pehsa blogja

Amikor egy informatikus beszabadul a gyárba...

Sajnos még most sem sikerült munkát találnom és mivel nem vagyok híve az éhenhalásnak, így február közepe óta gyári munkát vállaltam, azon belül is a raktárban.

Ebben a kis szösszenetben szeretném leírni a tapasztalataimat, hogy informatikus szemmel, hogyan is látom a dolgokat egy átlag magyar gyár működésében.

Vége a tanári pályafutásomnak

Na, ennek is vége! Végre!

Túl sok időt nem töltöttem el az oktatásban, egészen pontosan két tanév, viszont már ez a kis idő elég volt arra, hogy ne akarjam folytatni.

Régen még tanuló éveimben igen erősen elgondolkodtam, hogy tanárnak álljak (ugye informatika), majd inkább Rendszergazdaként helyezkedtem el. Két évvel ezelőtt lehetőségem lett kipróbálni magam tanárként, majd a tanév végével, szerződés felmondás és jött az újabb iskola szeptembertől, aminek most lett vége.

Kezdetben még nagy terveim voltak, hogy milyen jó is lesz, milyen programokat kellene szervezni. Informatika (főleg programozás) versenyek sulin belül és a környező iskolákkal, retro pc kiállítás szervezés, csoportos kirándulás az eseményekre, stb. stb..

Több év után visszatértem az Ubuntu-hoz

Sziasztok!

Ez az első blog bejegyzésem, úgyhogy gondoltam megírom azon jelenlegi tapasztalatomat mellyel ismételten az Ubuntu mellett tettem le a voksom.

Még nagyon régen mikor fiatal voltam, akkor ha jól emlékszem egy PC-World mellékletként megvolt egy UHU 1.0-s telepítő, viszont azzal nem sokat foglalkoztam anno. Későbbiek során egy 8.10-es Ubuntu-val ismerkedtem meg, ami akkor tetszett is, de akkoriban legnagyobb részt játékokkal akartam játszani. Később a 10.04-el tértem vissza és örömmel használtam, ahogy a 10.10-et is.

Utána az új Unity felület kezdetben jónak ígérkezett, így a 11.04-et szűz telepítéssel indítottam. Hát nálam a Unity nem hozta el a megváltást és igen hamar úgy döntöttem, hogy nekem ez nem kell. Talán még a 11.10-ig használtam, de az arra való frissítés már elrontott több beállítást.