- trey blogja
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Hozzászólások
lehet a leadás nagyobb sikerrel járt volna :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Pedig a MOL-nak volt korábban ilyen akciója. Kaptunk is frankó kis piros edényt a gyűjtéshez. Aztán vagy egy évvel később mikor megtelt ez az edény visszavittem, és akkor már csak rám is hülyén néztek. Végül a kutasok megvitatták egymás közt, hogy talán mintha valamelyikük emlékezne ilyesmi projektre, de az már nincs.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
https://toltoallomaskereso.mol.hu/
A "Termékek és szolgáltatások" funkcióban szerepel a sütőolaj leadás. 360 találat. Az lehet hogy a helyben dolgozó munkaerő nem szeret vele foglalkozni, de egy barátságos kérdőre vonás szerintem megoldja a szituációt.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Igazad van, az említett kúton is ismerniük kellene:
https://i.imgur.com/WaiTait.png
Azóta már lehet az edény sincs meg, részemről elengedtem az ügyet.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nekem a spájzban gyülekeznek az üvegek szép sorban, majd ha eléri az ingerküszöböt leadom. Lehet hogy eleresztek előtte egy telefont, hogy tudjam kell-e majd vitatkozni :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Errefelé az a duma , hogy teli a gyűjtőhordó, majd jöjjek vissza ha cserélték. ..
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Regen en is gyujtottem az olajat, de az utobbi nehany evben mar ugy sutunk, hogy nem kepzodik hasznalt olaj.
Nincs fritoz/olajsutonk (mivel nem szoktunk bundas rantotthust enni). Hust inkabb sutoben sutunk, melle teszunk annyi krumplit vagy egyeb koretet, ami felszivja a levet. Serpenyoben esetleg csirkemellet sutunk, de azt olyan keves libazsirral, hogy abbol kb. szaft lesz. Sult krumplit is tepsiben sutunk, keves olivaolajjal meglocsolva. Bundas kenyernel is a vegere szinte felszivodik az olaj.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Bundás kenyért sütőben sütsz?
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nem, normal serpenyoben. Csak nem >1cm magas olajban, hanem nehany millimeternyiben, amit fel is szivnak a kenyerek a vegere.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Mi kb úgy, hogy 2 csepp olaj és annyival kikenem a serpenyőt.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Mi igen. Évek óta.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
en meg leszarom az olajat, es a rantotthus akkor jo, ha abban sutod, mint ahogy a krumpli is akkor jo, ha abban sutod. (szerk: a bundaskenyer is...)
nincs csoda a nap alatt, lehet jol enni, meg lehet nem olyan finoman. ti a nem finomat valasztottatok.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Fú ez amúgy érdekes kérdés, én húztam egy vonalat. Vannak kaják amiket igenis fél napraforgótáblányi olajban kell kisütni, van amit csak zsírral/szalonnával vagyok hajlandó elkészíteni, és igen, van aminek jót tud tenni az olaj/zsírszegény elkészítés, és ezeknél sem kell vajba folytani az emiatti bánatom.
:)
Szóval egyetértek, mert ízlésről nem érdemes vitatkozni. Azt meg szoktam hagyni Micimackónak, hogy elvigye Nyuszinak a mézet.....
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Na, az első dolog amiben egyetértek veled.
Plusz: Az olaj meg még büdös is.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
szerintem felreertettel: olajban kell sutni, akkor lesz finom. az osszes tobbi faszsag.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Akkor egyszer próbáld ki a zsírban sütést is.
Az olaj büdös és ez érzehető az ételen is.
Sült húst mondjuk el sem tudok képzelni olajban.
Az újévi malacot meg konkrétan bűncselekmény lenne olajban megsütni.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
ja hogy ezen megy a beszelgetes hogy olaj v zsir? egeszsegedre barmelyik! :) nincs semmi bajom a zsirban sutessel.
a mindenfele uj faszsag ellen vagyok, amivel az ize se lesz olyan. airfryer persze, probaljatok mar benne rendes krumplit sutni... :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
airfryer persze, probaljatok mar benne rendes krumplit sutni... :)
Nem lehet. A sütés a főzéstől a hőfokban és a hőközegben tér el.
Maga a zsír /vagy olaj/ biztosítja a 100 foknál magasabb hőmérsékletet. A folyékony állagú hőközeg pedig a sütés kémiáját segíti elő. Levegővel nem lehet sütni, csak égetni, már ha kellően forró.
