3 days ago, 1 day, 10 hours left

 ( trey | 2019. június 4., kedd - 16:10 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

van értelme 250 ezerért telefont venni, ha az ember nem használja?

Én 40 ezernél többet nem költök telefonra és mégis sikerül olyat választani ami mindenre IS jó!
Ennél többért amit kapsz az is ugyanolyan szar, mint egy 40 ezres, csak parasztvakítás amit tudás címen akarnak eladni.

trollriadó :D

Ami egyebkent igaz. Iphone se er tobbet 30 40 nel mmegis 20szor annyit kiadnak erte
------------------------
uint8_t *data; // tipussal megszorozzuk az adatot. wtf?

Define "tobbet er", mert ez most biztosan valami unorthodox ertelmezese a kifejezesnek.

lol. ezek szerint a kínai 30-40 ezres vackok 0 forintot érnek? vagy még nekem kéne fizetniük amiért használom? :D

Nem. Azoknak a telefonoknak az a reális ára.
Annyiért kellene adni egy iPhone-t is, mert az sem tud többet. De mégis 20x annyit kérnek érte, mert... mert megtehetik és mert van egy halom fotykos aki meg is veszi.

ja értem, reális valamiért 30-40-50 ezret adni aminek 0 supportja van, és minden hardver komponense gagyi szar, talán van b20 támogatás talán nincs. hagyjuk már. számomra ezek nem érnek 1 forintot se. én 2-3 évre veszek telefont. egy 250 ezres telefonnal számolva ez havi 7 ezer forint. akinek nincs ennyije és IT-ban dolgozik, az valamit iszonyat szarul csinál.

ja és de, mindenben többet tud egy ilyen telefonnál egy iPhone.

Egyszerű példa:
Van egy iPhone 3G-m amin nem lehet facebookozni, mert:
A Facebook appnak újabb iOS kellene, az újabb iOS-nek újabb iPhone kellene.
Holott mit csinálunk a Facebookon? Szöveget olvasunk és képeket nézegetünk.
Ezt egy Pentium 4 alapú gépen is meg lehet tenni! De nem! Az Applle azt mondja, hogy neked ehhez 200 ezer forintos telefon kell.
De jó, legyen! Megveszem a 200 ezer forintos telefont, de az kurvaisten hogy 3 év múlva már lesz ami nem megy fel rá, mondván elavult. Pedig az a szar HW benne tudja amit kell, csak SW oldalon nincs támogatás, mert nem akarják, hogy használd az x éves telefonodat, mert nekik az pénz kiesés.

Na ezért lesz a PC mindig is jobb platforom a hülye mobiloknál, mert azt Te rakod össze, Te telepíted, Te faragod magadnak.
A munkára használt PC-m már közel 10 éves. Azóta max egy SSD-t vettem bele.
És bassza meg tudok rajta netezni! De az iPhone 3G-n nem, ami itt pihen a fiókban!

Majd mutasd meg a te 250 ezer forintos telódat is 10 év múlva mire használod!?

hát erre már tényleg nem tudok mit mondani. :D igazad van, a pc jobb mint egy mobiltelefon. innentől csak PC-t hordok majd a zsebemben, az mégis csak gáz, hogy egy 11 éves telefont manapság nem tudunk Facebookra használni. :D

csak hogy összegezzem, ott kezdtük, hogy egy 30 ezres random ebay/aliexpress android telefon jobb mint az ájfón, innen eljutottunk oda, hogy a 10 éves pécéd jobb, mert a 11 éves iPhoneodra nem megy fel a Facebook. tehát ebből kiindulva 3 év után semmire se jó egy iPhone. miközben a 6 éves 5s a mai napig támogatott fillérekért lehet hozzájutni, és minden megy rajta az extrémebb játékokon kivül. szeretném átnyújtani feléd a nobel díjat.

Igen gáz, hogy egy 11 éves telefon nem jó szöveg olvasásra, kép nézegetésre.
Mégis miért nem?

