DPD WTF

Angliában se mindig mennek úgy a dolgok ahogy azt szeretnénk.

Az angliai DPD-vel adtak fel nekem egy csomagot tegnap. A kiszállítás idejét módosítottam 10-ére a weboldalukon és erről emailt is kaptam ill. online is látható:

Ennek ellenére ma kiszállították...

Update: azt válaszolták, hogy ájájájájájjj, de sajnáljuk, hogy ez történt. Belső vizsgálatot indítanak, hogy nehogy még egyszer ilyen történjen. Legyek nagyon nyugodt, hogy ilyen soha többé nem fog előfordulni.

Update 2: Gupta azt írta az előbb, hogy beszélt a depóval ami kivitte és kiderült, hogy azért szállították ki hamarabb, mert olyan kiszállítás lett rendelve ami garantálja a másnapi kiszállítást. Ezt persze nem én kértem és nem is tudtam róla, de szerintem ettől még figyelembe lehet venni a kedves ügyfél kérését.

Hozzászólások

Par hete rendeltem amazonrol, szombati szallitassal... 

 

Elso kor:

Pentek -> Feladas, Innettol sosem erkezett meg Radlett Depot-ba

Szombat -> E-mail arrol, hogy vasarnap kezbesitik. Termeszetesen nem jott meg

Vasarnap este -> atkertem szombatra... emiatt nem maradok hetkozben otthon. (A tracking oldal pedig teljesen uresre valtozott. Tobbet semmit sem mutatott a csomagrol)

Szombat -> E-mail -> kezbesithetetlen, nem talaljak sehol -> itt kertem egy refundot... (erdekes mod kb 1 het mulva megtalaltak a csomagot es visszavittek a kuldonek)

 

Masodik kor:

Mult het pentek reggeli rendeles -> Szombat reggel jon az ertesites, hogy vasarnap kihozzak

Vasarnap -> jon az ertesites, hogy nem jon, ismeretlen okok miatt a csomag nem erkezett meg Radlett Depoba

Vasarnap este -> megerkezett a csomag a depoba ... itt kertem a kovi szombati szallitast (kivancsi vagyok meg fog-e erkezni)

 

Sajnos nekem a DPD elegge a hataron van (a sose hasznald ha egy mod van ra)... Par eve koltozes utan jott volna egy TV (Szinten Amazon) amit nemes egyszeruseggel a futar lenyult es eltunt vele... 

Nem mintha védeni akarnám a Postát, mert van velük elég bajom, de amikor a kézbesítő azt hazudja, hogy nem voltam otthon, legalább bedobja a kis cetlit és el tudok menni érte (nem a világ végére). Futárral szállítást már csak ha minden kötél szakad, akkor veszek igénybe.

Annyi azért a posta javára értékelhető, h nem kell otthon lenni a szállításkor, hanem utólag is át tudod venni a küldeményt. Csomagszállítóknál meg ilyen jobb esetben fél, de inkább egésznapos kézbesítés várható, azt találd ki h most reggel 8-kor vagy du 4-kor jönnek. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Mindig elhűlve és sajnálattal olvasom a kiszállítással kapcsolatos horror történeteket. Szeretnék bízni abban, hogy nem csak nekem volt eddig mindig szerencsém mindegyik futár céggel (beleértve a postát is) és nem az az alap amit az ilyen történetekben írnak az emberek. Ez a bizodalmam most némileg megingott, bár az én történetem még lehet pozitív ha a végén épségben megkapom a csomagomat. Ez valószínűleg csak jövő héten fog kiderülni.

Szerintem a többi futárral nincs baj, legalábbis errefelé nem volt, de ahogy nézem a többiek reakcióját, nekik is csak a DPD-vel volt bajuk. A posta egy kicsit komplexebb dolog, ha az MPL hozza a csomagot, az oké szokott lenni, de ha a normál posta, nos akkor ld. zeller kommentjét; az messze a legalja.

