Véradás Dj set-tel

DJ set a Speedfit-ben

Éppen egy évvel ezelőtt adtam életemben először önként vért. Most újra. A fitnesztermem rendszeresen szervez nyílt nappal egybekötött véradást, ezért úgy döntöttem, hogy ismét részt veszek egy ilyen akción. A nyílt napon volt kaja, pia, versenyek, plusz a jó hangulatért két napon keresztül DJ-k húzták az ütemet.

A különböző rendezvényen sokan voltak. A véradáson kevesen. Talán félnek tőle az emberek, pedig tényleg nem nagy kunszt. A Vérellátó szolgálat emberei gyorsan levették a vért. Utána visszamentem a terembe és kocogtam egy fél órát.

Egyébként majdnem beszoptam, mert a véradás kérdőíven van olyan kérdés, hogy egy éven belül volt-e tetoválása. Igennel válaszoltam. Fél éven belül kizáró ok, de szerencsére több mint fél éve volt.

Testtömeg: 79 kg. Erőnlét: 10/9.

Hozzászólások

kisse ironikusan, de a melyben egyszeru kivancsisagtol vezerelve kerdezem, hogy egy kokemeny billentyunyomkodos it-st mi a fene tud ravenni majd 40 evesen egy tetovalos kalandra? valami motoros szeansz volt? vagy masnaposok IV?

--
Vége a dalnak, háború lesz...

88-ban & 15 evesen varratni nalam meglepo katagoria. sittes, csaladtalan ill. intezeti, rossz korokben forgo, cigo stb: _en_ elsore ilyesmikre gondolok ~rendszervaltas elottrol, foleg kiskorunal. emesztheto lehetoseget vetettem fel veled kapcsolatban, es fogadtam is volna ra.

egyebkent nem ertem, lehet tenyleg regimodi vagyok. kulonben nem szamit, egyszeruen csak kivancsi voltam.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

tőlem akár 10 évesen is lehet akár "anyám üss" felirat bárkin, akár tustintával verve - nem hat meg. csak érdekelt a dolog miértje, de közvetlen válasz nekem nincs. egy része oké, végül is értem, te ilyen modern srác voltál már 88-ban is, egészségedre.

A kőkemény billentyűnyomkodós it-s max. az online életemre jellemző. A valós életemnek semmi köze ehhez.

ide még hadd kanyarodjak vissza egy kicsit, mert ezt sem értem. ezen a képen már két varrás rendel, látszatra tipikusan kőkemény billentyűnyomkodós it-s. nem gond, csak részben ellentmond a fentebbieknek.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

targoncás ahhah FCKJEAH. arra gondolsz, hogy darukezelői vizsgát kellett tegyek még valamikor ~melódiákos korom végén? gépkezelő sem voltam, gépbeállító talán, az is vagy 15 vagy több éve, mivel pneumatikus és hidraulikus nehézgépekkel jó barátságban voltam / vagyok. szép szakma, elég jól megfizetve. én akarok (főleg számítógépes) kemény csákót játszani? lol b+ az előtted lévő gépedről sem tudod mennyi RAM-ot kajál muhawhaha, a rém ostoba nullskilles kérdéseidről nem beszélve, kamu nick-kel bár trey alatt elég nagy arccal és alattomosan. jaja, én az internethuszár.

habár a fenti felvetéseket egy gyakorlatlan sokadosztályú autószerelőtől ill. párhetes tréningeken nevelt okleveles balféktől feldobva elég fura hallani, legfőképpen, hogy én eddig pl. soha nem autószerelőztem feléd. pedig az is nagyon szép kétkezi szakma. csak ott nincs helye a "mit is csinál ez pontosan" kérdéseknek, mert az okulárét a fejedre hajtogatják.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

[off]
miről maradtam le :)
[on]

Mert a házigazdába belerúgni a hupon, az tökre normális mi?
Vicc egyébként, hogy minden ilyen birka ugyanazt a szart húzza a nyakába hónapok óta, újat/mást/reálisat meg egyik sem bír felhozni.