Nem azt mondom, hogy PC-vel kell kiváltani a telefont, hanem hogy mivel a telefon is van olyan erős HW-ben mint egy PC, legalább is megüti azt a szintet ami alap feladatokra kell, így egy ma gyártott telefonnak akár 15 év múlva is tudnia kell azt amit egy PC-nek.
A PC-k fejlődése is stagnál már hosszú évek óta abból a szempontból, hogy általános feladatokra mindegy, hogy egy i5, vagy egy i9 proci van a gépben.
Viszont itt SW szinten nem tudják alólad kirúgni a vasat, ezáltal arra kényszerítve, hogy százezrekért vásárolj újat.

Még a fent említett szupport címen jelzett kreténséggel igen. Mert majd jön az iOS 63, ami azt fogja mondani: Nem támogatott készülék!
Attól a ponttól meg cseszheted, egyre inkább nem tudod használni a telefont semmire, mert majd az appoknak is elkezdik közölni, hogy nekik a iOS 64 kell.
És lehet ez egy egyszerű email kliens lesz, ahol semmi nem indokolja a csúcs hardvert.
Az iPhone egy időzített bomba, lehet jó lesz 6 évig, lehet 8.-ig, de hogy 10-15 év múlva nem az tuti.

Persze mindez igaz ez az olcsó telefonokra is. De egy iPhone árából veszel 3 olcsó telefont. Ha csak 5 évente veszel egy 40 ezer forintos telefont, akkor is 15 évre elláttad magad telefonnal.

Na de mindegy, akinek ennyi felesleges pénze van, és megtudják etetni a marhaságokkal az szórja csak.
Jah és vegyen hozzá sajtreszelőt, ez most úgy is áron van! :D

szerintem te nem vagy képben teljesen.

egyébként tökéletesen lehet a 11 éves telefonon képeket nézegetni meg szöveget olvasni. az hogy neked a facebook a mániád az csak téged minősít. :) másrészt nem az Apple döntött úgy, hogy nem támogatja a facebookot ios9 alatt, hanem fordítva. jobb ha tudod.

Facebook csak egy példa volt. Ugyanúgy nem megy fel rá az újabb iGo sem, ami egy egyszerű navigációs app.
És igenes az Apple dönt. Ő adja azokat az API-kat, amiket aztán az OS-en futó appoknak használnia kell. És ha x verzióban kivesznek, vagy átalakítanak egy függvényt, akkor az app gyártójának is ahhoz kell igazítania a progit. És hopp, máris megvan miért nem megy a régebbi OS-en en adott app.
Az app fejlesztők is ugyanúgy megvannak szívatva mint a felhasználók.

egyébként az nem lehet, hogy manapság a kutya se használ már iPhone 3G-t meg iPhone 4-et? az nem lehet, hogy a gyártók/fejlesztők látják a statisztikában hogy mibe éri meg egyáltalán időt és energiát fordítani? ez nem lehetséges? a wazehez ios10 kell, a facebook megelégszik ios9el is. nem lehet hogy a waze dönthetne úgy, hogy ios9et is támogat?

én maximum 3 évente telefont cserélek, 100 ezer forint közel adtam el eddig minden iPhoneom (1 hétig se hirdettem egyiket se), úgy hogy egyik se került 250 ezer forintnál többe. szóval nem nagyon érdekel, hogy az iPhone 3G-t mi támogatja és mi nem. az iPhone 3G-nek egyébként sem volt egy húúú de jó és időt álló hardvere. az újabb iPhoneoknál érdemes megemlíteni hogy közelít a teljesítménye egy átlag PC-hez. (i7 és a felett)

Persze hogy nem akar venni, mert az Apple kinyírta.
Nincs rá új iOS, régire meg nem fejlesztenek, mert a fejlesztők sem szeretnek ezer verziójú OS-t támogatni.
Ha az Apple biztosítana egy időtálló OS-t, akkor mai napig lenne létjogusultsága egy iPhone 3G-nek is.

