Mert 8-ra jön a kőműves.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

https://youtu.be/mN3z3eSVG7A

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

igen, valóban elképesztő, mekkora hiány van manapság kőművesekből!

~~~~~~~~
deb http://deb.uucp.hu/ wheezy yazzy repack

Ezért sok a sérves.

:)

Inkább horror.
Hátha előbb nyírja ki az orvos, mintsem megnézhetné mit cseszett el a kőműves.

Ha 2020 az időpont, akkor inkább addig nem fizetem a tb-t s ami összejön belőle elköltöm majd másra...

Orvosra?

Ha nincs semmi bajom, akkor minek költsek orvosra?

Tegnap hallottam a rádióban hogy mennyire nagyon erős a gyógyszeriparunk és hogy a 80% a termelésből exportra megy.
Azon gondolkoztam el hogy ennek az iparágnak mi is lehet jó. Ha sok egészséges ember van, vagy inkább ha sok beteg és ha a betegek úgy nem nagyon gyógyulnak meg, viszont sokáig élnek végig betegségekben?

Épp ez a cél a félreinformáltság és ezzel a betegségek fenntartása, vagy pedig az ételbe tett gyenge méreg, ami arra jó, hogy betegek legyünk. Pl C-vitamin. Gyógyszertárban adnak 2-300 mg-ot miközben napi 1-2000 mg lenne az elegendő hogy ne legyél beteges. A hivatkozási alap, hogy gyógyszeralapanyag, pedig túladagolni nem lehet mert a test megsazbadul tóle egy vidám és kövér WC látogatás után...

Hát azért nálam egy hét 1000 mg-s C vitamin szedés után (amit doki ajánlott) már jelentkeztek kristályok (labor, vizelet) és még jobban se lettem. A doki feladta azt az elvet, hogy ez márpedig vírus, adott antibiotikumot és leálltam a C-vitaminnal is, pár nap múlva már teljesen jól voltam.
Az biztos, hogy a táplálékkiegészítő inkább biznic, mint hasznos, de ennél még nagyobb bűn a homeopátia és sok természetgyógyászati ág, még ha nem is lehet összemosni őket.

A gyógyszertárba azt adnak amit kérsz. Van béresből is 1-2000 mg-os kiszerelés.

"túladagolni nem lehet"

Szent-Gyorgyi Albert nem tudta tuladagolni peladul, az teny. De van egy amugy ritkabb embertipus, akinel a "tul sok C vitamin kipisiles" vesekovet okozhat.

Ellenben arulnak 1000 meg 2400mg-os C vitamint is a legatlagosabb gyogyszertarakban is.

Roflmao.

Nem kell emoge semmilyen osszeeskuves-elmeletet latni, a Horthy rendszer ota a gyogyszerek es az orvosi muszerek a ket legerosebb exporttermekunk. Egyszeruen ennek az orszagnak ez sikerult a legjobban.

Be lehet menni USA-ban egy gyogyszertarba - olyan gyogyszerarakat te meg eletedben nem lattal. Azert sokkal dragabb, mint Europaban, mert azt is ugyanugy Magyarorszagon talaljak ki es gyartjak.

Így 33 év felett már erősen gondolkodom az egészségbiztosításon.

Korlátlan járóbeteg ellátás, korlátlan egynapos műtét (olyan betegségről amiről még nem tudtál), évi 100e Ft laborvizsgálat, korlátlan képalkotás, évi egyszeri személyreszabott szűrés, kb 12e Ft havonta.
Plusz pár ezerért még daganatos biztosítás is lehet mellé asszem.
Szörnyű, de lassan tleg ez kell :(

Vagy legalább is ezt próbálják elhitetni velünk hogy ez így majd működni fog.
A lényeg hogy fizess és ha lehet előre és akkor is ha nem is kapsz érte éppen semmit.

Jah, a kőműveshez meg.
Alapból se bízom a szakikban, drágán dolgoznak és szarul. Aki jól, azt nem tudom/akarom megfizetni. Mindent megcsinálok, megtanulok.
