Worksforme #nemtudomhány+1

Mindig jön a sírás, hogy kormányablak így, kormányablak úgy. Nincs ember, nincs időpont. Történetesen tegnap meghirdettem a motorom, ma reggel elvitték. Adás-vétel esetén a tulajdonosban beállt változást be kell jelenteni az okmányirodába és a biztosítóba. Jöttek a jajgatások előre, hogy "jáj, há' ott asztán kutya világ van", "add oda egy ügyintézőnek inkább".

"Egyébként ugorj be mostanában pesten a kormányhivatalba, majd látod, hogy milyen az, hogy ha munkaerőhiány van valahol (azaz nem, nem látod, mert "megoldották a problémát", vidékről átvezényeltek 35 embert a 600 fős hiányt pótlandó...)"

Persze, persze! Megnéztem inkább, hogy ezeket lehet-e online intézni. Hiedelmekkel ellentétben, természetesen lehet.

Bescanneltem és lefényképeztem a ma reggel, 07:46-kor készült adásvételit, beléptem az ügyfélkapun, a megfelelő linken elindítottam az alkalmazást, beírtam néhány adatot, a rendszer ellenőrizte. Feltöltöttem az adás-vételiről készült dokumentumokat, ellenőrizték és voilà! - egy perc múlva a gépemen volt az ügyirat, ami igazolja, hogy eleget tettem az előírt kötelezettségeimnek. Kiállította a Budapest, XIII. Kerületi Hivatal (BFKH) (AXIII), 1133 Budapest, 13. ker. Visegrádi utca 110-112. Mindezt úgy, hogy ki sem léptem a győri irodám ajtaján.

A biztosítós kör pedig egy levél elküldése volt az biztosito () kh ! hu címre.

Mert hát, ésszel él az ember! Többieknek jó sorban állást!

Hozzászólások

Az egyik kollégám is most adta el a motorját és meglepődve tapasztalta, hogy az okmányirodás adásvételi feltöltés után amikor hivta a biztositót, mondták neki, hogy már meg is szüntették a biztositását mert látták a rendszerben, hogy eladta.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Sajnos vannak ugyek, amikert meg mindig be kell menni szemelyesen, szemelyi/lakcimkartya dolgokhoz bizony idopontot kellett foglalni. Szerencsere marciusban meg csak ~1 honap volt a varakozasi ido BP-n.

Hát, nézőpont kérdése. Velem volt már olyan, hogy mentem volna a XIII. kerületibe, szabad napom volt, hamarabb végeztem azzal, amivel terveztem, modnom ráérek elintézem a személyit, meg igénylek egy útlevelet is egyből, hátha megyek EU-n kívülre is/tartalék okmánynak, ha akármi lenne a személyivel alapon. XIII tele volt, ki se adtak sorszámot. Átmentem a III.-ba, időpont és mindenféle nélkül, nagyjából 10 perc múlva már hívtak is. 15 perc múlva kész is voltam mindennel. Volt ez hétfőn. Csütörtökön vagy pénteken már hozta a postás.

Az iTextet megvették már vajon? :)

ismét egy bejegyzés ami bizonyítja, hogy itthon minden úgy jó ahogy van!

Egy iPhone rajongónak akinek a formális logika valami ismeretlen fogalom, annak jelentheti akár ezt is és minden mást is, amit az univerzum elbír.

Ellenben az állítás azt állítja, hogy van egy jó élmény vagyis egzisztenciális kvantorral jellemezhetnénk és nem univerzálissal. Innen nézve azt állítja, hogy: _NEM_ minden szar

"azt állítja, hogy: _NEM_ minden szar"

Vagy csak annyit: EZ JÓ!

Ami informatív lehet azoknak, akik eddig ilyenért sorban álltak. Eddig három haveromból - akik rendszeresen vesznek-adnak el gépjárművet, 2 rácsodálkozott: "jé, már ilyen is van?"

Akinek hasznos volt egészségére, a többi meg öntse ide a lelkét bátran, hadd szórakozzak :D

--
trey @ gépház

Ellenben az állítás azt állítja, hogy van egy jó élmény vagyis egzisztenciális kvantorral jellemezhetnénk és nem univerzálissal. Innen nézve azt állítja, hogy: _NEM_ minden szar

trey állít valamit, nem az állítás. És ha már egzisztenciális kvantor így meg úgy, akkor inkább "_VAN_ ami nem szar"
:)

Szerintem ami neked működik az általában másnak is. Csak a szövegkörnyezetből úgy értelmezhető, hogy az általános közvélekedés hamis. Hogy az emberek rosszul ítélik meg a helyzetüket, de lám te ...és jönnek az állításaid. Szerintem a többieknek is igazuk van ha szidnak különböző állami (v nem) szolgáltatásokat.