(nethuszárnak se jók ezek b+)

--
compaq n610c
"...és micsoda zajt csapott!"

egy nyilvános fórumon a házigazdát b*szogatod (mint többen mások is tették/teszik ezt hónapok óta) ugyanazzal a darab szarral. ha már egyszer publikálva dobáljátok ugyanazt a szart példának okádék treyre (vagy bárki másra), akkor hogy-hogysem, az egész hupközönségnek volna némi köze hozzá. ha másért nem is, minimum az oldalon való megjelenésre tekintettel.

másik kérdés, hogy a huptagok egy jelentős része nem ugat bele/hozzá, de ez nem feltétlen jelenti a veletek való szolidaritásukat.
a gyökér személyeskedést ugyebár nem én kezdtem, se most, se itt.

a darab szarral kapcsolatosan egyelőre egy finom megjegyzés feléd (is):
bizonyára neked is vannak fehér foltjaid teszem azt az informatikai tudásodban (vagy bármi más témakörben, ez most tök8), mely nem feltétlen jogosít fel engem vagy mást arra, hogy ezen lovagolva ötletszerűen téged cseszegesselek én vagy éppen bárki más.

nemtom érted-e bátya...

--
compaq n610c
"...és micsoda zajt csapott!"

"egy nyilvános fórumon a házigazdát b*szogatod"
okfejtésed ellenére sincs semmi közöd hozzá. ráadásul a fogadatlan prókátoroknak ugye tudod mi a fizetsége. az, amit mindkét irányból meg fogsz kapni - ne legyenek illúzióid.

"ugyanazzal a darab szarral"
én speciel először tettem, mert egy színvonalat általában szeretnék tartani.

"a gyökér személyeskedést ugyebár nem én kezdtem, se most, se itt."
nem tudom kivel keversz, neked soha nem szóltam oda. a ki kezdte című nagycsoportos műsor pedig éppen "minden ilyen birka / nethuszár" megnyitót kapott általad.

"mely nem feltétlen jogosít fel"
senki nem mondta, hogy ez jogosít fel. de ha már a nagycsoportos színvonalat alulról súroltuk, a targoncás gépkezelő elemzőnethuszár kádári kommunista papó stb. jelzők nem tőlem származnak.

szóval mint azt látod, értem amit írsz, csak nem igazán érdekel. viszont kezd szórakoztató lenni a műsor, úgyhogy hajrá!

--
Vége a dalnak, háború lesz...

"amit mindkét irányból meg fogsz kapni - ne legyenek illúzióid."
nincs itt illúzió (oka sincs), a fogadatlan prókátor meg nem én vagyok.
csupán feltűnt, hogy félszavakból álló (nyilvános) b*szogatásod átment privát levelezésbe (tán ezzel kellett volna kezdeni), utána meg kitérsz, terelsz. mert hát te sem bírod kinyökögni, minek dobálod ugyanazt a sz*rdarabot. maradsz az inputok miatt, vagy tovább állsz mert nem tetszik az itteni légkör -> választani tudni kell(ene).

"én speciel először tettem, mert egy színvonalat általában szeretnék tartani."
Te is először, mások is csak először, csakhogy mindenki ugyanazzal a szardarabbal dobálózik elég régóta, így ez már kissé uncsi. találjatok már mást, vagy hagyjátok a pics*ba.
érdekes színvonalat akarsz tartani a hupon.

"nem tudom kivel keversz, neked soha nem szóltam oda. a ki kezdte című nagycsoportos műsor pedig éppen "minden ilyen birka / nethuszár" megnyitót kapott általad."
ó az ovis minősítés! már hiányzott. nem kérlek meg arra, hogy az elejétől olvasd el az egész topikot az én beszólásomig.

"senki nem mondta, hogy ez jogosít fel. de ha már a nagycsoportos színvonalat alulról súroltuk, a targoncás gépkezelő elemzőnethuszár kádári kommunista papó stb. jelzők nem tőlem származnak."
neked legalább esztétikus jelző jutott, másnak meg "ÁVH"-s. egy qrva szavad nem lehet.

"szóval mint azt látod, értem amit írsz, csak nem igazán érdekel. viszont kezd szórakoztató lenni a műsor, úgyhogy hajrá!"
érted a lóf*szt. az meg hogy nem érdekel, nem igazán az én problémám ;)
a szórakoztató műsort Ti generáljátok, főleg a közel 40szer eldobált egyetlen darab sz*rral -persze amíg micskó meg nem unja-.

--
compaq n610c
"...és micsoda zajt csapott!"

Igen.

