Amnesztia?

Közeleg a HUP 10. születésnapja. Nagyobb eseményekkor (pl. ünnepekkor) amnesztiát (gör. a. m. «közbocsánat») szoktak hirdetni. A HUP életében a 10. évforduló kétségtelenül nagy esemény. Azon gondolkodtam, hogy ebből az alkalomból el lehetne törölni azoknak a régi felhasználóknak kizárással járó büntetését, akik megtévedtek, de visszajönnének régi nickjük alatt. Ha akarnak. Indulhatnának tiszta lappal. Természetesen, ha a visszailleszkedés nem menne, akkor újra banra kerülnének és várniuk kellene a következő amnesztiáig, ami talán csak a 20. évfordulón lenne esedékes. Mit gondolsz erről? Szavazz itt.

Hozzászólások

Nem merek szavazni, ez rossz jel? :-)

kedves gondolat, bár aki nagyon akart, az úgyis biztos visszaosont álnéven...

Hát, én ezt így nem tudom hova tenni. Szerintem a banolt emberkék közül aki akart, viszajött új, teljesen más nickkel. Nemes gesztus részedről, de felesleges.

Szóval én inkább nem szavazok, tehát "csak az eredmény érdekel". :)

--
http://csuhai.hu
http://sys-admin.hu

Hát, persze hogy igen, úgysem a mi feladatunk a moderálás! (:

Hogy is mondtad egyszer? "Ezeknek?" S tényleg. Ha csak néhány ember kommentjére figyelnék, akkor valóban. De szerencsére van már annyi rutinom az egy évtized után, hogy nem szabad ezekből semmilyen következtetést se levonni, se ezek után dönteni. És ez csak megerősödött bennem azután, hogy megnéztem ki mit szavazott. Csak remélni tudom, hogy érted.

--
trey @ gépház

Figyelj, az addig oke, hogy panasszal elsz, amiert pl. trey regota nem tud egy 300-as komment limitet megemelni, vagy hogy eladja a lelket a HWSW-nek, professionhunak, stb.-nek, vagy hogy nem az erossege az uj feature-ok implementalasa. Nem mondom, hogy erdemes es kellemes olvasmany ezeket felhozni, de ezzel jonni meg azt mondom rendben van es ertheto.

De lefosportalozni minden erv nelkul az egeszet, ahova eloszeretettel jarsz, ahova azok irnak, akikkel szeretsz billentyuvaltasba elegyedni nem korrekt, es arrol sem trey tehet, hogy ha egy korabbi kedvenc userednek mar nincs a hupra szabadideje (veled ellentetben), ellenben regisztralt melle par szamodra kellemetlen szemely. De ha vannak is ilyen zavaro tenyezok, akkor szepen lelepsz az uj hulyektol, nem pedig kitoltod az adtalapod a jelenlegi formajaban, es get over it (and a life)

Az mar egy masik kerdes, hogy egy 20000 useres portalon (jo, abbol max 1000 aktiv) altalaban nem egy admin szokott mindent atolvasni, de ebbe most ne menjunk bele.

10 év nagy idő :) Főleg egy portál életében :) Amnesztia helyett javaslok inkább valami aranyos nyereményjátékot, pingvines nyereményekért :)
Támogató is biztosan akadna :)

es azert irnak ide ennyien kezdetek ota, mert a Linuxosok szabadidejukben nem tudtak jatszani, mert nem volt pl. 10 eve rendes jatek Linuxra, igy potcselekveskent IRC es forumtrollkodas maradt nekik, erre jo peldak a triviabotok IRC-en es egyeb gagyi botjatekok, amik a jatekokat keves sikerrel potoltak a Linux felhasznaloknak.

Ooo, illetve jatek volt, csak videodriver nem volt hozza :D

Windows user+szabadido=game fullscreenben, semmi masra nem figyel, esetleg neha MSN/Facebook chat szemelyes ismeroseivel
Linux user+szabdido -> game: nem megy winevel (regen meg az X11 driverek is erdekesek voltak, meg ha a wine vitte is volna) -> IRC+forumok teleirkalasa, mert a szabadidot el kell valahogy tolteni :) (jo, tudom, van Wii, PS3, utobbit se viccbol tortek fel)

Szerintem ennek is koszonheto, hogy a hupon ennyien forumoztak szabadidejukben eleinte, es midnenki orult, hogy csak itt talal olyan usereket, akik ugyanarrol beszelnek :D

Ja értem. Humor!

Nem tudtam megfejteni eddig, hogy mitől mehetett eddig az oldal, de most hogy mondod! Ebben lehet valami. :)))

Annyi elmélet volt már itt arról, hogy miért működik. Meg arról is hogy miért fog bezárni 2002-ben, 2003-ban, 2004-ben ... 2010-ben és így tovább.