Nehéz racionálisnak lenni, mert még azt is nehéz eldönteni, hogy kihez viszonyítod magad. Az abszolút jó léthez vagy a nyomorhoz. Nyilván aki az utóbbi sokkal pozitívabban látja a helyzetét. Azt remélem, hogy én is ilyen vagyok.
Általában azokban forgatom meg szívesen a kést akiken látom, hogy bírja a nyomikat meg hagyom.

Én úgy látom, hogy ha valami működik, arról senki nem ír, és ezért az internetet olvasva az lehet az ember benyomása, hogy semmi sem működik.

Például én sem írtam le - pedig eszembe jutott, de aztán mégse - hogy legutóbb munkaidő után kellett ügyeletre vinnem a gyereket, mert a szemébe ment valami, és nem akart kijönni. Perceken belül sorra kerültünk, és egy hihetetlen kedves és ügyes orvos - értett a szakmájához és a gyerekekhez is! - gyorsan ellátta, egy mozdulattal kiszedte a cuccot. A papírozás is hamar megvolt, az asszisztens még ajándékot is adott a gyereknek. Még a gyerek számára is jó élmény volt!

Hozzáteszem, hogy volt még egy hasonló jó ügyeleti élményünk, és egy gyerekfogászat is, de oda időpontra mentünk, nem ad-hoc ügyeletre. Ott is kedvesek voltak! És ott is kaptunk ajándékot!

Elvezettel olvastam.
Sci-Fi szerzonek is felcsaphatsz.
Ez ilyen nincs, nem volt, es nem is lesz.

kesz szerencse hogy minden masodik ember havonta eladja a mocijat, igy konnyu atirni!!!44

ellemben ha a majdnem (2 honap mulva) 14 eves gyerekednek kene szemelyi, csak idegleneset kap ami a szuletesnapjaig ervenyes, egy nappal se tobb. igy a 14. szulinapjat unnepelheti egy szemelyi igenylessel, mert elobb nem _kerhet_. igy kenytelen vagy utlevelet csinalni ha akkor van a csaladi nyaralas tartva. vegulis valamilyen szinten ez is workforme :(

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Nem egészen.
Most már e-személyiket adnak ki, szóval ez érvényes:
"Az új személyazonosító okmány érvényességi időtartama amennyiben a jogosult

a) a 12. életévét még nem töltötte be, a kiállítás napjától számított 3 évet követő születési idejének napja, de legfeljebb a 12. életév betöltésének napjáig terjedő időtartam,

b) a 12. életévét betöltötte, de a 18. életévét még nem töltötte be, a kiállítás napjától számított 3 évet követő születési idejének napja,

c) a 18. életévét betöltötte, a kiállítás napjától számított 6 évet követő születési idejének napja.
Ha a jogosult február 29-én született, és az érvényességi idő lejártának évében ez a nap hiányzik, akkor a személyazonosító igazolvány érvényességi ideje február 28-án jár le."

Szóval egyetlen egy esetben sem esik a 14-ik születésnapjára valakinek a személyi igazolvány lejárta.
Hiszen ha 12 év alatti, akkor a 12-ik születésnapjáig szól, utána meg egyből a 15-ik születésnapjáig.

HA egy személyazonosító igazolvány 60 nap múlva lejár, akkor szépen igényelhetsz újat díjmentesen.
Azaz igényelj személyi igazolványt, és kapni fog, és mivel elmúlt már 12 éves, olyat fog kapni, ami 3 évig érvényes lesz.
Miért ne kérhetne személyi igazolványt 14 éves kora előtt? Ne viccelj.

"kesz szerencse hogy minden masodik ember havonta eladja a mocijat, igy konnyu atirni!!!44"

Kész szerencse, hogy minden második embernek havonta lesz egy gyereke 14 éves!!!!

BTW: Nem tudom mennyi jármű adás-vétel van egy évben az országban, de erősen valószínű, hogy több, mint amennyi gyerek lesz egy évben 14 éves, így azt hiszem, hogy fontos az, hogy mennyit kell ezzel baszakodni.

--
trey @ gépház

hat... 97500-an szulettek 2005-ben, ~2500en halnak meg evente a gyerekek kozul (15.o), szal en tippem, ilyen 80-90k lesz 14 eves.

van orszagban ~170k motor, hogy ebbol mennyit adtak el, az passz. vajon minden masodik motor gazdat cserelt? :o

de nyilvan ha ugy latod hogy #ittmindenoke, akkor valszeg igaz lehet :)

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!