A DPD ennyire inkompetens. Black Friday környékén az Amazon sajnos őket is megbízza.

Nyáron még rendeltem egy kerti hintaágyat, DPD-t bízták meg a szállítással, egész nap otthon voltunk, abban az idősávban a GLS és egy kajafutárnak is sikerült átadni a stuffot gond nélkül, szerintük nem voltunk itthon, másnapra újra igérték, másnap sem sikerült. Átkértem személyes átvételre, akkor sikerült átvennem pesten.

Nemrég dettó ez volt, ott még csavartabb volt a dolog, mert hiába személyes átvételre kértem át, jött a jelzés, hogy a futárnál a csomag.

Erre azt találtam ki és bevált, hogy kiragasztottam a postaládára egy papírt, hogy itthon vagyunk, xxx számon hívjon, (szerintem ezt nem tudja letagadni, hogy nem hívott).

Ennél fosabb szarabb futárcéget nem ismertem eddig, és kollégák ismerősök is hasonlóról panaszkodnak.

Ha van lehetőség más helyről más futárral kérni, inkább fizetek 1-2k-val többet már.... 

Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Ez lol. Ma tudtam meg a fosta.info-n hogy van olyan, hogy értesítőt visszadátumoznak a postások. Eddig sose hallottam erről és nem is találkoztam vele. Történetesen ma megnéztem délelőtt is a postaládát és teljesen üres volt. Most hoztam be a mai termést, hát erre van benne egy értesítő amit a rajta szereplő dátum alapján hétfőn állítottak ki... Ennek amúgy mi értelme?

+1, bár a sztorihoz hozzátartozik, hogy amikor emiatt egyszer anyáztunk a postán, mondták, hogy a csomagos (akár MPL, akár nem) postás nem tud bejutni a lépcsőházakba, mert a levelessel ellentétben nincs kódja, ezért miután visszament a csomag a postára, előbb-utóbb átadják a levelesnek, és az másnap/harmadnap/... hozza ki a papírfecnit; hogy tényleg így van-e, vagy csak tereltek a mocskok, hogy be ne írjunk a panaszkönybe!!!négy!, azt nem tudom, de távolról logikusan hangzik (az érvelés, a process faszság).

Úgyhogy én hétfőn kaptam meg egy értesítőt egy csomagról, ami már szombaton a kezemben volt :)

M.

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Simán ki lehet nézni ezt is belőlük, de neked akkor legalább szerencséd volt. A posta nyilvántartása és szervezése egy rossz vicc. Egyszer véletlenül otthonfelejtettem a cetlimet (igen, az az én hibám) és nem akarták odaadni a postán a csomagot, mert nem név és cím alapján van nyilvántartva a csomag, hanem az értesítő azonosítója alapján, így hiába adok személyit és lakcímkártyát, nem adják oda. Na, nem azért, mert nem lehet, hanem mert nem találják meg a raktárban. Végül csak sikerült kicsikarni tőlük, mert annyira el volt dugva, hogy pont ott volt a hivatalnokasszony előtt lévő forgópolcon... De ez akkor is egy vicc, elír egy betűt a papíron a levélkihordó és sosem kapom meg a csomagot? Arról nem is beszélve, hogy már elsőre is ismételt értesítőt adtak, mintha már járt volna nálunk a postás a csomaggal. A szomorú, hogy én kifizettem, hogy házhoz hozzák és mégis mehettem be érte a város túlsó felén lévő nagypostára, mert természetesen véletlenül sem a házunktól pár utcára lévő kispostára vinnék be...

akkor legalább szerencséd volt.