Sarkalatos, de fajsúlyos példa: A 35 éves Commodore 64-re a mai napig fejlesztenek tök jó játékokat, programokat. Mert erre még lehet fejleszteni bármikor, hiszen nincs senki aki egy huszárvágással elvágná a fejlesztőt a hardvertől.
Ha ezzel a hozálással készülnének a telefonok, akkor még 35 év múlva is lehetne kiadni programokat akár az iPhone 3G-re is, amik működnének, mert miért ne működhetnének?
Jah, hogy az Apple így nem lenne multimilliárdos, mert nem tudja lehúzni a népet? Hát akkor találjanak fel olyan dolgokat mint anno, amik tényleg forradalmiak voltak és megérték a pénzüket.

> miközben a 6 éves 5s a mai napig támogatott fillérekért lehet hozzájutni

Én már nem vennék 5s-t: a következő iOS 13 dobja az 5s támogatást, a legrégebbi, támogatott telefon a 6s lesz.

én sem. viszont aki 2013-ban megvette az a mai napig tudja használni. ha jól számolom ez 6 éves support. a facebook app még minimum 2-3 évig meglesz rá. tehát ~10 éven át tudsz rajta fészbukozni!

csak mindig legyen nalad tolto! nalam SE aksi teljesitmenye kb felere csokkent 1,5 ev alatt, szerinte meg 95%-os. tippre a 10 eves mar csak tolton mukodik :)

most komolyan arrol vitatkoztok, hogy miert nem birja egy aksi 10 evig? vegyel bele ujat, ha elromlik, 10 ev alatt kb. egyszer kell cserelni

Így van. Én is cseréltem az ilyen idős telefonomban. Egyszerű: megrendelem ebay-ről, lepattintom a hátlapot, régi akku ki, új be, boldogság.

;-)

egyik okostelefonomba se volt szükség aksi cserére ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

Böngészőben simán tudsz facebookolni, amúgy jogos a felvetés.

A ChromeOS-el a google a PC piacra is a hw megjelentéstől számított 5 éves frissítési ciklussal.

Btw: Facebook iOS app: requires iOS 9.0 or later
iOS 9.0: released September 16, 2015;
iPhone 4S (legrégebbi iOS9-et támogató eszköz): Released October 14, 2011;

3 éve láttam utóljára iOS9-et.

Nem tudsz netezni az iphone 3G-den? Miért nem? Nem csatlakozik a hálózatra? Nem fut rajta a böngésző?

Idézet:
"az kurvaisten hogy 3 év múlva már lesz ami nem megy fel rá

Nem szoktam védeni az Apple-t, de pont ők azok, akik 4-5(-6?) éves hardverre még kiadnak új rendszert.

Idézet:
Van egy iPhone 3G-m amin nem lehet facebookozni

Úgy érted nem lehet Facebook appot használni. Én gond nélkül tudok facebookozni a telefonomon, pedig fel sincs rá telepítve az app.

Just saying, egy Pentium 4 ma már kevés lenne a Facebook elérésére. Hogy miért, az most mellékes, egy Pentium 4-ről te ma nem fogsz Facebookozni. Azt talán hagyjuk is, hogy a Pentium 4-hez képest még az iPhone 3G is mennyivel többet tud teljesítményben.

Illetve, nem is értem, hogy ha a Facebookon csak képeket nézel, és szöveget olvasol, miért szeretnél alkalmazást telepíteni. Amennyire emlékszem, az iPhone 3G is tartalmaz Safari böngészőt, melyen keresztül a Facebook weboldala korlátozásmentesen elérhető, iOS verziótól függetlenül. Ahhoz, hogy szöveget olvassál és képeket nézegessél egy webböngésző tökéletes választás.

Állapot: Nyitott -> Megoldva
--
Blog | @hron84

"valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával" via @snq-

Kérlek, mesélj még! :)
https://www.youtube.com/watch?v=QSY4NWPfJIY

Facebook:
Jah lehet Safariból FB-zni, de a messenger része követeli magának a messenger app telepítését, ami megint csak bukó!
Pedig ez egy egyszerű chat ugye.

Oké, erre is van kerülőit, de akkor is hiányoznak a notification funkciók.