Életem első 28 évét családi házban töltöttem. Így neveltetésem semmilyen formában nem köthető a lakótelepekhez. Amúgy éltem pár évet lakásban is, de nem lakótelepiben.
Te amúgy miről beszélsz?

A lakótelepi stílus nem lakcím szerint, hanem kulturálisan szokták érteni akik használják. Ennek a stílusnak vannak különböző megnyilvánulásai. Ilyen pl. a sportcipő hétköznapi (nem sportcélú) viselete vagy a tetoválás is (kozmetikai tetkó is ide tartozik). Ezek csak a külsőségek, vannak tipizálható reflexiók is. Ilyen pl. ez a hozzászólásod is. :) Vagy preferált szabadidős tevékenységek és TV központú háztartás etc...

Rémlett egy hozzászólás a részedről, hogy te szintet léptél, szokásos gizda stílusban, hogy te túlnőttél a szomszédságodon, akik össze-vissza vágták az autódat. Vagy az nem te voltál?

Sportcipő hétköznapi viselete: RUN DMC már akkor sportcipőt hordott napi használatra, amikor te a csattogós lepkét tologattad és akkora házban laknak, amiben te sosem fogsz. Annyi faszságot hordasz te néha össze, hogy öröm nézni. A tetoválás egy idős az emberiséggel. Nem hogy a betont nem ismerték, amikor már tetováltak, hanem még a pénz sem létezett, aminek te akkora jelentőséget tulajdonítasz.

Nézz körül a világban. Olyan emberek viselnek tetoválást, akik lakótelepen sosem laktak:

Alonso, Kimi R., Madonna, élsportolók, színészek.

Csak jelzem, hogy amikor az első tetoválásom készült, belvárosi lakásban (20 éves koromig) laktam nem lakótelepen.

--
trey @ gépház

Nem is kell ide az én véleményem. Írt rólad korábban más:

"Az, hogy Oregont egy frusztrált, pénzvadász embernek tartom, aki nem képes üzleti szándékait nyíltan közölni, hanem hátsó szándékait, a GNU-ra épülő, önmagát magasztaló erkölcsös ködbe burkolva, erkölcsi glóriával tálalja, csak a legoptimistább elképzelésem. Arra, hogy ő egy provokátor, és saját hátsó szándékai keresztülvitelére, esetleg valaki megbízásából, "agent provocateur"-ként dolgozik jó pénzért, gondolni sem merek.

Dr. Szentiványi Gábor SuSE magyarországi iroda"

Az érdekes cikk itt.

--
trey @ gépház

Oszinten szolva, en regen eleg sok ertelmes hozzaszolast lattam toled, de ez mostanaban valtozoban van. Azert, mert neked sikerult - a te szavaiddal elve - "kitorni", meg nem feltetlen kellene a masikat kevesebbnek tartani, mert neki esetleg nem. A kepernyo masik oldalarol ez esetleg tenyleg ugy nezhet ki, hogy kisse magasan hordod az orrod. Talan esetleg gondold vegig ezt a vonalat. Nem a tennyel van a baj, hanem a stilussal. A gazdagok nagyzolo stilusa pont ugyanolyan rossz, mint az altalad lenezett lakotelepi stilus.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Ezt a szó, hogy "kitörni" én ebben a postomban használom talán életemben először.
Hagyatok már engem a pénzzel! Ugyanazt csinálom, mint itt bárki, megjutalmazom magam időnként. Maximum más mérték és az érték. :) De ez igazából nem számít.

Szerintem olvasottságban nagyobb különbség van -köztem és az engem kritizálókban-, mint pénzben. :)
Jahh! Olvasni lehet ingyen is: htp://mek.oszk.hu

Felesleges most itt izmoznotok. Ha belegondolok én is nyomnék egy sallert a gyereknek ha 15 évesen bejelentené hogy "Szeretlek Maca" felirat került a hátára. Ez persze fenn áll akkor is, ha egy Sixtus kápolna freskó került volna fel rá...

Persze ez neked most szarul esik, mert biztos nagyon menő voltál 10.-ben, mert akkor ragadt rád a "Tetkós Gabesz" név....
-------------------------
A csapatjáték fontos. Nem csak téged lőhetnek!

Nekem nem esik szarul. És valóban menő voltam, de ennek semmi köze sem volt ahhoz, hogy tetoválást viseltem vagy sem.

PS: 10. osztály abban az időben nem létezett.