Tény, hogy relatíve postabarát életstílusom van (melóhelytől ~két sarok a nagyposta, úgyhogy ha fel is hív a futár, szoktam mondani, hogy meg se próbálja kivinni, ragszám ott van nálam SMS-ben, hazafelé beugrom érte a postára - nem követett csomaggal tényleg szívok, mert azt csak másnap tudom átvenni).

mégis mehettem be érte a város túlsó felén lévő nagypostára

Futárcéggel volt már, hogy nem tudtam átvenni csomagot, de még aznap kellett (talán utaztam valahova?), úgyhogy telefonon leegyeztettük, hogy akkor én most bemennék érte a város külterületén levő depóba, ahova mondjuk nem szeretnek civileket beengedni, de technikailag senki nem tiltja :)

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

24H ma nem hozta ki a céghez a cuccot nekünk kellett bemenni érte. 3 raklap áru. A vevőnek meg én magyarázok. Ez is furcsa, hogy felveszi Pesten. Vállalja a kiszállítást, a lóvét persze felveszi majd szól, hogy neki nincs autója kiszállítani. A mi céges autónk meg délután ért vissza, szólj a sofőrnek, hogy menjen még be a 24h-hoz mert nem tudják kihozni. De persze a lóvét szemrebbenés nélkül elrakják...

Szerkesztve: 2019. 12. 05., cs – 09:28

Egyébként az a sejtésem, hogy néha a feladó is tehet a dolgok kedvezőtlen alakulásáról. Pl. (elő)rendeltem valamit online, utalással fizettem. Hetekkel később amikor megjelent, kaptam egy emailt, hogy nem látják a rendszerükben a befizetésemet és hogy kérem-e még a megrendelt terméket? Mondom WTF, rendelés napján kifizettem és a megjegyzésbe beírtam a rendelés számát ahogy kérték, bank szerint sikeresen elment a pénz. Elküldtem nekik a banki bizonylatot az utalásról, erre érdekes módon rögtön meg is lett a rendszerben. Írták, hogy ok, akkor küldik és majd a szállítást végző cég is küld emailt. Semmi email vagy SMS nem jött, sem arról, hogy feladták, sem arról, hogy mikor lesz kézbesítve. Gondolom ezeket feladáskor kell kiválasztani, nem a futárcég adja alapból (GLS ebben az esetben). Nagyon ritkán van olyan, hogy értesítés nélkül jön a GLS futár, mostanában nem is emlékszem ezen kívül másik esetre. Általában előző nap már kapom az emailt arról, hogy csomagot készítettek össze nekem és hogy a következő munkanapon valószínűleg kézbesítik, de majd még a kézbesítés napján küldenek új emailt az időablakkal. Mindig a megadott intervallumban szokott jönni a GLS.

Ha tudom, hogy fog jönni a futár, akkor legtöbbször meg tudom oldani, hogy otthon legyek, de most nem tudtam róla és pont a Sparban vásároltunk amikor hívott. Már fizettünk, szóval 15-20 perc múlva lettem volna otthon. Mondta, hogy még ott van a környéken, hívjam fel és akkor valahol találkozzunk és át tudom venni. Ok. Akkor már sötét volt és egy árkos utcán találkoztunk. Olyan bénán sikerült megállni, hogy az eleje az autónak becsúszott az árokba amit nem láttam a hótól és nem tudtam kijönni. Nagyon rendes volt a srác, segített kitolni az autót, sajnos, össze is csapta az autó sárral rendesen.

Szerkesztve: 2019. 12. 06., p – 16:19

Felíratkozm én is a bzmg dpd csoportba: Délelőtt hív egy pasas, hogy ott van az ajtó előtt, és csomagot hozott - mint második körben kiderült (mert a köszönés-bemutatkozás az el lett hadarva a részéről) a DPD-től, és hogy van-e szomszéd, akinek oda tudja adni, mert egyébként a Kézsmárk utcai csomagpontra kell befáradni érte.
Ez nekem új - korábban az volt, hogy egyeztettünk új időpontot, és akkor kihozták a pakkot...

 

Néhány időpont - elrettentésképp: Futár 10:14-kor hívott. A levél a csomag érkezéséről 11:07-kor érkezett, miszerint a csomagot 10:12 és 11:12 között kézbesítik.
Jövőbe látni még nem tudok... :-)