Zsír és víz megfelelő keveréke adja a szükséges hőmérsékletű, állagú közeget a húsnak, burgonyának, lisztnek, egyéb sütnivalónak.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ezt így nem lehet kategorikusan kijelenteni. Annyira nem, hogy étele válogatja, hogy miben érdemes sütni. Van amit olajba, de az sem mindegy, hogy milyen összetételű olajban.
Ajánlott sorozat Netflixen a "mindent is kirántunk" sorozat.
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A Buja Disznókban (talán már bezárt ) :) A rántott húst (bécsi szelet) olajban és mangalicazsírban sütötték egymás után.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
es milyen finom volt! minden egyes sutesnel egy vegan felsirt.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nem kétlem. Szerénytelenül mondhatom, hogy értek valamit a sütés-főzéshez. Dédnagyanyám nevelt, aki szakács volt és aki már 8 évesen a fazék mellé engedett. Első főzésem 8 évesen: tejberizs. Mintha ma lett volna :D
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Mi a helyzet a lángossal?
Vagy olyat nem esztek?
Ezt a kevés olajon sült bundáskenyeret viszont majd mi is kipróbáljuk!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Eszunk, de csak piacon vasaroltat :)
Fentebb nem irtam, de a sok olajjal az meg a gond, hogy borzaszto zsirszag lesz utana a lakasban, hiaba jaratom max fordulaton az elszivot.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Bioüzemanyag simán lehetne belőle, de az államnak az nem tetszene.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Tetszik az neki, csak ne otthon szürd le, hanem add le, szürje le a MOL, és adja el neked jó áron.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Igen, nagyjából így. Innen:
A kijelölt MOL töltőállomásokon leadott használt olajat a Biofilter Zrt. gyűjti össze és tisztítást követően juttatja el a Rossi Biofuel komáromi üzemébe, ahol bioüzemanyagot gyártatnak belőle. Ennek köszönhetően környezetre káros hulladék helyett újrahasznosított, környezetbarát termék lesz belőle, amelyet a MOL százhalombattai finomítójában használnak fel biokomponensként a gázolaj gyártásához.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
2006-ból. Sokat fejlődtünk azóta. Ja nem.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Jogos. :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Like gomb mikor lesz a HUP-on? :-D
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A hozzaszolas bal also sarkanal van egy +1 felirat, oda kell hozza nyomni. Ha ranyomtal, atvaltozik -1-re, amivel vissza tudod vonni. Ha a +1-ek szama fole viszed az egeret, akkor meg kiirja, hogy kiknek tetszett.
A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Győrben a Győr-Szol hulladékudvaraiban régóta leadható. Legalábbis én már évek óta ott adom le.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Győr-Szol hulladékudvaraiban régóta leadható
Ahova autóval kell elpöfögni. Nesze neked környezet. Ez meg most nekem 2 saroknyira van gyalog.
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ahova autóval kell elpöfögni.
Te jó ég, Győrben már tiltott a gyaloglás?
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Gyakorlatilag a város szélén, a szeméttelep mellett van a legközelebbi. Ahova egy olyan út vezet, amin tiltott a gyalogos forgalom. Lehetne 5 kilométeres kerülővel cipelni az olajos flakonokat, de oda a tapasztalat szerint 10 emberből 10 autóval megy. Míg a sarkon elhelyezett gyűjtőnél ilyen problémák nem állnak fenn. Nekem pl. munkába jövet is útba esik gyalog.
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Használj zsírt. Az finomabb.
Egy új dimenziót kap, értelmet nyer az életed, ha passzolod az étolajat.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Természetesen használok főzéshez zsírt is:
- mangalica
- liba
- kacsa
- disznó
Eléggé kifinomult vagyok ilyen téren.
trey @ gépház
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A mangalicát próbáltam jobbára a húsa miatt, de az nekem nem jött be, pedig nagy volt a várakozás. A japánok egyébként nagyon kedvelik.
Szárnyasok zsírja nálam valahogy kimaradt.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Liba es kacsa zsirja pedig nagyon jo. Persze a helyen kell kezelni oket. Lazachoz vagy lepenyhalhoz kimondottan gusztustalannak talalnam :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Gyüjteni, ugyan. Mikor égetem a kerti lomokat, akkor pont jól jön, hogy van 1-2 üveggel :D
Fedora 38, Thinkpad x280
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Én a héten vittem el két 1,5 literes flakonban olajat a helyi MOL kútra (előtte megnéztem hol veszik át).
Szó nélkül átvették, annyi kiegészítés hangzott el, hogy 2-3 flakont bármikor vihetek, többet ha megoldható ne.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni