Rég itt volt az ideje #2

Legutóbb, amikor az egyik MOL kútra elvittem leadni, úgy néztek rám, mintha az anyjukat szidtam volna ...

Hozzászólások

lehet a leadás nagyobb sikerrel járt volna :)

Pedig a MOL-nak volt korábban ilyen akciója. Kaptunk is frankó kis piros edényt a gyűjtéshez. Aztán vagy egy évvel később mikor megtelt ez az edény visszavittem, és akkor már csak rám is hülyén néztek. Végül a kutasok megvitatták egymás közt, hogy talán mintha valamelyikük emlékezne ilyesmi projektre, de az már nincs.

Regen en is gyujtottem az olajat, de az utobbi nehany evben mar ugy sutunk, hogy nem kepzodik hasznalt olaj.

Nincs fritoz/olajsutonk (mivel nem szoktunk bundas rantotthust enni). Hust inkabb sutoben sutunk, melle teszunk annyi krumplit vagy egyeb koretet, ami felszivja a levet. Serpenyoben esetleg csirkemellet sutunk, de azt olyan keves libazsirral, hogy abbol kb. szaft lesz. Sult krumplit is tepsiben sutunk, keves olivaolajjal meglocsolva. Bundas kenyernel is a vegere szinte felszivodik az olaj.

en meg leszarom az olajat, es a rantotthus akkor jo, ha abban sutod, mint ahogy a krumpli is akkor jo, ha abban sutod. (szerk: a bundaskenyer is...)

nincs csoda a nap alatt, lehet jol enni, meg lehet nem olyan finoman. ti a nem finomat valasztottatok.

Fú ez amúgy érdekes kérdés, én húztam egy vonalat. Vannak kaják amiket igenis fél napraforgótáblányi olajban kell kisütni, van amit csak zsírral/szalonnával vagyok hajlandó elkészíteni, és igen, van aminek jót tud tenni az olaj/zsírszegény elkészítés, és ezeknél sem kell vajba folytani az emiatti bánatom.

:)

Szóval egyetértek, mert ízlésről nem érdemes vitatkozni. Azt meg szoktam hagyni Micimackónak, hogy elvigye Nyuszinak a mézet.....

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

airfryer persze, probaljatok mar benne rendes krumplit sutni... :)

Nem lehet. A sütés a főzéstől a hőfokban és a hőközegben tér el.

Maga a zsír /vagy olaj/ biztosítja a 100 foknál magasabb hőmérsékletet. A folyékony állagú hőközeg pedig a sütés kémiáját segíti elő. Levegővel nem lehet sütni, csak égetni, már ha kellően forró.

Zsír és víz megfelelő keveréke adja a szükséges hőmérsékletű, állagú közeget a húsnak, burgonyának, lisztnek, egyéb sütnivalónak. 
 

Bioüzemanyag simán lehetne belőle, de az államnak az nem tetszene.

Igen, nagyjából így. Innen:

A kijelölt MOL töltőállomásokon leadott használt olajat a Biofilter Zrt. gyűjti össze és tisztítást követően juttatja el a Rossi Biofuel komáromi üzemébe, ahol bioüzemanyagot gyártatnak belőle. Ennek köszönhetően környezetre káros hulladék helyett újrahasznosított, környezetbarát termék lesz belőle, amelyet a MOL százhalombattai finomítójában használnak fel biokomponensként a gázolaj gyártásához.

A hozzaszolas bal also sarkanal van egy +1 felirat, oda kell hozza nyomni. Ha ranyomtal, atvaltozik -1-re, amivel vissza tudod vonni. Ha a +1-ek szama fole viszed az egeret, akkor meg kiirja, hogy kiknek tetszett.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Győrben a Győr-Szol hulladékudvaraiban régóta leadható. Legalábbis én már évek óta ott adom le.

Gyakorlatilag a város szélén, a szeméttelep mellett van a legközelebbi. Ahova egy olyan út vezet, amin tiltott a gyalogos forgalom. Lehetne 5 kilométeres kerülővel cipelni az olajos flakonokat, de oda a tapasztalat szerint 10 emberből 10 autóval megy. Míg a sarkon elhelyezett gyűjtőnél ilyen problémák nem állnak fenn. Nekem pl. munkába jövet is útba esik gyalog.

trey @ gépház

Gyüjteni, ugyan. Mikor égetem a kerti lomokat, akkor pont jól jön, hogy van 1-2 üveggel :D

Fedora 38, Thinkpad x280

Én a héten vittem el két 1,5 literes flakonban olajat a helyi MOL kútra (előtte megnéztem hol veszik át).

Szó nélkül átvették, annyi kiegészítés hangzott el, hogy 2-3 flakont bármikor vihetek, többet ha megoldható ne.

Vagyok és még élek!

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!