Szóval teljes értékű Facebook élmény egyik megoldással sem lesz, csak ha veszel egy kibaszott új telefont!

Csak most, csak neked megneztem, lehet-e Safaribol (es Chrome-bol, ha mar ugyis foglalkoztam vele) megnyitni a messenger.com-ot. Lehet.

És be is tudod állítania notification-okat? Megkapod azt a teljes értékű alkalmazást amit a messenges app telepítésével kapnál?

Azért ez a Pentium 4-es, nem az a Pentium 4. (Ano a P4 proci nem LGA-775-ös foglalatba ment.) - Ez az ESPRIMO piszok jól megcsinált vas. - Nem egy ilyet használunk még ma is. (Igaz nem XP-vel, de W7-el viszont igen, sőt van akinek W10-el, megy és dolgozik rajta nap mint nap..) - A p4 még "tűlábas" proci volt, 65 nm, FCPGA Socket 423 lábkiosztással. (Használok időnként XP-vel egy ilyen eredeti P4-es gépet ha az kell. (Tszetesen nincs internetre téve...)

Nem is az a lényeg, hogy ez most egy Pentium 4 és mire jó. Hanem az, hogy ez a HW elég rengeteg olyan dologra, amire elég kellene hogy legyen egy régi iPhone is.
És elég is, csak ügyesen megoldották, hogy semmi ne menjen már rá fel, rákényszerítve a felhasználót, hogy váltson telefont.

És pont ez a P4 egy jó példa arra, hogy mi van abban az esetben ha nem kötik meg a kezdet.

Nem tudom. Én úgy értelmezem a képet, hogy ez márpedig használva van... Különben egy fekete képet látnánk csak...
Egyébként valahogy nem értem az ilyen 5,5 óra SOT 1 nap alatt embereket. Bakker, hát hogy a pitlákba jön ez össze. Munkaidő? Szabadidő? Utazás? Mert ha gép helyett is telefonról fogyaszt tartalmat még oké...de amúgy kicsit túlzásnak tűnik.

5.5 óra simán összejön, ha azt veszed, hogy van, aki 1-2 órát utazik a munkahelyére csak oda. Átlagosan 1.5 órával számolva az 3 óra, a maradék 2.5 simán összejön étkezések során, a "csak megírok a HUP-ra egy posztot", "csak megnézem az emailjeimet" során. De akár kihangosított telefonálás során is.

Van, aki nem csak telefonálásra vesz telefont...
--
Blog | @hron84

"valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával" via @snq-

 • Van, aki nem csak telefonálásra vesz telefont...
 • Hát én sem... Email-ek, böngészés ha éppen az kell, ezzel fizetek..., navi, stb. A te példád is igazából főleg a hosszú utazásra alapoz. Bár én csak 20-25 percet megyek de többnyire gyalog, a maradék 10 perc metrót meg nem szoktam feltétlenül telefonnal tölteni...

  Mit nézünk? Hogy 4 napot bir a telefon? Nagy ügy, új korában a "Lenovo Vibe P1m" -em is kibirt egy hetet. 2015ben.

  Majd 2 év múlva leszek rá kiváncsi mit bir (feltéve hogy megtartod addig)
  -------------------------
  Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
  neut @ présház

  Kerlek egy ilyen jellegu cuccot is mellekelj, csak kivancsisag: iOS-beallitasok-akkumulator-akkumulatorszint alatt minden... Egy ilyesmi jo lenne, mert az atlagos hasznalat az lanyomnal jelenleg 5 nap uzemido iPhone6 eseten. Nekem 8 eseten 2 nap. Felesegem 6s-nel 1 nap. Az atlagos-valami remesen szubjektiv.

  --
  Vortex Rikers NC114-85EKLS

  Az OnePlus telefonokon Android fut, nehéz lesz az iOS beállításokról képet mellékelni mellé. Csak mondom :-)
  --
  Blog | @hron84

  "valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával" via @snq-

  Én meg csak mondom, hogy olvasd el még egyszer: "ilyen jellegű"
  De amúgy köszönöm a szakértést, azt hiszem ennek az információnak mindenképpen a bakancslistámon volt a helye. 1+1: Android. A fene gondolta volna!

