PayPal support

Próbáltam segítséget kérni a PayPal support-tól, de úgy néz ki végtelen ciklusra futott a dolog.

Kiindulási probléma: szeretném hozzáadni a Transferwise virtuális accountomot a PayPal-hoz, hogy tudják rá pénzt küldeni. TW szerint lehetséges, nekem mindig azt írta ki a PayPal, hogy jelenleg nem teljesíthető probáljam meg később. Persze annyira vagyok már rutinos, hogy tudjam, hogy ez az üzenet a "soha nem fog menni" finomabb megfogalmazása. Emiatt nem lehet őket perelni, hogy félrevezetik a kedves usert? Azóta már kiderült, hogy igazam volt. Írtam a supportnak, hogy mindig ezt a hibát kapom és ezt válaszolták:

I can see that your attempts has been stopped by our internal security system.

Akkor miért nem ezt írja ki az oldal, hogy az ember egyből a supporthoz fordulhasson, ahelyett, hogy feleslegesen próbálkozik többször.

A support válasza így folytatódott:

When this happens, we kindly ask you to call us and we will try to fix it during our phone call as we need to send your mobile phone a SMS with a PIN code to your phone that is registered on your PayPal account.

To speak securely about your account you will be asked for a One-time Passcode to confirm your identity. This ensures that we speak only with the account holder and that sensitive account information is not given to a third party.

Ezt nem egészen értem, ugyanis azóta használok 2FA-t a PayPal-on amióta van. Nem értem miért kellene felhívnom nekem őket (külföldi szám ráadásul), hogy hitelesítsem magamat. Meg is írtam nekik, hogy csak akkor hívnám őket ha tényleg nincs más megoldás. Erre válaszolt nekem egy LVL0-ás supportos:

Thank you for contacting PayPal regarding your issue.

From researching your account history, I can see that your issue involving 2FA has been resolved on 10/11/19.

It is my pleasure to assist you. Thank you for choosing PayPal.

Megírtam neki(k), hogy nem a 2FA-val volt problémám, hanem azzal, hogy nem tudom hozzáadni a TW accountomat. Na, erre gyk szórol-szóra megkaptam az előző válaszukat, hogy hívjam fel őket...

Nem tudom hogy megy náluk a support, de gyanítom kulcsszavakat olvasnak és ha egyezik akkor nyomják a sablon szöveget. Az is lehet nem is emberek írják ezeket. Elég gáz az egész PayPal.

Úgy döntöttem inkább felhívom majd őket, de remélem nem Vanda angol megfelelőjével kell beszélni...

Update: felhívtam őket. Elmondtam mi a gond, erre azt mondja, nem, ez nem fog működni. Nem lehet hozzáadni TW accountot PayPal-hoz. Mi a francért nem bírják akkor ezt kiírni amikor az ember próbálja hozzáadni? Nem, titokzatoskodnak, meg én hívjam fel őket, hogy ezt elmondhassák...

Update 2: egyébként párhuzamosan a TW supporttal is leveleztem. Ők nagyon hamar válaszoltak mindig és segítőkészek, egyszer egy magyar hölgy is válaszolt. A fenti fejleményekre azt írták, hogy sajnálják, hogy a PayPal nem volt együttműködő velem. Legtöbbször gond nélkül hozzá lehet adni, de tudnak esetekről amikor a PayPal visszautasította felhasználók linkelési kísérleit különféle indokokkal.

Update 3: TW support azt írta, hogy ők sajnos nem tudnak segíteni az ügyben, de próbáljam meg meggyőzni a PayPal-t, hogy az account amit hozzá akarok adni a PayPal-hoz az enyém. Szóval írtam újra a PayPal-nak, elküldtem nekik a TW-től kapott, aláírt "bizonyítékot".