Egy dolog van ami nem megy jól. Az autószerelés. Az egy komoly gond.... Nah ott tudnak mindig lehúzni :(

Én ezt úgy csinálom hogy számítógépet szerelek az autószerelőmnek. Ha ő lenyúl az autónál én visszanyúlom a számítógépnél. :)
(persze ez csak vicc, egyelőre)

Viccelsz vagy sem, amit írsz az a jó megoldás. Autószerelő haver kell akivel így kereskedsz, illetve így nem bax át (annyira).
Sajnos bizonyos körökben nehezen barátkozom.
Van egy szerelő ismerős, aki inkább faterom ismerőse, benne megbízom, oktatja a szerelést suliban. Ráadásul pont olyan kocsikra szakosodott amilyen nekem is van. Ő nem vert át soha, csak épp képtelenség már eljutni hozzá és nem is vállal már szívesen melókat.

Van egy másik csávó aki egy nagyon kedves ismerősünk legjobb barátja (volt). Hozzá tudok még menni, legalább nem vágnak meg annyira, de hantás nagyon. Nem eléggé megbízható.
De még mindig jobb mint a többi aki a környékemen van.
Szörnyű.

Tudod milyen megoldást találtam erre?
Rendeltem egy zsír új kocsit, egy Dacia-t. Kicsit zörögni fog, nem lesz egy Lexus, de 5-10 évig nem lesz semmi komoly baja, ha igen, az is garis lesz.

Valamikor vettem új autót. Pár hónap múlva az ajtóról lejött a védő gumicsík, ragasztó elengedte a végein. Ajtónyitáskor persze a felvált vége beakadt az ajtó szélébe és még tovább húzta le és gyűrte. Mentem szervizbe, mondtam garancia, ragasztó elengedett. Bármit mondtam mindegy volt, nem fogadták el garanciában mert hogy én gyűrtem be az ajtóval a levált védő gumit. Hiába mondtam hogy azért gyűrtem be mert elengedte a ragasztó és levált a vége. Akkor se volt garanciás szerintük. Lehetett volna tovább menni, fogyasztóvédelem stb. ügyet csinálni belőle, de azért a 10.000 Ft-ért amibe került a védő gumi cseréje nem érte meg elindítani egy ügyet ami ki tudja mennyi idő és rohangálás bele tolásába kerül majd. Ha több pénzről lett volna szó akkor már nem engedtem volna el.
Havernak iPhone-ra mondták ami kijelző cserés lett volna hogy a szenzor bejelzett hogy víz érte és ezért elvesztette a garanciáját. Megmutatni se voltak hajlandók a szervizben azt a vizesedés jelzést hogy az hol és hogyan, vagyis nem igazolták hogy tényleg, csak mondták. Nem tudta a garanciát érvényesíteni. Persze semmi víz nem érte a telefont.
Kb. ennyit a hazai garanciákról.

A bluray lejátszóval jártam hasonlóan. Optikai kábellel akartam a hangot kinyerni. Eleinte ment is aztán egyszer csak nem. Nézem, hát nagyon furán állt benne az aljzat. Vittem a boltba, elküldték a szervízbe. Vissza is jött, mondta a boltos, hogy ki volt törve a csatlakozó, visszaforrasztották.

Viszem haza, dugnám be a kábelt óvatosan, nem marad ott, kiesik. Nézem, megint furán áll benne csatlakozó... Újra üzlet, szervíz, megint megcsinálták, de a boltos az mondta nekem, hogy a szervíz üzeni, hogy ha még egyszer kitöröm a csatlakozót, már nem tudják garanciában javítani...
Teljesen úgy kezelt a boltos, mintha én lennék a béna, hogy mindig kitöröm. Sok más eszközöm is optikain megy, egyikkel se volt sosem gond... Azóta minden ok vele. Garancia már nincs rá ;-)

Mindenkinek spórolnia kell az egészségügyi kiadásokra. Ha állami kórházba mész, akkor a hálapénzt kell megfizetni, ha meg magánkórházba, akkor meg minden pénzbe kerül. De állami sem fizet ám mindent, szóval tényleg kell erre a kiadásra gondolni.