Véletlen egybeesések

Az égi jelekről már volt szó a blogomban korábban, hasonló témában. A fenti is csupán csak egy véletlen. ;)

Hozzászólások

Ez már a saját vagy csak a kereskedés példánya?

Beszéltem vele, hogy csak ezzel a rendszedszámmal kell a motor. Mondom, van ennek afféle átvitt jelentése számomra, de nem az autóalkatrész kereskedő, hanem ilyen számítógépes izé. Nem akartam nagyon belebonyolódni egy laikusnak.

Erre megszólal:

- Akkor ez ilyen Linux dolog nem? Valami égi jel.

(Erre bólintottam, majd magamban gondoltam: bazmeg, ez olvassa a blogomat) :D

--
trey @ gépház

A nekem az első dolgom lenne lecserélni azt a kipufogót valami esztétikusabbra. Vagy már rögtön úgy kérném.

Ha mar veletlen egybeeses:

sin - From Middle English sinne, synne, sunne, zen, from Old English synn (“sin”), from Proto-Germanic *sunjō (“truth, excuse”) and *sundī, *sundijō (“sin”)

sínylődik – ‘fejlődésében vagy mozgásában korlátozva tengődik’.
Visszaható képzős származék a (meg)sínyli (‘megszenvedi, káros következményeit nyögi’) ige sínyl- tövéből, amely ismeretlen eredetű

szenved – ‘testi vagy lelki kínt érez’; ‘károsodik’: kárt szenved; ‘baj éri’: sérülést szenved; ‘eltűr, elvisel’: nem szenvedhetem a képét; ‘‹ki- igekötővel › meghal’. Származékai: szenvedés, szenvedő, szenvedély, szenvedélyes.
Ismeretlen eredetű szócsalád

しんじまえ (shinjimae)
Meaning: Drop dead/Go to hell

De semmi gond, mert nincs itt semmi latnivalo!

https://qubit.hu/2019/04/11/a-dalias-idok-amikor-a-magyarok-bosendorfer…

https://qubit.hu/2019/04/21/ady-endre-es-az-mta-is-keves-ide-maig-akadn…

Propaganda^2

---

Bocs, ha kicsit divertaltam a konverziot, de ha mar veletlen egybeesesek...

Save money on expensive personalised car number plates by simply changing your name to match your existing plate. - Mr. KVL 741Y.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Sickin ez volt ra a reakcio:

A student changed his name by deed poll because it was a lot cheaper than paying a £220 admin charge for a minor booking error that Ryanair wanted to charge him.
Mr Fuckoffryanair declined to comment.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

A környékemen van egy autó HUP-*** rendszámmal, meglehetősen a számsor elejéről... elég furcsán néztem arra is, ráadásul tudom is, kié. :-)
...és az is tuti, hogy véletlen - kétlem, hogy olvasná a HUP-ot.

Nem teljesen idevág, de érdekes:

Külföldön autót béreltünk. Néhány héttel és pár száz kilométerrel odébb egy tök jelentéktelen helyen, mondhatni ahol a madár sem jár, leparkoltam, ittunk egy kávét. Amikor továbbindultunk volna, nem hittem a szememnek: egy pont ugyanolyan márkájú és színű autó állt a mienk mellett, és a rendszámának csak az utolsó számjegye tért el 2-vel. Fotóval tudom bizonyítani.

Na ez a véletlen egybeesés.

Nem lehet, hogy az autoberlos ceg vett 20 egyforma tipusu es szinu autot (igy a legegyszerubb a karbantartas, plusz a szinukbol latszik rajtuk, hogy egy flotta - esetleg a berlos ceg szine), aztan egyben kert rajuk rendszamot is? Aztan egeszen veletlenul bealltatok egy masik turista melle.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

1987 -ben történt.Kiszabadultunk Spanyolországba. Egy dácia sárga Dáciával. Még ma is emlékszem a rendszámára. KV-84-47. A Costabrava egyik sziklás részen letettem egy parkolóban, hogy nézelődjünk. Már több kanyarnyit sétáltunk mikor találtunk egy kurva meredek ösvényt, ezen lementünk a vízhez. Majd vissza kaptattunk (vérnyomás, pulzus, hőmérséklet már jó magas, amúgy is nyár, spanyolo... szóval 35+. Amint elértem az utat, az első amit láttam, hogy jön szembe egy sárga Dácia, a rendszámnak csak az elejét tudtam leolvasni Kv-84... B@zd meg, ezt ellopták... futott át az agyamon. Majd ahogy bírtam, lesprinteltem azt a 3-4 kanyart mire megláttam a parkolót, benne a csendben pihenő Dáciámat. kb fél óra volt mire visszanyertem a normális pulzusomat meg rendesen tudtam levegőt venni. Jó tudom az olvasóknak kb.85 %-nak (koruknál fogva) fogalma nincs mekkora valószínűsége volt 1987-ben ennek.
A maradék 15% -nak írtam a sztorit.

Kapuzárási pánik? Második gyerekkor? Széles utat!

Nem igazán :)

Kisebb-nagyobb megszakításokkal 13-14 éves korom óta mindig volt motorom. Most is az van, hogy eladtam egyet 3-4 hete, ami megvolt vagy 7 éve, ahelyett veszek egy másikat.

Azoknál az inkább, akik sosem ültek motoron, majd 45-50 évesen úgy gondolják, hogy nekik ez kimaradt és be akarják pótolni. Nem hiszem, hogy ebbe a csoportba tartoznék.

--
trey @ gépház