Update 4: felhívtam megint a PayPal supportot, miután megint megírták emailben, hogy csak telefonon tudják orvosolni a dolgot. Most legalább megcsinálták azt amiről először is írtak: küldtek egy kódot SMS-ben miközben telefonon beszéltünk és azt kellett bediktálnom nekik. Felül tudják írni azt a biztonsági korlátot ami nem engedi hozzáadni a TW accountot, de ahhoz szükséges ez a hitelesítés (igen, 2FA mellett is...). Azt mondták lépjek ki, aztán majd be miután vártam minimum 30 percet. Vártam egy órát is már és dobpergés, ugyanúgy nem tudom hozzáadni a TW accountomat mint eddig... Megint írtam nekik.

Update 5: kezdem magam végtelen ciklusban érezni. Azt válaszolta most a PayPal support, hogy nem lehet hozzáadni TW-t PayPal-hoz és belinkelte nekem a TW oldalát ahol írják, hogy a PayPal nem fog menni. Persze a csillagozott részt már nem olvasta el, ahol pedig pont azt írják, hogy fog menni, csak az ellenőrzés nem és ha ott megáll, akkor kell a PayPal orra alá tollni a proof of ownership-et amit én már korábban elküldtem nekik, kétszer. Marha jó, hogy ahányszor írok annyiszor másik Kumar válaszol és láthatólag fingjuk sincs arról, hogy eddig mi történt az ügyemben vagy ha van is, a KB-jük akkor se azt dobja ki ami közelebb vinne a megoldáshoz. Már kétszer megírtam nekik, hogy csak annyit kérek, hogy adják hozzá a TW accountomat a PayPal accountomhoz, aminek megadtam az adatait és a proofot. Azt gondoltam ez nem egy lehetetlen kérés.

Hozzászólások

PP support "kiváló".

 

Van egy business PP accountom (amit Personalból upgradeltem). Mára okafogyottá vált a Business account, szerettem volna visszaállitani. A FAQ azt irja, hogy contactoljak a helpdeskkel és ők meg tudják csinálni. Ezt meg is tettem, amire a válasz az volt, hogy ők ezt nem tudják, és a javaslatuk az, hogy töröljem a fiókomat és utána ugyanazzal az e-maillel regisztráljak vissza, adjam hozzá újra a kártyáimat...stb. Több mint 10 éves az accountom...

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Uh, ez is kemény. Megcsináltad? Simán el tudom képzelni, hogy utána meg nem enged regisztrálni az előző emaillel, mert hogy már van náluk ilyen.

Amúgy a business accountnak van valami hátránya ha nem business célra használod? Ingyen lehet rá upgradelni, már majdnem ott tartottam, hogy megcsinálom, hátha akkor jobb lesz a support, de ezek szerint ugyanaz ;-)

Azért volt szükség business accra, mert a weblapomra kellett kirakni Donate gombot és az a legutóbbi PP upgrade óta (amikor váltottak a jelenlegi felületre) és Personal accountra nem lehetett megcsinálni.

https://www.paypal-community.com/t5/My-Account/downgradde-from-business…

^^^^Mint ebből is látszik a problémám nem egyedi.

Amúgy pedig pont a fenti okok miatt nem csináltam meg, meg amúgy is mi ez már? Nem tudjuk átirni, töröld le magad és regelj újra... Ez már 15 éve sem volt elfogadható support...

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

PP semmifele virtualis megoldassal nem kompot. Nem is volt, es kb. nem is lesz. Versenytarsak.

Revolut sem adhato hozza. Legalabbis amikor lenyeges lett volna, akkor nem lehetett.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Hmm, akkor csak en vagyok olyan szerencses, hogy revolut nem megy vele.

Termeszetesen minden forumban ezt irtak, revolut szerint kellene, de esetemben a pp visszadobja, ijb.

Tobbszor zaroltak accountomat, sot meg penzmosas/terrorista gyanuval is megfenyegettek, elkertek meg a seggem lyukarol keszult fenykepet is + telefonon is kellett intezni, szerencsere csak irelandi szamon, nem a usakost.

Orultem neki, termeszetesen oruljek neki, hogy visszakaptam volt a vege...