Kár lenne most a személyeskedésbe belemenni neutrino, kérlek ne akard, hogy én is belekezdjek veled szemben. Lenne mivel lőni.

--
trey @ gépház

ezt itt félreértetted. leírtam egy listát, hogy az erősen konzervatív vélekedésem szerint 88-ban nagyjából kit láthattam volna varrva, nem beszélve arról, hogy mindezt egy 15 évesen. nem gondoltalak kaffernek, sittesnek, rosszéletű senkinek sem, csupán megkérdeztem egy dolgot.

nem csak javító intézet létezik pl. trógereknek, hanem sima nevelő intézet és otthon azoknak a gyerekeknek akiknek szülei sajnos meghaltak/ leléptek/ nem tudták ellátni a gyereküket. ez semennyire sem lenne szégyen, nekem is van két olyan ügyfelem akik ilyen körből kerültek ki. nálam többre vitték, elég talpraesett tagok: éppen lenne miért felnéznem rájuk. innen közelítettem az intézet felé, hiszen magamból kiindulva általános iskolából éppcsak kilépve frissen tetoválva, nem szívesen álltam volna apám elé. ezt a helyzetet elképzelni sem tudtam volna akkor. (más okból is írom, hogy) szerencsére eszembe sem jutott ilyesmi.

szóval ezt nem kötekedésnek szántam (sajnos az is elkerülte a figyelmed, hogy ezt is leírtam). még a papázás meg faterozás, áthúzott komcsizás és kádári pórnépezés ellenére sem - annál inkább a "billentyűnyomkodós it"-st. bár az is csak finom szurkálódásnak sikerült, még sokadjára olvasva is.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

a privát levelet arra válaszolva kaptad, amit kérdeztél, miszerint miért vagy kóstolgatva hónapok óta, mondjam az arcodba. de ez is elkerülte a figyelmed. ilyenek ezek a tömeges "véletlenek", trey.

tőlem folytathatjuk, és elfelejthetjük a privát módot. ha nagyon nem tetszik majd kibaszol.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Tehát ez nem kóstolgatás volt itt, hanem egy nagy félreértés. Utalgatással, cigózással, intézetesezéssel, meg egyéb félszemélyeskedéssel, ami nem az volt, csak azért került oda, mert neked az jutott eszedbe.

Lehet, hogy félreértés volt. Hiszen számtalanszor írtam már neked, hogy a fogalmazásod zavaros. Ezek szerint valóban félreértés volt.

Nem lesz itt folytatás. Nem ér az egész annyit.

Ostoba ember gondol ilyeneket. Pl. ha én azt feltételezném, hogy te bőrfejű vagy csak azért, mert magas szárú bakancsokat hordasz, akkor olyan lennék mint te. Mondjuk érdekelne Oregon véleménye a napi viseletere hordott vasbetétes bakancsról. Hogy az milyen stílusra vall. Biztosan arról is van valami jó kis elmélete :D

--
trey @ gépház

Helyzet függő. Van ahol normálisnak tartom, van ahol deviánsnak, van ahol pedig simán tiszteletlenségnek.
Stílusnak nem tartom, mert számomra ismeretlen és értelmezhetetlen egy munkaruha viselete a hétköznapokban, ha az szükségtelen az adott helyszínhez.

Megjegyzem nem olyan bonyolult dolog ez. Elsődleges szabály legyen az, hogy mindent ott viselünk amire/ahová készült vagy való. Feltételezem, ha búvárkodsz, attól még nem mész be dolgozni gumiruhában. Ha szeretsz autót szerelni, attól még nem mész el szerelőoverallban egy esküvőre. Na ilyen ez is csak sokkal több kifinomultságot igényel, ha pedig ez nincs meg, annak oka lehet kulturális vagy társadalmi.
...és igen! Itt jön képbe a lakótelep, mint társadalmi jelenségnek a kulturális megnyilvánulása. A lakótelepi stílusban sokk gazdag amerikai celeb is belefér, még akkor is, ha több pénze van, mint az államadósságunk.

Ezeken a dolgokon meg lehet sértődni, de attól még a dolog megítélése azon emberek szemébe akik tudják és értik a különbséget, nem fog változni.

ps.: Mintást mintással sem vesszünk fel! IT-s arcokra jellemző: kockás-kockással, kockás-csíkossal vagy csíkos-csíkossal. Broááá...