  --
  Vortex Rikers NC114-85EKLS

  Nem ugy volt, hogy nem magadnak veszed? Vagy lemaradtam valamirol?

  Attól még, hogy nem az enyém, adatokat kaphatok róla. Ez egy kollégám átlag felhasználása mellett, általa mért érték.

  Mivel semmi közöm hozzá, most nem nagyon jöhet, hogy megint "worksforme"-zel. Mert, hát ez neki "worksforme".

  --
  trey @ gépház

  Szerintem sem most, sem maskor nem 'worksforme'-ztem, az nem en voltam, egyszeruen csak kivancsi voltam, koszonom. :)

  Az a baj, hogy ember és ember átlagos felhasználása annyira eltérhet egymástól, hogy egy ilyen adatból nem lehet semmilyen következtetést levonni.

  Sőt, még csak két külön ember se kell. Nekem pl. van egy magán telefonom meg egy céges telefonom. Átlagos felhasználás mellett a magán telefonom reggeltől estig kibírja (felhasználás változásától függően lehet, hogy már délután a végét járja, meg az is, hogy 50% körül van este még). Átlagos felhasználás mellett a céges telefonom meg kb. 5 napig bírja.

  De amikor a magán telefonomat otthonhagytam, és a céges telefont használtam magándolgokra is nap közben, csodálatos módon reggeltől estig bírta csak (pedig a céges telefonon játék egy sincs, és a magán telefonnal azért játszom is üres időben).

  Én nem voltam le következtetést és azt sem kértem, hogy bárki vonjon le. Ez egy adat. Csinálsz vele, amit akarsz. Ha kommenteled, nekem az is bőven elég ;)

  --
  trey @ gépház

  Kifizetni szerintem, - reálisan, - a konkrét jövedelemhez mérve érdemes. (Ha valakinek fél-egy millió, v. nagyobb havi jövedelme van, miért ne fizethetne 250-et, (v. akár többet(!),) egy telefonra... Ha "zsíros kenyéren" kell kispórolni, akkor már veszélyes döntés, mivel elejtve bármikor mehet a "levesbe" és újat kell venni a helyére. - De, ha valaki kihasználja a tudását, dolgozik vele és tud vigyázni rá, feltétlenül ekkor sem ítélhető el. (Emberek vagyunk, az életben vannak erőn felüli, szabályos "hosszú combú" vágyak is, - sokszor az sem olcsóbb.)

  A "fun" befigyel, amikor a 250-ezres telefonból is csak havi pár tucat fogadott telefonhívás, esetleg egy két sms-t bonyolódik... (Sőt a felhasználóját szinte soha nem lehet elérni mobilon, mert rendszerint sem nappal, sem éjjel nem veszi fel.., Parás és FB-t, sőt G-t sem használ. :)

  Egyébként érdekelne, milyen hétköznapi, (megbízhatósági!) tapasztalatok jönnek a 7-esről, (OxygenOS, v. már cserélték LineageOS-re?) számolj be kérlek "első kezes" tapasztalatból, akkor is, ha troll-kodják a témát egyesek.. Többünknek, - akik telefon-vásárlás előtt állnak, - hasznos lehet.

  Most rendeltem egy Pro-t, ha megjön, és lesz értelmes tapasztalat, írok.

  Kinek az átlagos felhasználása mellett?

  Az akksi review-k szintén "átlagos felhasználás" mellett 4-5 óra screen on time-ot ígérnek. Ez nem olyan impresszív, mint annó az 5T, ami miatt végül arra esett a választásom.

  A Huawei p8 Lite-om, átlagos felhasználással 13 napot ír. Igaz, hogy az átlagos felhasználása jelenesetben, hogy bekapcsolt állapotban áll az asztalon, esténként némi mp3 hallgatással. Szóval kinek mi az átlagos.
  Relevánsabb a Huawei Mate 10 Pro-m, ami jelenleg 2 napnál tart és még van 1 napom hátra. Mobilnet+wifi+gps+bluetooth bekapcsolva.