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

A PayPalt a supportjuk miatt hagytam ott évekkel ezelőtt, miután letiltották az accountomat ok nélkül, majd közölték velem, hogy nem lehetséges a tiltás feloldása, mert nem stimmel a bankkártyán szereplő név az én nevemmel. Kértem, hogy akkor nézzék meg jobban, hiszen a vezetéknév stimmel, meg csak nem fosztottam ki más okmányait az igazoláshoz, erre azóta sem kaptam választ. Így jóformán fizettem egy ideig PP nélkül, majd regisztráltam egy új accountot, miután új kártyát kaptunk a lejárat miatt.

off (de nem koltoi kerdes): mire hasznaljak manapsag a paypalt?

Arra, hogy ne legyen lathato a bankszamlajuk a net fele, es egy esetleges adatszivargasnal ne legyen a teljes megtakaritasuk kiszolgaltatva egy tolvajnak. Penzfogadasrae es kuldesre teljesen jo. Meg a munkatarsamnak is igy fizettem par alkatreszert.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Igen. De megcseszheted a virtuális kártyádat, ha kompromittálódik az elsődleges számlád.
Kaptál egy inkasszót? Nem tudsz fizetni a virtuális kártyáddal.
Bank letiltotta a számládat? Nem tudsz fizetni a virtuális kártyáddal.
NAV zárolja a számládat? Nem tudsz fizetni a virtuális kártyáddal.
Egy szolgáltató elütött egy vagy két nullát a csoportos beszedési megbízásodon és lenullázza a számládat? Nem tudsz fizetni a virtuális kártyáddal.

A mai világban aki nem diverzifikálja a pénztartalékait az majd annyira fogyatékos, mint egy devizahitel-károsult. 
Ezért jó a kp. mert fizikailag kell elvenni tőled, hogy kifosszanak, a bankszámláknál csak egy megfelelő klikkelés kell.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

adatszivargasrol beszeltel. az hogy kozben nemfizetsz/adot csalsz es letilt a bank nincs koze az adat szivargashoz. csoportos beszedesre is lehet tenni limitet, nem nullaz le az semmit. 

nyilvan tobb helyen kell bankszamlat tartani, meg akar kpt is. de ehhez nincs koze hogy beiktassuk a fizetesbe egy paypalt csak azert (*) hogy megvedjen a csunya gonosz hekkerektol

* mar csak a "konnyen visszakerem a penzem ha szart kuldenek" illuzioert eri meg a paypal

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Amennyiben az osszes fizetesi opciod egy termekhez van linkelve, a temek hozzaferesenek a korlatozasakor vagy ezen hozzaferes biztonsaganak a kompromittalodasakor megszunhet az osszes fizetesi opciod. A PP szerepe, hogy megszunteti ezt a kapcsolatot.

A PP nem csak vasarlasra jo, es nem vagy koteles minden vasarlasodat azon keresztul intezni, de noveli a te biztonsagodat egy tranzakcional.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Valtozo, altalaban, max. 1/8at tartom ott. Tavlati cel, hogy legalabb 1 havi kiadasnak megfelelo cash legyen egy adott formaban tarolva.

Az elektronikus megoldasok a serulekenyseguk miatt nem igazan preferaltak reszemrol.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Inkasszót nem kapsz csak úgy, előtte sokszor és sokadjára is figyelmeztetnie kell a hatóságnak, hogy miről van szó. Tudnod kell róla, hogy milyen, az hatóság/állam felé fennálló tartozásod van.

A bank nem tiltja le csak úgy a számládat, például a kötelező adategyeztetés végső határideje egyszer biztos, de lehet hogy  többször is előfordult, hogy eltolásra került, a bankok pedig hangosan sírtak minden fronton, hogy intézd el gyorsan.

A NAV ugyanaz mint az első.

A szolgáltató nem tudja lenullázni csopbeszeddel a számládat, mert minden csopbeszed vagy fix értékű vagy van egy reális maximuma, limitet lehet beállítani, többet nem vehet fel.

Egyébként persze, diverzifikálás az jó, én pl. két magyar banknál (saving, income collect) és revolutnál (csak cash flow) tartom a pénzemet, szóval ha ezekből egy elesik vagy hibázik, még tudok ételt venni :)

A kp -t meg törvényileg meg kell szüntetni, lehet hogy a fizikai tartásnak van előnye, de a hátrányok masszívan elnyomják. (elveszted, elég, elszakad, ellopják, elázik, kifújja a kocsiból a szél, és még sorolhatnám a végtelenségig).