Ha már a kultúrát emlegetted, a helyzetfüggő egy szó. BTW: akkora szakértőnek látszol, hogy neked stylistnek kellett volna menned.

Én is okádok, amikor láthatóan egyes millernek ízlésficama van. Pl. makkos / lakk cipő farmerrel, megfejelve Tommy Hilfiger pulóverrel. A zakó erőltetése nem odavaló helyeken, a "túlöltözés" (pl. egy - hogy a te példáddal éljek - IT-s arcok közé "Hugo Boss"-ba öltözni), a fukszok kipakolása, a szétszoláriumozott (ámde kivénhedt) dzsigoló stílus.

Mégsem általánosítok, nézek le egy társadalmi csoportot. Mindegyiknek megvan a maga zacca.

Nincs neked semmivel sem több kifinomultságod, vagy érzéked ehhez.

Előttem van egyébként (szerinted) "lakótelepi" Steve Jobs, aki rendszeresen jelent meg a világ előtt garbó / farmer / sportcipő kombóban.

--
trey @ gépház

Rajtam Te nem látsz márkát (feliratot). Max, ha leveszed rólam a ruhát. :)
Öltözködésben a minőség nem logókban jelentkezik. Kulturáltságban pedig kifejezetten hátrány egy felirat.
Azok az emberek szeretik márkákkal körbepakolni magukat, akiknek ez az érték. Szerintem ez szánalmas.

Respect. En is nagyon szivesen adnek - sajnos nem tehetem.

A zene jo volt? :-)
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Ha már véradás, láttam, hogy ha valakinek Lyme-kórja volt/van (?), akkor nem adhat vért (ez okés is). Hogy van ez pontosan? Ha egyszer már bizonyítottan volt, akkor soha többé nem adhat vért, vagy x időn belül? Elég nagy a káosz a Lyme-kór gyógyításával kapcsolatban, hallottam olyan orvosi véleményt is, hogy nem tudták még "bizonyítani", hogy gyógyítható volna.

Valoszinuleg itt nem a tuleles az, ami szamit, hanem az, hogy marad-e vissza korokozo a veredben. Ugyanis az, hogy nem jelentkezik rajtad a betegseg, az jo esellyel azt jelenti, hogy a szervezeted kifejlesztette a megfelelo antitesteket, melyek segitsegevel az eseetlegesen visszamarado korokozokat megfeleloen kordaban tudja tartani. Viszont ezeket az antitesteket a szervezeted folyamatosan termeli. Ami azt jelenti, hogy egy masik ember szervezeteben ezek az antitestek nembiztos, hogy jelen lesznek, az a keves pedig, ami a vereddel atmegy, gyorsan eltunhet, a korokozok meg ugyanakkor nem. Persze ez puszta spekulacio, de ily modon megfertoz(het)ned azt, aki a veredet megkapja.

Viszont talan verplazmat adhattok ti is, arra kevesebb a megkotes...
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Pár hete kicsit rám ijesztettek egy fórumon, hogy a felsorolt problémáim esetleg Lyme-kórra utalhatnak.
Akkor utánanéztem, hogy mi ez, hogy van stb.
Jelenleg ott tart a tudomány, hogy a hivatalos, TB által támogatott teszt _állítólag_ 40-50%-os megbízhatóságú.
Magyarán 50-60% esélyed van, hogy bár fertőzött vagy, nem mutatja ki.
Még1x: nem biztos, hogy ez igaz, valahol neten olvastam.
Viszont ha igaz, akkor jobb ha nem engedik a potenciálisan fertőző embereket vért adni.

Nekem kb. harmincéves koromig eszembe nem jutott volna, hogy elmenjek vért adni, annyira féltem a tűtől. Azóta évente járok. :(
No nem véradásra, csak laborba. Azóta már nyugodtan mennék, de már nem mehetek.

Akit tudja, csinálja, aki nem tudja, tanítja... Hm... igazgatónak talán még jó lennék. :)

Régen rajongtak a véremért, (0, RH-), de manapság nem nagyon "kell".. Értem ezalatt azt, hogy "nem vagyok rá alkalmas". ~180Cm-hez képest ~55Kg vagyok. Bár régen se voltam több, csak akkor még nem "szóltak" bele. Nem tom amúgy mi köze a testsúlynak a vérhez, de legyen...

--
openSUSE 12.2 x86_64