  --
  openSUSE 42.2 x86_64

  Na, ezért vettem én 30 ezres telefont, mert az átlagos használatom annyi, hogy felveszem ha hívnak (ritka), hívok ha kell (ritka), e-bookot olvasok néha, fényképezek néha, és pöszmögök rajta néha, és persze nincs rajta GApps.
  Ezzel szoktam sokkolni a "bezzeg a butatelefonom elment 2 hétig is!" embereket:

  https://redminote5a.blog.hu

  (Sajnos az akkuhasználat kijelző ezt a tempót nem igazán tudja követni.)

  +1
  Nekem is ezért van egy 40 ezres LG telefonom. Nem is értem mit csinál a telefonjával akinek ennél drágább kell.

  Bár az enyém most igazából ingyen volt :D
  Fateré volt, aki lejtette, kijelző megrepedezett. Vett helyette egy strapabíró telefont, ezt meg nekem passzolta.
  Én vettem rá új üveget e-bayen pár ezerért. Szöszöltem a beillesztéssel egy napot, de végül olyan lett mint újkorában.

  Egy feltöltéssel bír egy hetet is.
  Én is főleg fényképezek, videózok vele. Néha web, üzenetek olvasása.

  egyszeru a valasz: neked is meg akinek valaszoltal annak is teljesen felesleges egy jo telefon, mert nektek arra a semmire eleg a fos.

  de hagyjuk mar azt, hogy eleg a 40 ezres telefon. aki ezt gondolja, az vegtelenul buta. _okkal_ kerul annyiba amennyibe, es pluszt kapsz erte. ha ezt nem tudjatok elfogadni, akkor IJB.

  > Nem is értem mit csinál a telefonjával akinek ennél drágább kell.

  Mindent. A munkahelyen kivul lenyegeben az az elsodleges szamitogepem.

  Félreértesz, én nem mondtam, hogy mindenkinek olcsó telefont kell használni, csak azt, hogy nekem ez és _most_ tökre elég. Ezer oka lehet, hogy drágább telefont vesz valaki, a minőségi kamerától, a legkorszerűbb technikától a szoftvertámogatásig. Elég, ha csak rákattan valaki egy márkára, alakra, már van egy kis célja, amitől jobban érzi magát, vagy csak egyszerűen trendinek. Your business. Én is használhatnék 200 ezres telefont, ugyanerre a minimalista igényre, és baromira hidegen hagyna, hogy valakinek ez sok, vagy kevés (ráadásul tök ugyanolyan minimalista működésre állítanám be). Az sem érdekel, hogy valaki 2 év hűséggel részletre veszi, semmi közöm hozzá. Mindenki annak örül, aminek akar!
  Az emberek különbözőek, de valakik mindig meg akarják mondani, hogy a többieknek mi lenne a jó, és akik ezt meg akarják mondani, azokkal van a legtöbb baj!

  +1

  Köszönöm, hogy ilyen szépen megfogalmaztad.
  --
  Blog | @hron84

  "valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával" via @snq-

  Nekem a másfél éves P20 pro kb másfél napot bír AOD + minden vezetéknélküli dolog használatával, 2 simmel. Valamennyit biztosan degradálódott már az akksija, de még mindig nagyon jó fullos kihasználtság mellett.
  Emlékszem mikor új volt első tesztek egyike volt, hogy csekkoljam egy töltéssel mennyi videós közvetítést bír (saját kamera, max fényerő, mobilnet, 720p kódolás). Akkor bő 3 óra volt, most szűk 3.

  A kövi telefonom nem tudom mi lesz egy év múlva, a huaweinek ugyebár valszeg kampó, a 1+ nagyon csábító, de így, hogy nem lehet itthon üzletben kapni...hm...

  A két éves lenovo telóm is simán tud 4 napot. Amoled, 5100-as akku. 12-13 óra SOT.

  és?