A hatóságnak joga van minden figyelmeztetés nélkül elrendelni a bankszámlád zárolását, még akkor is ha te ártatlan vagy. Ha egyszer ráfutottál már ilyenre, akkor érted meg csak igazán, hogy mennyire kiszolgáltatott vagy.
A bank figyelmeztetés nélkül zárolhatja a számládat, vagy korlátozhatja a kifizetéseket, ha csődeljárás alá kerül.

"A kp -t meg törvényileg meg kell szüntetni, ..."

Nem, nem és nem. El kell felejteni ezt a bullshitet. Ha kinyírod kp.t-t elveszed az emberek önrendelkezését, hogy egy harmadik felet kizárva legyenek képesek árucserét végezni. Ez kiszolgáltatottá teszi őket, az államnak és a pénzügyi szolgáltatóknak is.
Melóhelyen kaptunk ebből ízelítőt, mikor az OTP kártyás rendszere simán feldobta a talpát és a cég 800 méteres körzetében csak kp-vel lehetett kaját venni. Elég szemnyitó tud lenni, mikor a havi nettó 800k+-os fizetésű fejlesztőkolléga éhesesn tipródik, mert nincs nála egy fillér kp sem és nem tud pénzt felvenni, mert az összes automata kihalt a rendszerrel együtt.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

"A hatóságnak joga van minden figyelmeztetés nélkül elrendelni a bankszámlád zárolását"

Bizony. Ezt főleg Gyuszknak írom. Nekem zárolták már a számlámat, mert megbíztam a könyvelőmben (már ex könyvelőm) hogy az általa okozott büntetést befizeti és nem foglalkoztam a dologgal. Nem fizette ki időben, a NAV kinyomta rám a zárolást. Kellemetlen erre rájönni mondjuk egy szombat délelőtt a tescoban amikor tömegnyomor van és fizetnél a kasszánál... Szerencsére volt már akkor is Transferwise kártyám így nem lett annyira nagy gond, na, de akkor is. Valami 25ezer forint miatt zárolták. Persze lehettem volna én is okosabb, hogy kifizetem időben a NAV-nak és majd nekem fizeti a könyvelő, de ugye akkor még nem tudtam hogy ilyen könnyen nyomják a zárolást ennyi miatt is ill. ahogy írtam a könyvelőm azt mondta, hogy rendezi. Ráadásul még azt is mondta, hogy óó nem zárolgatnak azok annyira gyorsan. Azóta már tudom, hogy nem kellett volna bennem bíznom.

Ne mar hogy nincs egy evekig elallo konzerv a szekrenyeben, az 5 evente 1x elofordulo ilyen esetekre. Vagy egy masik bank kartyaja / Revolut / barmi a zsebben, mint backup penztarca a jo fizubol. Kifogasok.

Szamtalanszor furdult elo hogy kp-val nem tudtam fizetni. Mert nem tudnak visszaadni, mert koszos ezert nem fogadjak el, mert szakadt es ezert nem fogadjak el, mert nem tudnak visszaadni, mert nem tudnak visszaadni, ja es mert nem tudnak visszaadni. Vesszen a keszpenz a sok budos adocsaloval meg a kenyelmes bo'tosokkal egyutt :)

Az allam meg 1000 mas modon megszivathat, az ellen a kp se ved.

echo crash > /dev/kmem

Én már jártam úgy, hogy egyik nagy áruházban többször bemondták, hogy a pénztáraknál kártyával fizetni nem lehet.
Mire a kasszához kerültünk, bemondták azt is, hogy újra lehet kártyával fizetni.
Épp' előttünk meg is próbálták - bár a pénztáros még nem volt up-to-date (jelezte, hogy nem működik), de megpróbálta és valóban sikerült fizetni vele.

Cirka félórás kiesés volt amúgy.