A másik állandó kedvenc témám pedig az a fenyegetés, hogy "istenuccse elindítom a HUP2, HUP3, HUP4, antiHUP, noHUP1, noHUP2" stb. oldalt.

Mi nem volt még lássuk....

--
trey @ gépház

tamogatom, de csak egy script lesz amivel ujraaktivalod a bannolt nickeket? :D

meg a torolt topikokat/blogpostokat is visszacsinalod? :P

Végre visszakaphatom a legelső nicknevemet a HUP-on (a másodiknak ellenben elfelejtettem a jelszavát) :-D

Szerintem aranyos momentum ez. Nem is agyalok rajta sokat, megyek szavazni. (sztem nem is érdemes, a fent már emlegetett okok miatt).

--
http://neurogadget.com/

10 év szép idő, gratulálok és további eredményes, elismert munkát kívánok a hup.hu közösségének. Tudom hogy csak később lesz a szülinap, de elsőzni akartam :P Amúgy igennel szavaztam.

_____________________
echo crash > /dev/kmem

A megbocsátás szép erény és szükséges is, de visszaengedni bárkit is aki nem kér kegyelmet badarság és felesleges gesztus.

Ne. Volt olyan ember, aki olyan undorító, személyeskedő flame-eket generált, hogy már a később már a nickje láttán is hányinger kerülgetett. Maradjanak csak jó mélyen eltemetve.

ZOLTAN1992-T AKARUNK!!!!!!!!!!!!1
------------------------------------
Az 1337-es számú linuxfanboy

Gabucino azt mondta, nem sirt neked :) De lehet en olvasom felre:

[G] "Kijavítlak. Nekem sírt. Többször is."
[*] hiheto
[G] nemtom neha felotlik a gondolat hogy leugrok gyorbe es ****** hogy beborul a Lada ala
...
[G] parszor irtam neki max hogy ennyi erovel alnev helyett igazin is irhatnek
[G] a gyori benzinkutaknal ez mar biztos siras :)

FreeNode-#hup.hu.log:Mar 13 18:10:32 Gabucino gmicsko: advissza juzerem
FreeNode-#hup.hu.log:Mar 13 18:10:49 Gabucino igerem nem leszek nagyobb troll mint zamboriz, turul16, brekeke, es nem leszek offabb mint feberti

(van még, de még a grep is kár rá)

Mondd meg neki, hogy ha jön, hozzon sört. :*

--
trey @ gépház

Jaj neee, ebbe most gondoltam bele eloszor hogy o is :D

Azon agyalok amugy, hogy kalozradio azzal a csodalatos szovegertelmezesi kepessegevel hogy tudta megirni a regisztracios kerelmet treynek? Vajon probalt mar azota visszaterni? :D

Egyebkent az olvasottsagnak o jot tett: csomo kulsos ismerosnek linkeltem a topikjait :D

Az emberek alapvetően nem változnak. Ha egyszer, többször kidobtad, biztosan legközelebbi csörte alkalmával is ki fogod amnesztia ide, vagy oda.

Csak azért mert 10 éves, 20 éves évforduló, akármilyen esemény van, szvsz felesleges ezt mint afféle ürügyet felhozni, hogy visszahozz bárkit is.
Ez az érem egyik oldala.

A másik, hogy a visszaengedettek jórésze nyílván ún. balhés nick, vitát, olvasottságot, extra forgalmat, statisztikát generál. ;-)

U.I:

Ha úgy gondolod, hogy adsz neki még egy esélyt, adj, de ne azért mert most éppen 10 éves a hup, vagy mert 35 fok volt árnyékban, estébé...

--------

Nem vezetek...Jobb így. Nekem is
meg mindenki másnak is.

szia. szavaztam, igen. úgyis kell a forgalom, meg egyébként is ""szórakoztatónak"" várható a dolog. a felvetés egyébként jó értelemben mókás, bár tényleg csak az öjömbódottyá szintjén.

ui a középen leírt "És ez csak megerősödött bennem azután, hogy megnéztem ki mit szavazott" mondat remélhetőleg valami hülye vicc. ha te (nem igazán vágom pontosan miért) azt nézegeted ki mit szavazott, igazán közzé tehetnéd nekünk is. egyébként azért írtam mit szavaztam, mert ha mégsem vicc az idézet, akkor így nem kell semminek utánajárni.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Teljesen felesleges IT/UNIX szakmabelieket a portálra visszaengedni, maradjon meg a harmincöt+ötvenkettő összeadást elvégezni tudó adófizetők mobiltelefon-tesztportáljának, hwsw-mellékletének.