Nyerj naponta

 ( MrPrise | 2019. augusztus 26., hétfő - 11:40 )

Fut most egy csokis nyereményjáték. Egy weboldalon lehet beírni a kódokat és lehet hogy nyersz valamit (főleg tapasztalatot, gondolom).
Általában nem szoktam ilyenekkel foglalkozni, mert sosem nyerek, de pont akciós volt az egyik kedvenc csokim ami a játékban is részt vesz, gondoltam megpróbálom.
Ma belenéztem a szabályzatba, mert kíváncsi voltam mikor szoktak sorsolni. A szabályzat erősen copy/paste-nek tűnik, tele van formázási és szóköz hibákkal és úgy látszik nem is szabták rá az adott oldalra.

Felmerült bennem, hogy talán nem is érvényes a részvételem, mivel nem lehetséges a szabályzat által megkövetelt módon regisztrálni:

Ehhez képest így néz ki a regisztráció:

Belépés után még kevesebb az opció (itt szerepeltek a saját adataim amiket töröltem az input-okból):

Csak a nevet lehet módosítani, a "Szerkesztsd" gomb pedig menti a változtatást.

Mindezek ellenére a nyertesek listájában elég sokan vannak már, szóval lehet hogy annyira foglalkoznak a szabályzattal mint az átlag játékos ;-)

Update: 3-ból nem nyertem még semmit. "Szimpatikus" a nem nyertél email szövege is:

Idézet:
Helló Haver!

Nagyon sajnáljuk, de ma nem jött össze.

Update 2.: Az egyik csokim olyan volt, hogy elvileg szerepel a játékban, mert rajta van kívül a nyerj naponta címke, de a belsejében nincs kód. Gondolom ezzel annyira nem nyertem, hogy még a játékban sem vehetek részt vele ;-)
Update 3.: Írtam a cégnek, hogy van egy kód nélküli csomagolásom. Nagyon rendesek voltak, kértek róla képet, aztán kaptam egy kódot amivel játszhattam. Igaz, azzal se nyertem semmit. ;-) Küldtek futárt a papírért, hogy kivizsgálhassák az ügyet. Nem tudom ez mennyire gyakori, hogy nincs benne a kód és szólnak nekik miatta.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Elég meglobogtatni egy ingyencsokit, és mindenki boldogan adja meg a személyes adatait a nyereség reményében.

--
robyboy

Nagy meló lehet egy ilyen "nyertesek listáját" legyártani, nem biztos hogy vállalnám, pénzért meg semmikép..
--
God bless you, Captain Hindsight..

:D

------------------------------------------
No God, no peace. Know God, know peace!

A múltkor írta valaki, hogy mennyit szívtak amikor a legnépszerűbb kólának csináltak hasonlót és a cég által biztosított DB-vel kellett dolgozniuk, úgy hogy akkor dolgoztak olyannal először. Szóval nem biztos, hogy annyira triviális egy egyszerűnek látszó oldalt megcsinálni mint amennyit ránézésre látszik.

Nem csak a DB-t, de a szervert is ők biztosították és az azon történő szopásoknak az Oracle csak kb. a felét adta. Kellett szenvedni pl. az SMS küldéssel/fogadással is, a mailküldéssel is, de a webbel kapcsolatosan is volt egy raklap szívás, amiket beállítani nem lehetett, mert rootjog nekünk óne. A reklámügynökség, akin keresztül csináltuk (a tendert tkp. ők nyerték, mi csak a megbízottak voltunk) meg menetközben talált ki minden szart. És volt két hét az egészre. Több 30 órás műszakunk is volt, de a rekord egy 50 órásnál is hosszabb volt.

Ja és ugye ekkor még 2012-őt írtunk, tehát volt forgalomban vagy 3-4 féle exploder és mindegyikre külön-külön kellett sitebuild-et csinálni. (Azt szerencsére nem nekem.) Exploder ugyan most már nincs, viszont van helyette kiscsillió féle szar mobil.

Eh, szép lehetett.

"Exploder ugyan most már nincs, viszont van helyette kiscsillió féle szar mobil"

Lucky bastard! :D Azért én úgy tapasztalom, hogy az IE11 itt-ott még eléggé tartja magát egyesek fejében, főleg nagyobb céges ügyfeleknél. A Safarikat pedig kihagytad, pedig véleményem szerint fejlesztői szempontból azok az "új IE". :D

Én sajnáltam, hogy nem volt ott a nevem a citromossör nyertesek között, pláne a Fi@t nyertes név fájt leginkább, ki is vágtam az addig hurcolt kupakokat, mert ugye csak akkor érvényes, ha meg van a kupak.

Ugyan nem kólás céggel, hanem kicsit nagyobb "hasonló" multival játszunk jelenleg ilyeneket, és pontosan ez van, amit írsz: tech. stack fix (mondjuk, nekem ezzel pont szerencsém van), deployment kizárólag giten keresztül, DB dump/restore (és apache log) CI rendszeren keresztül triggerelve (az egész, persze, olyan vpn-re csatlakozva, ami egy nyamvadt Google-keresést sem enged, amíg kapcsolódva vagy, úgyhogy bármi érdemihez fel/le kell kapcsolódgatni, és így a deployment sem automatizálható). SSH agy egyéb diagnosztika nincs, ha bajod van, akkor lehet levelet írni, hogy nyissanak ticketet, aztán az indiaiak majd egyszer csak csinálnak valamit. :) Szóval sokkal nagyobb szívás az ilyesmi, mint a "magamnak lefejlesztem, aztán gyorsan kirakom a szerveremre, közben szénné optimalizálom a környezetre". Ja, és persze mindent erőteljes időnyomás alatt. :)

Mindezektől függetlenül az OP képei alapján ezt a promót eléggé igénytelenül sikerült összerakni a kollégáknak.

> ha bajod van, akkor lehet levelet írni, hogy nyissanak ticketet, aztán az indiaiak majd egyszer csak csinálnak valamit

Jajj, igen, az a kurwa ticketelés, már el is felejtettem, hogy így kellett velük bármit megcsináltatni, pedig a tökünk tele volt vele...

> olyan vpn-re csatlakozva, ami egy nyamvadt Google-keresést sem enged, amíg kapcsolódva vagy

Milyen VPN volt, hogy nem lehetett a route-ot config-olni?

Valami Cisco-cucc (annyit tudok, hogy AnyConnect klienssel lehet kapcsolódni), de nem a "lehettel" van a baj, hanem - állítólag - policy. De még a saját LAN-ban sem enged hozzáférni semmihez, ha kapcsolódva vagyok, annak ellenére, hogy erre is van explicit beállítási lehetőség (ez is direkt tiltva).