Ugye te is erzed, hogy egy fizikailag letezo fizetoeszkozzel egy arnyalatnyilag nehezebb megszivatni az allampolgarokat, mint egy virtualissal. Utobbinal ket klikkelessel megoldhato, hogy mondjuk mindenkinek zaroljuk az ossszes bankszamlajat. Ezt kell megerteni. Ha van egy fizikailag megjeleno csereeyzkoz, akkor annak lehet egy egyezmenyes erteke.  Nem egyszer volt a tortenelem soran,  egy gazdasagi osszeomlas utan egyezmenyes fizetoeszkozt kezdtek hasznalni az emberek. Virtualis szamlak, virtualis penz eseteben az infrastruktura serulesevel megszunik a fizetoeszkoz kezelese, megszunik letezni  penz.

Allam megszivathat 1000 fele fele keppen, de ne konnyitsuk mar meg a dolgat. Te nem biztos, hogy eltel olyan rendszerben, ahol az allam kemenyen szivatta a lakoit, nalam picit mas a perspektiva. Lattam meg fatert 4-5 kervenyt benyujtani az illetekes elvtarsak fele kulonfele okok miatt.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Vállalkozóként már kétszer kaptam inkasszót mindenféle figyelmeztetés nélkül úgy, hogy ezt utólag a hatóság is elismerte. Csupán kb. 30 napig nem tudtam használni a bankszámlámat és a kártyámat, a hatóság meg kb. elintézte egy bocsival.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Egyszer nekem is lett úgy inkasszó a számlámon, hogy nem volt tudtommal semmi oka. Ráadásul félig-meddig sikerült csak nekik, ugyanis tudtam fizetni kártyával, de utalni nem tudtam.

Amikor érdeklődtem hogy mégis ez mi, akkor olyan választ kaptam, hogy egy olyan inkasszó került bejegyzésre a számlámon ami nem felelt meg a bank követelményeinek és már törölték is. Ezt azóta se értem, hogy mi volt. Ha érvénytelen, akkor miért lett bármilyen hatása a számlámra, ha pedig aktiválták, akkor miért nem tiltotta teljesen a számlámat. Úgy hangzott mintha a NAV a bank tudta nélkül tudna inkasszót csinálni? Amennyire tudom ez nem így működik, szóval nem értem. Tőlem akkor csak a bank kért elnézést.

Ha nem fizetésre, hanem pénzküldésre használod, akkor érthető (kvázi átutalás). Ha sima kártyás fizetésekről beszélünk akkor nem indokolt a paypal, hiszen a virtuális kártyát, alszámlát, saját limitet már minden standard magyar bank is ad. Egyébként pénzküldésre a Revolut is jó. Igaz, ahhoz a másik félnél is kell Revolut, de ez igaz a paypal-ra is.

Ha csak kártyás fizetésekről van szó akkor teljesen felesleges a paypal, hiszen a magyar bank is ad neked virtuális kártyát alszámlával. És pont akkor, ha egy technikailag sikeres, de végül visszavonni szándékozott fizetésről beszélünk, a magyar bank nem is fogja látni, hogy egyáltalán melyik országba és milyen kereskedőnek fizettél, hiszen a paypal lesz a fizetés befogadója, így segíteni sem fog tudni. Az hogy a paypalon keresztül továbbment a pénz és _azzal a kereskedővel_ van vitád, már nem hiszem hogy érdekli őket.

Én mondjuk revolutozok a hétköznapokban és online is, de biztonság terén ők nyújtanak annyi mindenféle pluszt, hogy nem akarnék proxy szolgáltatókat bevonni, mert annak végképp nem lenne értelme.

Paypalnek több eszköze van egy banknál, hogy meditorként járjon közben vitás esetekben, mert lehetősége van kizárni/korlátozni azt a kereskedőt amelyik unfair kereskedelmi gyakorlatot folytat. A te bankod nem tudja zárolni a China Bankban lévő folyószámlát egy nem teljesített kereskedelmi tranzakció következményeként, de a Paypal megteheti, hogy befagyasztja/megterheli az eladó számláját a vita lezártáig. Pont ez az előnye, hogy közös pénzügyi szolgáltatód van az eladóval. 

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "